Monday, August 28, 2006

SALAMANKANKEAT REFLEKSIT

.


Hämäläisyyden hyödyt ja haitat... no tänään oli hyötyä hitaudesta. Elämässä tulee tilanteita joihin pitää reagoida tai jättää reagoimatta. Toimiako heti vai harkita ensin? Tänä aamuna odottelin yksityisoppilasta kun ikkunasta katsoessani näin että roska-auto oli jättänyt roskiksen jalkakäytävälle tonttimme ulkopuolelle, kansi auki, kuten kuvasta ilmenee. Ihmeellistä hutilointia, ajattelin mielessäni. Pitäisihän työ suorittaa loppuun. Kerran aikaisemmin jäteastia oli palautettu paikalleen niin huolimattomasti että se makasi pensaissa pitkin pituuttaan kun palasin töistä kotiin.

Juoksin ulos pistämään roskiksen paikalleen, ensin dokumentoituani tilanteen kameralla, ja ehdinpä vielä meilata miehelleni tilannekatsauksen kuvan kera ennen kuin oppilas saapui. Miehelläni on roskisfirman yhteystiedot.

Siinäpä sitten oppilaksen kanssa istuessa havaitsin sivusilmällä firmani opetustilojen (eli meidän keittiön) ikkunasta miten iso pesuauto saapui paikalle. Pikkuhiljaa tajuntaani tallentui tieto että roskiksemme oli jätetty kadulle pesua varten... Gulps. Ei kai mieheni ollut pistänyt valitusta eteenpäin?

Heti englannin tunnin jälkeen kiirehdin selvittämään jutun miehelleni soittamalla. Huh mikä helpotus. Ei ollut ehtinyt reagoida. Vältyimme nololta tilanteelta. Tosin täytyy kunniaksemme todeta että emme ole rähjäävää mallistoa. Naapurissa asuu yksi mallikappale räjähtävästä äkkipikaisesta hepusta, jota meillä on ollut kyseenalainen ilo mennä vuosina seurata aidan takaa.

Ei muuta töppelöintiä kuin että pesijät joutuivat hakemaan roskiksemme sen oikealta paikalta kun se ei enää ollutkaan siinä jalkakäytävällä.

No niin. Mitä me tästä opimme? Yhtä ja toista jos otamme opiksemme. Parempi katsoa kuin katua. Look before you leap. Jos katsoo että pitää tehdä valitus, parasta tehdä se maltillisesti ja asiallisesti. Joka tapauksessa hyvä idea olla asiallinen, mutta varsinkin jos myöhemmin huomaa erehtyneensä. Misikähän meille ei muuten ole ilmoitettu roskiksien pesusta? Onko tämä joku uusi palvelu?
.

7 comments:

 1. Aika ikävä tuo ponnahdusikkuna, siis mainos, joka hyökkää silmille, kun blogisi avaa.

  ReplyDelete
 2. Minulla on selaimessani ponnahdusikkunan esto päällä. Suosittelen. Löytyy ainakin Firefoxista ja Safarista.

  Mukava kirjoitus Rita. Tällaisia arkipäivän noloja sattumuksia sattuu myös itse kullekin. Tapahtuessaan ne eivät naurata, mutta jälkeen päin ne muuttuvat koomiikaksi, joka herättää hymyn.

  ReplyDelete
 3. Oh dear, voihan peura, Juha. Kun en itse näe sitä ponnahdusta, olen sen unohtanut vaikka joku muukin bloggari mainistsi asiasta. Silloin etsin estoa ympäri Bloggeria löytämättä. Pitääpä lähteä vaeltelemaan Firefoxiin ja Safariin Kimmon ohjeen mukaan.

  Siitä noloudesta muuten - hehe - ehkä sitä vähän parkkiintuu tai karaistuu kun ikää ja kokemusta karttuu. En minä siinä kauan nikotellut, varsinkaan kun pääsin pienellä pelästyksellä :)

  ReplyDelete
 4. Tuo ileadin pop-uppi johtunee käyttämästäsi webstat kävijälaskimesta:
  Webstat (Netstat) Basic Tracker, http://ilead.itrack.it

  ReplyDelete
 5. Minullekin on jo pari viikkoa popsahtanut sivun laajuinen mainos sinun blogillasi, ei muualla. Nakkaan sen heti pois, mutta näen, miten kuvaruutusi tärähtää, kun se kelmi piiloutuu sinne taakse. Minulla on pop-up blocker päällä, ei näytä auttavan.

  ReplyDelete
 6. Juu, sama täällä Rita, aina kun klikkaudun sivullesi pomppumainos tervehtii minuakin. Tänään juuri taas ajattelin siitä sinulle mainita, mutta toiset ovat ehtineet ensin.

  Jäteastia-astia asiat ovat minullekin tulleet tutuksi maalla oleskellessani uuden jäte-ym lain myötä. Kaupungissa ne ikään kuin ovat olleet itsestään selvyys niin kauan kuin muistan.
  Opettavainen tarina monella tapaa!

  ReplyDelete
 7. Johannes, Kiitos tuosta linkistä. Kiitti Leonoora ja Sikuri noista tiedoista. Minulla ei olisi itselläni aavistustakaan moisista pomppumainoksista elleivät muut kertoisi. En millään tahtoisi luopua laskurista, jos vaan kestätte mainoksen.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.