Tuesday, March 27, 2007

SARJIKSIA

.

I like cartoons. Olen sarjakuvan ystävä. Ei ole Aku Ankan voittanutta, mutta runsaasti muutakin laadukasta, hauskaa, opettavaista ja sympaattista on tarjolla eli tyrkyllä.

Hehe, Viivi ja Wagner tänään Hesarissa... Wagner syö homeista leipää. Älkää kysykö miksi. Sehän on sika. Illalla on maha kipeä sängyssä: "Vatsaani riipii." Tyylikäs yksityiskohta, Viivi lukee vuoteessa HOMErosta.

Pidän Hesarin uudesta Fingerpori-stripistä. Siinä on usein joku sanaleikki mikä luonnollisesti vetoaa kieli-ihmiseen. Jeesus KASTAA donitsia kahviin ja SOVITTAA vaatteita meidän puolestamme.

Avun näytenumero tuli postitse. Voi itku, itsepintaisesti näemmä julkaisevat Pulterisarjakuvaa vaikka kääntäjä ei näytä hallitsevan hommaansa. Nyt siellä on tällainen käännös: "Näytä minulle kapakka, jonka edusta on päällystetty kumiseoksella niin minä näytän sinulle ulosheittäjän joka toteuttaa ammattiaan kirjaimellisesti."

MITÄ?

Ulosheittäjä eli portsari on englanniksi A BOUNCER eli "pompottaja". Mitä jos en osaisi englantia?

Asiasta toiseen, tai oikeastaan tähän samaan. Luen juuri kirjaa kääntämisestä. Siinä todetaan että Raamattu on maailman käännetyin kirja. Mistäs minä nyt tiedän onko käännös luotettava?

Jotkut Asterixit ja Lucky Luket on käännetty niin hyvin että ne saattavat olla parempia suomeksi kuin alkuperäiskiellä ranskaksi.

Sanaleikit kannattaisi varmaan pääsääntöisesti lukea alkuperäiskielellä, mutta on se hiukan hintelää jos ei hallitse kieltä.
.

2 comments:

  1. Polgara6:37 pm

    EHEEEHEH, raamattu on maailman käännetyin kirja. Naurattaa. Toki, Malmilla merkitys "kääntää" on tietty pölliä, varastaa... Jos noin niinkuin hiuksia halotaan ;D

    ReplyDelete
  2. Hah hah, Polgara

    Mieheni sanoi ihan samaa! Ja nyt kun asiaa ajattelen, saattaa hyvinkin olla, koska ihmiset varastavat hotelleista kaikkea, mikseivät myös raamatun :)

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.