Wednesday, April 04, 2007

POLIITTISTA TEATTERIA

.

Spring is on its way. Skilla näyttäytyy.

Huh sentään että jännitin. Seurasin toista tuntia suoraa lähetystä CNN uutiskanavan kautta Iranista. Kuulin sattumalta uutisista että presidentin puhe oli tulossa ja jätin TV:n päälle ja Mikki Hiiri-kuulokkeet korville. Silitin siihen asti keittiössä kun puhe alkoi.

Presidentti Mahmoud Ahmadinejad luki ensin osia koraanista, kävi läpi kaikki profeetat, Abrahamin, Moseksen, Jeesuksen, Muhammedin, käsitteli Persian 7000 vuotta vanhaa loisteliasta historian perinnettä, korosti kansansa hurskasta ja rauhaa rakastavaa luonnetta, lännen Imperialismin tunkeutumista itään, eteni sitten Irakin ja Iranin sotaan joka oli sekin käyty lännen suurmahtien pakotuksesta, pääsi uudempaan historiaan ja surullisena totesi miten epäkunnioittavasti iso länsimahti miehittää Irakia... Elin mukana tunteita ja tuntemuksia ja aina välillä muistin pelätä mihin kaikki puhe tähtäsi. Huh että melkein kouraisi vatsasta kun presidentti kutsui lavalle ne kolme sotilashenkilöä jotka olivat pidättäneet vangittuina olleet 15 brittiä ja juhlallisin elein jakoi heille kunniamitalit. Ajattelin että kautta profeettain partojen, nytkö vangit mestataan, varsinkin kun Mr Bush oli tullut jossain lausunnossaan viitanneeksi heihin sanalla "panttivangit" ja Mr Blairkin oli käyttäytynyt tavalla joka voitaisiin rasistiseksi tulkita. Alkaako tästä hirveä kansainvälinen selkkaus ja sota?

Pitkien puheiden päälle presidentti Ahmadinejad ilmoitti armahtavansa vangit "lahjaksi Britiannialle", mutta toivoi että heitä ei kotimaassa rangaistaisi siitä että he kertoivat totuuden ja myönsivät olleensa Iranin aluevesillä.

Briljanttia poliittista teatteria! Loistavaa propagandaa. Iran vaikuttaa jalolta, rauhaa rakastavalta maalta, Britannian johto puolestaan rasistiselta. Saa nähdä mikä on heidän vastauksensa. Juttua puidaan varmasti lähipäivinä kuin riihessä. Parasta mennä telkkarin ääreen, mutta ottaisinko ensin hermolääkettä?
.

2 comments:

  1. Ei hermolääkettä välttämättä. Silmät kiinni tarpeen mukaan-siedätyshoitoa ekaksi?

    Yritän ehtiä etätueksesi telkkarin ääreen (lopputyörumba ensi yön tehtävänä).

    ReplyDelete
  2. Torstaita M!

    Nukuin yön hyvin kun olit etätukena. Näin se maailma pyörii että jotkut valvovat ja toiset sikoina nukkuvat :D

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.