Monday, May 14, 2007

MANSIKOITA TOUKOKUUSSA

.

Strawberries this early! Global warming takes many shapes and forms. Eikö jonkun pitäisi ilmoittaa noille mansikoille että nyt on vasta toukokuu? Otin kuvan muutama päivä sitten. Ilmastonmuutokset alkavat näkyä monin tavoin. Sitähän ne vihreät ovat saarnanneet vuosikausia äänensä käheiksi. Suomessa ilmastomuutokset ovat lievempiä kuin muualla maailmassa.

Jos jotkut maapallon osat käyvät asumiskelvottomiksi ja massiivinen maastamuuttoliikenne alkaa, nykyiset monikulttuurikeskustelut vaimenevat liikenteen melun alle.

Poliittinenkin ilmasto muuttuu nopeasti. Presidenttien ja pääministereitten vaihdoksia on ilmassa. Tony Blair on historiaa 27.6. Minä en ole ollut vielä kovin kauan kiinnostunut historiasta, politiikasta ja valtio-opista, vaikka niitä on pakollisina kursseina ja tentteinä liittynyt kieliopintoihini. Tony Blair sai minut kiinnostumaan maailmanpolitiikasta Irakin kriisin aikana, joka sitten kehittyi sodaksi. Satuin TV:n ääreen kerran kun hän otti vastaan rauhanlähetystön, joka oli saapunut puhumaan häntä ympäri. Ohjelman alussa olin pasifisti, mutta ohjelman lopussa ja seuraavina kuukausina enää tiennyt mikä olin. Sama tila jatkuu. En tiedä mikä olen enkä halua lokeroida ja luokitella itseäni liian sitovasti.

Jos mansikoita saadaan toukokuussa, syön niitä. Jos mansikoita ei ole saatavilla, syön jotain muuta. En mitä tahansa, mutta jotain muuta. Silloin kun on valinnanvaraa, kannattaa valita, eikä luetella kaikkea mitä ei halua syödä.
.

2 comments:

 1. Ihmettelin aikaisemmin kun en päässyt tänne kommenttilaatikkoosi kommentoimaan, mutta ilmeisesti häiriö oli väliaikainen. Omista häkkäröistäni johtuva.
  Mansikoita on jo jonkin aikaa ollut minunkin lähikaupassa. En ole vielä maistanut.
  On vielä omia pakastimessa, ja hilloakin löytyy kellarista.

  Kiitos noista erilaisista kukkakuvista tekstiesi yhteydessä.
  Tulen tänne sivuillesi kuin puutarhaan. Etsimään lepoa ja kauneutta.
  Tällä leveysasteella kun kukkaparvet ovat vielä luontoäidin piiloissa.

  ReplyDelete
 2. Iltapäivää Leonoora! Olin aamupäivän poissa.

  Muutkin blogikaverit sanovat silloin tällöin että eivät ole päässeet kommentoimaan. Jos ovat kertoneet minulle meilitse olen käynyt tsekkaamassa asetuksia. Itse en ole koskaan poistanut kommentointimahkuja.

  Kukkakuvia kyllä riittää! Kesä on vasta alkamassa :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.