Saturday, May 26, 2007

KÄYNTIKORTTEJA

.

A nice suprise to encounter not just one, but two squirrels at the same time. The photo can be enlarged by clicking on it. Mukava yllätys kohdata peräti kaksi oravaa samaan aikaan samassa puussa. Yhden ainoan kerran olen onnistunut näkemään kolme, jotka kiersivät vinhaa vauhtia puun runkoa. Kuvan saan suuremmaksi siihen klikkaamalla.

Ystäväni Elsa kyseli eilen mikä olisi englanniksi käyntikortissa "katuosoite", voisiko olla street address vai visiting address. Ryhdyin penkomaan vanhojen käyntikorttien pinoa, mihin kului arvaamattoman paljon aikaa. Etsintä ei tuottanut kummoisia tuloksia, mutta osui sentään käsiin ruotsalaisen tuttavani Janin kortti, ja siinä visiting address. Ruotsinkielisen korttinsa hän oli myös antanut minulle. Siinä se oli besöksadress.

Pinossani piileskeli kortteja henkilöiltä joita en enää muista. Olimme tavanneet vain kerran menneisyydessä. Oli tuttujen ihmisten kortteja, mutta ei enää voimassaolevia koska he ovat vaihtaneet työpaikkaa. Joistakin tuli inspiraatio "minäpä otan yhteyttä niin voidaan tavata pitkästä aikaa".

Hassun telepaattisesti yhdeltä unhoon jääneeltä ihmiseltä oli yhteydenottomeili tänä aamuna kun avasin postit. Muutenkin, jo ennen korttipinon esiinottamista, olin tehnyt pientä listaa ihmisistä joihin aion ottaa yhteyttä.

Käyntikorttipinossa oli muutama hupijuttu. Yhdessä kortissa on teksti "I'm drunk, what's your excuse?" Senpä voi ojentaa baarissa vastineeksi kun saa uudelta tuttavuudeltaan virallisemman oloisen kortin.

Erilaisia materiaaleja, värejä, kartongin laatua, tekstityyppejä - kaiken kaikkiaan kiehtovia kortteja. Joihinkin oli saatu mahtumaan hämmästyttävä määrä yhteydenoton mahdollisuuksia, nimi, ammatti, koti ja työ, osoitteet, puhelimet, faksi.

Vanha muisto baarista: Kaveri jota en ollut ennen tavannut, tuli luokseni ja ojensi käyntikorttinaan lasinalusen, jossa oli haarniskoidun ritarin pään kuva. Hän sanoi: Tässä on kuvani, ja kääntöpuolella puhelinnumeroni. Soita minulle.".

4 comments:

 1. Hauska juttu, nämä oravat. :-) Minulla on työhuoneeni ikkunan takana mänty, jossa kisailee tuon tuosta kaksi oravaa. Mietintähetkinä tulee aina huomaamatta tarkkailtua ja etsittyä (!), missä kohtaa mahtaisi kurre(t) piileksiä!

  Tänä aamuna ei löytynyt kumpaakaan. Huomasin sen seuraavaksi, kun näin, että sähköpostini oli tyhjä. Oletan, että viikon kestänyt kisailu mukavantuntuisen miehen kanssa on nyt ohi. :(

  ReplyDelete
 2. Lauantaita M :)

  Asuinpaikkasi on tosi viihtyisää aluetta. Mitenkähän lähellä entistä taloamme mahdat asua? Kielotie - Hiekkaharjuntie-akseli on miellyttävää ympäristöä.

  Sähköpostista puheen ollen; kai tiedät että minun meiliosoitteeni löytyy kotisivuiltani?

  Nyt pitääkin alkaa toden teolla raivata viikolla kertyneitä meilejä roskikseen. Kesäkuussa kevenevät, kun nettikurssi loppuu.

  ReplyDelete
 3. Tiku ja Taku ne siellä kirmailevat.

  ReplyDelete
 4. Petja Jäppinen11:05 pm

  Herrasmiehen käyntikortissa on vain hänen nimensä.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.