Sunday, April 29, 2007

UUSIA IRANILAISIA TUTTAVUUKSIA

.

The weather is somewhat chilly today.

Brr että oli koleaa ja tuulista kävelyllä. Tein puolison kanssa tunnin lenkin. Il divon vanhin musiikki-cd ipodissa lievitti ilmaston epämukavuutta. Olin iloinen hansikkaista ja kaulahuivista.

Tutustuimme eilen illalla muutamiin uusiin persialaisiin, ja sain tavata uudelleen niitä persialaisia ja suomalaisia joihin tutustuin viikko sitten ensimmäisessä Ridván-juhlassa.

Kokoontumispaikka oli vanha folkskola Espoossa lähellä Kauklahtea. Tulimme ensin epähuomiossa ajaneeksi ohi, mutta kartan tutkailu auttoi. Edellisenpäiväisen jumppaamisen jälkeen selkäniveleni tuntuivat kipeiltä. Selkäpuoleni ei olisi tykännyt istumisesta, ja ilahtuneena panin merkille että pieneen juhlasaliin astuessamme siellä oli täyttä ja saimme jäädä seisomaan. Enpä voinutkaan rauhassa seistä, vaan sieltä sun täältä alkoi kuulua kuiskailuja ja näkyä viittilöintiä joidenkin väen seassa sijaitsevien tyhjien tuolien suuntaan. Kohta joku kävi hakemassakin lisätuoleja saliin. Sain torjua erittäin monta tuolitarjousta ystävällisesti mutta päättäväisesti, jotta sain seistä.

Tähänkin tilaisuuteen liittyi bahaiuskovaisten neuvostovaalit, mihin emme tietenkään ulkopuolisina osallistuneet. Menimme vaalien jälkeiseen kokoontumiseen. Pianonsoittoa, puheita ja iranilaisen naisen esittämää hienoa persian- ja arabiankielistä messuamista seurasi kahvitarjoilua ja seurustelua ihmisten kanssa. Kaksi iranilaista ystäväperhettämme on flunssassa. He eivät siis olleet paikalla, ja siinä oli se "hyvä puoli", jos näin voidaan sanoa, että tulimme paremmin tutustuneiksi uusiin ihmisiin.

Roza ja Mozaffar kertoivat tulleensa Iranista Suomeen jo 60-luvulla. He pitävät tästä vuosikokouksesta johon saapuu vanhoja tuttuja muualta Suomesta. Kävi ilmi että yksi eilen tapaamani perhe asuu samalla seudulla kuin me. Toivottavasti törmäämme heihin jonain päivänä.

Nyt on aika syödä lounasta. Lisää myöhemmin.
.

2 comments:

 1. On hienoa, että vastaanotto erilaisen kulttuurin omaavien tapahtumiin on noin ystävällistä.
  Ja tieto ja omakohtainen kokemus hälventävät ennakkoluuloja.
  Sitä ei aina muista miten vanha ja värikäs kulttuuri Persiallakin on, omaamme verraten.

  Ja kieltäkin aiot todella opiskella. Mikäpäs sen kiintoisampaa.

  ReplyDelete
 2. Tervehdys Leonoora!

  Nyt onkin palkitsevaa opiskella kieltä kun on tilaisuuksia käyttää sitä. Monta vuotta sitten olisin jo halunnut opiskella mutta en tiennyt missä olisin sitä oppinut ja käyttänyt.

  Kiva kun muistutit Persian värikkäästä kulttuurista. Sain jokin aika sitten blogini kommentoijalta linkin josta pääsee ihailemaan Persian taidetta. Pitääpä muistaa pistää se tänne näkyviin.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.