Saturday, April 28, 2007

OTA AURINKOA SILLOIN KUN SE PAISTAA

.

My Iranian friends Iffet and Manucher.

Vuoden 2005 helmikuun 12. päivä, astuin sisään itämaiseen herkkukauppaan nimeltä ARI, ja tapasin Iffetin ja Manucherin jotka olivat juuri aloittaneet työn siellä. Heidän kaksi tytärtään Elina ja Naghmeh olivat mukana tuona lauantaina. Viikolla he opiskelivat. Tulin kysyneeksi Elinalta minkä maalaisia he olivat, ja kuultuani että iranilaisia, innostuin puhumaan vähäisellä persian kielen taidollani, mistä nämä viitisen vuotta Suomessa asuneet maahanmuuttajat puolestaan innostuivat. Kaikista maailman kielistä persia on ehdoton suosikkini, kauneinta mitä olen kuullut. Ei siis ihme että nuo iranilaiset löydettyäni tilasin netistä persian kirjan ja cd:n sekä kieliopin ja fraasikirjan, ja aloin käydä ARI-liikkeessä. Hyvä että kävin. Liike lopetettiin sen vuoden kesään mennessä.

Jatkoin yhteydenpitoa Elinaan meilitse ja olemme vierailleet toistemme luona. Tänä iltana pääsen taas mukaan bahaiuskovaisten juhlaan, joka on avoin uskottomillekin, ja tapaan iranilaisia. Eipä muuta kuin persian oppimateriaalit esiin ja opiskelemaan, nyt kun sain englannin aamuopetuksen hoidetuksi.

Tämä periaate kannattaa aina muistaa: Ota aurinkoa silloin kun se paistaa. Aurinkoa ei voi ottaa jos se on pilvessä. Käytä hyväksesi tilaisuudet jolloin voit puhua kieliä. Tänään tapaan persiankielisiä. Huomenna en.
.

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.