Sunday, April 01, 2007

PALM SUNDAY JA APRILLIPÄIVÄ

.
Palm Sunday. April Fool. Palmusunnuntai. Aprillipäivä. Virpomissunnuntai. Jopa on sullottu yhteen kalenteripäivään juhlia. Lähtisikö niitä pakoon Pääsiäissaarille vai Las Palmasiin?
Suomalainen kirjakauppa ilmoitti eilen että tilaamani opus oli saapunut. Great. Nyt se on jo kodissani. Malcolm Gladwell; BLINK, The Power of Thinking Without Thinking.

Edellisen kerran kirjakaupassa käydessäni jäin ihmettelemään Kieltenopettajien liiton SUKOLin etua meille jäsenille, josta jäsenlehti Tempuksessakin kerrotaan, nimittäin 20 % alennusta WSOY:n kustantamista kirjoista. Suomalaisessa siitä ei tiedetty mitään. Lienee vain kustantamon omassa kirjakaupassa ja lienee petiitillä painettuna lehti-ilmoituksen reunassa suurennuslasilla jäljitettävissä. Tai sitten olen nykyihmisten tapaan infoähkyn kyllästämä ja sokeuttama. Kyllästynyt olen ainakin. Tai turtunut ja motivaation puutteesta kärsivä. Jos jaksaisin peruuttaisin jäsenyyteni.
Pari päivää sitten otin ja peruutin jäsenyyteni yhdessä klubissa johon olin tullut liittyneeksi mutta alkanut huomata että en itse asiassa tarvitse sieltä mitään. Heräsin kunnolla kun sain laskun ja tajusin että en käytä heidän tarjoamiaan palveluja. Klubissa ei ole pienintäkään vikaa. Sieltä saisi päinvastoin runsain mitoin vastinetta rahoilleen, jos haluaisi. En halua. Kaikkea on jo runsaasti, kiitos.

Pääsiäiskrääsää en halua myöskään lisää, kiitos. Käytän kaapeista löytyvää vakiokrääsää. Samalla menetelmällä aion hoitaa kevätvaatevaraston, eli dyykkaamalla kotikaapeissa. Valikoidut klädjut, pesu tai tuuletus sekä silitys, et voilà! Valmis garderobi, väittäisin.

Elämä on helppoa kun on suunnitelma.

Eskalaatiosta vielä:

A MOVING ESCALATOR = liukuportaat

Niiden juurelta voi lähteä eskaloitumaan yläilmoihin. Swoosh!
.

6 comments:

 1. Miehelleni tulee tuo Sukol-lehti ja kansikuvia lukuunottamatta se on TYLSÄ, kuten myös muut vastaavat tahtovat olla. Hänen Opettaja-lehtensä sen sijaan on minusta lukemisen arvoinen joka perjantai.

  Omaan ammattilehteeni olen jo vuoden verran tarttunut pinsettiotteella, en siedä työasioita enää kotona!

  Carla Bleyllä oli -70 -luvulla levy Escalator Over The Hill, herkullinen kielikuva, josta opin sanan.

  ReplyDelete
 2. Hei Katriina

  Itselleni Tempuksessa on se ongelma että kun en ole vuosiin ollut kouluopettaja, tunnen lehden esittämät asiat kaukaisiksi. Aikuiskouluttajille ei sisällössä ole paljonkaan... pitäisköhän uudelleen lopettaa tilaus? Tein saman jo aikanaan, mutta pari vuotta sitten kuvittelin jäsenyydestä jotain hyötyväni, ja liityin uudelleen. En sittenkään taida hyötyä. Enköhän eroa ensi vuonna. Onpa hyvä kun kirjoitin tuon postauksen!

  ReplyDelete
 3. Useinhan noi alet on vain kustantamon omassa kirjakaupassa, jossa ainakin oman kokemukseni mukaan opukset ovat kalliimpia kuin tavallisissa kirjakaupoissa!

  Nyt rupesin taas kaipailemaan Opettaja-lehteä, sanoivat että voivat sen tänne ulkomaillekin lähettää kun kerroin, että katkaiskaa lähetys kun ei niitä kukaan siellä lue mihin postini kotimaassa siirtyy... Mutta eipä ole kuulunut mitään. Vaikka mahtaisinko täällä edes ehtiä lukeakaan! SUKOLin opiskelijajäseneksi en ole liittynyt, ehkä sitten opintojen loppuvaiheessa...

  ReplyDelete
 4. Greetings A-R

  No mikä on että en ole Opettaja-lehdestä kuullut? Pitääpä kysäistä yhdeltä ystävältäni joka juuri ryhtyi kouluopeksi toimittuaan sitä ennen kielikouluissa opena. Nyt muistankin saaneeni häneltä jokus pari numeroa jotain englanninkielistäkin opettajalehteä jota hän tilasi... Ei se hassumpi ollut mutta lähempi introspektio saattaa osoittaa että en kaipaa ammattilehtiä :)

  Kiva tietää että aiot opettajaksi.

  ReplyDelete
 5. Opettaja-lehti tulee kerran viikossa OAJ:n jäsenille, myös minulle (paitsi nyt tällä hetkellä tänne ulkomaille) kun olen opiskelijajäsen SOOLin (Suomen opiskelijoiksi opiskelevien liitto) kautta. Jäsenyys opiskelijalle naurettavat 20 € vuodessa, joten en ekana opiskeluvuotena kauaa harkinnut liittyäkö vai ei :)

  ReplyDelete
 6. Hello A-R

  Mikähän siinä on kun eivät lupauksesta huolimatta lähetä lehteä perässäsi? Vai kestääköhän osoitteen muutos kauan? Ja miksi muka :)

  Olen aika kauan systemaattisesti karttanut lehtitilauksia, liittymistä mihinkään, ottamasta liikaa ässä- ja plussakortteja... Yritän edelleenkin jatkaa sitä linjaa, mutta ilmaispostiakin tulee aina enenevässä määrin potilaatikkoon.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.