Monday, May 14, 2007

NETTIKESKUSTELUISTA

.

Growing, growing... Helmilijojen kasvu edistyy.

Jokohan kohta edistyy nettikeskustelukin? Luin Metrolehdestä että valtiosyyttäjä Mika Ilman ehdottaa netin keskustelupalstoille valvojia jotta asiattomat viestit saataisiin pois. Loukkaaviin viesteihin on puututtu. Susan Kuroselle lähetettyjen viestin lähettäjää jäljitetään parhaillaan.

En ole käynyt keskustelupalstoilla, enkä kovin hyvin tiedä kuka on Susan Kuronen, mutta blogeissa olen nähnyt millä tavalla hyvä keskustelu menee pilalle. Jonkinlaiset säännöt olisi hyvä olla olemassa, eikä kohteliaisuuskaan pahitteeksi olisi.

Lapsia varoitellaan: Leikkikää kiltisti keskenänne. Ellet osaa käyttäytyä, lähdemme kotiin. Ja jäähyllehän joutuu jos rähisee, tai ainakin leikki menee pilalle.

Koulussa on oltava yhteiset säännöt. Senhän näkee mitä tapahtuu jos lepsu ope ei pidä säännöistä kiinni. Senkin näkee miten hankalaksi elämä käy jos luokassa on yksikin häirikkö.

Kai nuo lapsuuden rähisijät ja häiriköt sun muut koulukiusaajat siirtyvät säädetyssä järjestyksessä nettien keskustelupalstoja häiriköimään.

Se joka huutaa SENSUURI ISKI ! luettuaan valvonnasta ja loukkaavia viestejä koskevista tutkintapyynnöistä, miettiköön hetkisen ja vaihtakoon näkökulmaa. Kyse on yhteisistä säännöistä, toisten kunnioituksesta, yhtäläisistä oikeuksista siinä tarkoituksessa että keskustelu etenisi. Samaan tapaan kuin liikenteessä tarvitaan sääntöjä ja muiden kunnioittamista jotta ei tule kolareita.

Liikenteessä on kärsimättömiä kuskeja, "myöhästyn töistä ellette päästä minua kiilaamaan"-tyyppejä, "kaikki kotterot tässä kiilaavatkin mun mersun tielle", "pois alta" - ihmisiä. Ajatelkaa miten he käyttäytyisivät jos sääntöjä ei olisi?!

Katsokaa miten anonyymiyden turvissa voi nettikeskusteluissa riehua jos sen ottaa päämääräkseen.

Minä ainakin kannatan sääntöjä ja rajoituksia.

Netin leimahdusarkoihin keskustelunaiheisiin kuuluvat mm. maahanmuuttajat ja monikulttuurisuus. Kirjoitan silloin tällöin blogeihini postauksia, joiden yhteydessä on mahdollista tuoda esiin sekä puoltavia että vastustavia mielipiteitä vapaasti, mutta toivoakseni hyvässä hengessä muiden mielipiteitä kunnioittaen.

Toisessa blogissani on lastunpätkä maahanmuuttajista. Jatkoa tulee kun ehtii.

ARKITERAPEUTTI KOPS.
.

2 comments:

  1. Saantoja pitaa olla.

    ReplyDelete
  2. Ai hitsi, ihmettelin mitä tarkoitit sanalla SAANTO, eli englanniksi yield, joka liittyy kemian laboratorioon. Hah hah, sitten tajusin että sinulla ei ole ä:n pilkkuja! Tarkoitit SÄÄNTÖJÄ :) Rules, regler etc.

    "Välittää" ja "valittaa" voivat myös mennä sekaisin.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.