Monday, March 26, 2007

VIHAN JA RAUHAN USKONNOT

.

DAFFODILS. NARSISSEJA ELI PÄÄSIÄISLILJOJA.

Diktatuurit, sodat ja terrorismi puhuttavat maailmaa. Islam nostetaan esimerkiksi vihan lietsonnasta. Pohdin aihetta tänään toisessa blogissani. Koulutussalan ammattilaisena katselen ihmisiä paljolti psykologian, ihmisluonnon ja kasvatuksen kautta. Poliittiset johtajatkin ovat ihmisiä. Sitä sopii miettiä, samoin kuin johtajuutta sinänsä.

ARKITERAPEUTTI KOPS MIETISKELEE JOHTAJIA JA DIKTAATTOREJA

Iran on näin päivinä tapetilla, etten sanois persialaisella matolla. Iranissa on islamin ohella maailmanrauhaa toivova

BAHAIUSKONTO, joka on maan vähemmistöuskonnoista suurin. Linkistä pääsette lukemaan Suomen bahaisivuja. Minulla on suomalaisia ja iranilaisia tuttavia jotka ovat bahaiuskonnon piirissä. Itse asiassa en tunne yhtäkään muslimi-iranilaista.

Taisi olla 1800-luvulta tämä bahaiuskovaisten julistus:

"Bahá'u'lláh opetti, että ihmiskunnan kehitys on tullut siihen kauan ennustettuun vaiheeseen, jolloin sen kansojen on aika yhdistyä rauhan ja maailmanlaajuisen järjestelmän suojaan."

No totisesti niin minustakin, mutta kun aina nousee joku vaahto suupielessä tappamaan vääräuskoisia, vaatimaan Texasia takaisin Meksikolle tai puhdistamaan ympäristöä epätoivotuista roduista. Yritä nyt tässä sitten rauhaa ylläpitää kaikkien rankaisuretkien, koulukiusaajien, kansallissotien ja uhoamisien keskellä.
.

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.