Wednesday, September 13, 2006

COLUMBO DVD:LLÄ

.


Ai nämä ovat sitten loistavia! Peter Falk alias lieutenant Columbo, äännellään amerikaksi loo-tenant. Britit sanovat leftenant. Mikä lienee sanan alkuperä. Ranskan lieu (paikka) + tenant (pitäjä)? Samaa kantaa kuin tenori joka ääntä kantaa?

Rikoksen tekijä on aina kovin ylimielinen eikä aavista lainkaan että Columbon vaatimattoman rähjäisen olemuksen taakse kätkeytyy niin terävä pää että jos käyttäisi hattua se olisi jo puhki.

Suosikkikohtaukseni taisi olla kun Columbo haastatteli golf-opettajaa, ja siinä haastattelun lomassa otti mailan ja kietaisi niin maan perusteellisen pitkän lyönnin vartalo taittuen uskomattomalle mutkalle loppuasentoon, että enpä tiedä oliko minun suuri vai golf-open suu enemmän hämmästyksestä pyöryläisenä. Siinä samalla hän jutun lopuksi heitti: Oh, no, Sir, I've never thought about taking up golf, 'cause I'd never learn the game".

Toinen hauska juttu oli äärimmäisen siisti taloudenhoitaja murhatun talossa. Columbo tiputteli hänen kauhukseen tuhkaa joka paikkaan, ja häiritsi naisen sielunrauhaa pahan kerran.

Hah, myös nautin kohtauksesta jossa Columbo saapui aamuvarhaisella suoraan sängystä rikospaikalle, taskussaan keitettyjä munia. Hän poimi yhden käteensä ja pyysi konstaapelia ojentamaan sorkkarautaa. Sitä vasten hän sitten naputteli kananmunan kuoren rikki.

Pitää vielä lähteä kastelemaan mansikantaimia, kun oli niin kuuma päivä. Mitä tapahtui vanhalle totuudelle suomen lyhyestä mutta vähälumisesta talvesta?
.

2 comments:

  1. Columbo on omalla hankintalistallani. Mainitsemiesi seikkojen lisäksi tykkään siitä, että jaksot ovat pitkiä ja rikollinen on tiedossa alusta asti. Jotenkin mehukasta seurata sitä hiillostusta.

    ReplyDelete
  2. Jeps, samoista syistä tykkään minäkin, Tony. Ja siitä että on psykologiaa ja hoksottimien käyttöä, päättelytaitoa. Älyjen taistelu rikollisen ja etsivän välillä.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.