Saturday, March 31, 2007

ESKALOITUVAT ESKALAATIOT

.

A BEAUTIFUL SCHOOL BUILDING. MALMIN ENTINEN 80-VUOTIAS KANSAKOULU.

Kuvassa oleva Malmin ala-aste on yksi niitä joita uhkaa tyhjentyminen kun kouluja aletaan yhdistää. Järkyttävää. Masentavaa. Lapsissa on tulevaisuutemme, blaa, blaa, blaa. Miltä se tulevaisuus näyttää kun kaikkia mahdollisia resursseja ei pistetä kouluihin ja koulutukseen? Mitähän siitäkin vielä eskalaloituu? Ylisuuria luokkia? Työrauha ja opiskelurauha kärsii? Pitkiä koulumatkoja? Opiskeluvaikeuksia? Koulukiusaamista? Kasvavaa pahoinvointia?

Viruksen vaikutuksesta viruessani on kodin pölytilanne päässyt eskaloitumaan, joten tänään on tartuttava toimeen, tai paremminkin pölyhuiskuun, lattiaharjaan, imuriin. Toisenlaista eskalaatiota päivittelen

PSYKOLOGISESSA BLOGISSANI.

Oi, mitä on tuo ihana musiikki? Ei se olekaan musiikkia vaan imuroinnin ääntä parin huoneen päästä. Puolisokin on havainnut pölyn eskaloitumisen. Hurraa.

Ennen kuin teen mitään muuta, aion pistäytyä pihaan tarkastamaan sinivuokkotilanteen. Pari päivää sitten näytti siltä kuin nuppuja alkaisi näyttäytyä. Sanottiinkohan televisiossa että tämä on historian lämpimin vuosi? Siltä kyllä vaikuttaa. Kun ei vaan eskaloituisi hirveiksi luonnonkatastrofeiksi.
.

5 comments:

 1. Pikaista paranemista, itekin olen potenut tässä jo muutaman päivän, että tohtoritädin luona ihan piti taas pistäytyä, mutta kesä tulee, olemmeko valmiit!? :)

  ReplyDelete
 2. Polgara3:45 pm

  Onneksi koulu on suojelukohde!!!!

  ReplyDelete
 3. Paranemista sinullekin Leonoora! Olen jo kohtalaisessa kondiksessa mutta ei kannata puhua kun alkaa yskittää. Hirveä harmi sikäli kun olisi ollut kutsu iranilaisille kavereillemme tänään. Pahus! Pitääkin pistää tekstiviesti ja kysyä onko heillä hauskaa ilman meitä... yyyy!

  Polgara

  Rakennus saa toivottavasti arvoistaan käyttöä! Olen siihen yhä mieltyneempi ja iloitsen siitä että se on aika usein kulkureittini varrella. Pitääkin ottaa lisää valokuvia seuraavalla kerralla.

  ReplyDelete
 4. Polgara5:46 am

  Koulussa on käynyt mm. miesvainaani, Kummisetä, sekä viimeisimpänä Poikani Belgarion - kulttuuripitoinen talo siis ,D Sisällä on mm. kello vielä samalla paikalla kuin v. -60 ja muutenkin alakerran sisustus noudattaa vanhoja linjoja. Yläkerrassa on sitten mokailtu, eli opettajien huone, reksin kanslia ym. koppeja on tehty kehnoilla väliseinillä jne. Mutta alakerta on kaunis, käypäs vilkaisemassa! Kouluemäntä varmaan antaa vilkaista, jos kerrot olevasi kiinnostunut...

  ReplyDelete
 5. Kiitos tiedoista ja vinkistä, Polgara :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.