Wednesday, August 23, 2006

MITEN YKSI IHMINEN VOI AUTTAA?

.


How can one person make a difference? We can if there are many of us.

I go to this site every day and click on 6 different buttons. Advertisers pay money to charity organizations when we read their advertisements. It's not much, but mind you, I have been clicking for years. One click per day for the Hungersite, one for children's diseases, one for a literacy campaign and so on. Here it is.

HELP THE WORLD

Menemällä tuohon linkkiin ja klikkaamalla joka päivä nappeja voit auttaa keräämään rahaa moneen eri kohteeseen. Sivuilla mainostavat firmat maksavat hyväntekeväisyysorganisaatioille pienen rahasumman aina kun käymme lukemassa heidän mainoksiaan. Se on meille ilmaista. Siellä voit osallistua nälkäisten auttamiseen. Muita kohteita on lasten sairaudet, mammografia, sademetsien pelastaminen, eläinten auttaminen, lukutaidottomien opettaminen.

Teen aika paljon muutakin vuoden mittaan puutteenalaisten auttamiseksi, annan rahaa useaan kohteeseen, vien vaatetta ja tavaraa Pelastusarmeijaan, viimeksi eilen UFF:n laatikkoon. Se on väärää puhetta että "en voi kuitenkaan kaikkia maailman hädänalaisia auttaa" - lässyn lässyn. Kukin tehköön jotain älköönkä selittäkö turhia.

Mitä olet tänään tehnyt maailmanrauhan edistämiseksi? Oletko hymyillyt tuntemattomille ihmisille? Puhunut rakentavalla tavalla rauhanomaisesta rinnakkainolosta kaikkien kansalaisuuksien kanssa? Vai oletko murissut naapurille ja haukkunut mustalaisia työtovereille? Edistänyt NIMBY-ajattelua? Not in my back yard? No en mi patio. Opin ilmauksen juuri lauantaina espanjaksi meksikolaiselta amigoltani. Ilmiötä esiintyy kai joka puolella maapalloa. Ei haluta ei-toivottuja kansalaisuuksia omaan naapuriin.

Olen tänään lähettänyt kutsuja kansainvälisille nyyttäreille jotka pidämme syyskuussa. Valitsin erimaalaisia ihmisiä listalle, englantilaisia ja ulkomaalaisia. Sekä suomalaisia. Siellä ei sitten nimbyillä. Tämä olkoon panokseni maailmanrauhalle tänään.

PEACE AND LOVE.
.

5 comments:

 1. Pitkä matka alkaa yhdestä askeleesta. Yksi ihminen voi tehdä sen minkä yksi ihminen voi tehdä. Tekisipä jokainen ihminen edes nuo samat asiat, niin maailma muuttuisi jo paljon paremmaksi paikaksi.
  Mistä tulikin mieleeni, että voisin kerätä vanhoja lakanoita ja pyyhkeitä eläinsuojeluyhdistykselle lahjoitettavaksi.

  ReplyDelete
 2. "Mitä olet tänään tehnyt maailmanrauhan edistämiseksi?"

  Valitettavasti en ehkä mitään. Työpäiväni oli kaoottinen. Luulin tekeväni kalenterissa olleen "USA"-päivän (Utan Skärskilda Anställningar") mutta toisin kävi. Onks' sull hetki aikaa - ovenrakoihmisiä - oli aamusta iltaan. Hyvä niin. Tuli monta asiaa hoidettua. Ehkä palanen maailmanrauhaakin.

  ReplyDelete
 3. Haastan sinut aakkosleikkiin. Up to You.

  ReplyDelete
 4. Hyvin olet tehnyt!

  En tiedä, teinkö mitään maailmanrauhan hyväksi tänään.

  Eräässä maailmannäkemistavassa ajatellaan, että kaikki vaikuttaa kaikkeen ja että esimerkiksi lähimmäisenrakkauden vaikutus säteilisi salaperäisesti kauas yksittäisen kohtaamisen ulkopuolelle, maailmaan.

  Ehkä sittenkin tein jotakin.

  -gs

  ReplyDelete
 5. Näin on, Ajatusvirta. Pienistä kertyy suuria. Huomaan ilokseni taas kerran että hyväntekeväisyyden mainitseminen muistuttaa kanssaihmisiä ideasta, ja saa muitakin aktivoitumaan. Eli siis blogikirjoituksellakin voi vaikuttaa.

  Enpä ole ennen kuullut tuota auttamisideaa jonka mainitset! Kiva juttu.

  Sivuaskel, Ainakin ilahdutit minua kommentilla ja aakkoshaasteella!

  Samaten Gnothin käynti ja kannustus ilahduttivat, kuten aina. Positiiviset ihmiset levittävät hyvää energiaa misää kulkevatkin - niin, paitsi silloin kun tielle osuu ihminen jota positiivisuus ärsyttää :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.