Saturday, June 16, 2007

EI KAUPUSTELUA

.

Mistähän voi ostaa Kaupustelu kielletty - kyltin? Teen töitä kotona ja työrauha ja mielenrauha ovat vaarassa. Eilen käväisi äärettömän häiritsevä lämpöikkunakauppias ovella. Onneksi minulla ei ollut oppilasta juuri silloin täällä. Ovikello soi jo siihen malliin että saattoi epäillä hätätilannetta. Kun sitten avasin oven, alkoi inttäminen ja riitely. Sanoin aivan selvästi että emme halua ikkunoita, mutta heppu vaan jatkoi että tulee esittelemään niitä kun isäntä palaa illalla töistä. Väliin huudahti että "miten te muka ette voi olla kiinnostuneita näin ainutlaatuisesta tarjouksesta?" Oven suljettuani hän jäi kirjoittelemaan puhelinnumeroaan esitteeseen jonka jätti postilaatikkoomme. Minua harmitti pitkän aikaa. Haluan saada Kaupustelu kielletty - kyltin!

Puhelinmyyntikiellon olemme jo tilanneet. Eihän tästä tule mitään jos ei saa rauhassa tehdä töitään. Kotirauhakin on tarpeen.

Meillä on pari kolme kertaa aikaisemminkin käynyt ikkunakauppias. Joku heistä heitti täysin röyhkeän "Ei kyllä noille ikkunoille nyt olisi tehtävä jotain" kun olin sanonut että aiomme kyllä jonain vuonna kunnostaa puitteet mutta emme vielä.

Jospa maalauttaisin Ei varsinkaan ikkunoihin liittyvää kaupustelua - kyltin Ei kaupustelua - kyltin viereen.
.

8 comments:

 1. Voi että inhoan puhelinmyyjiä. Ihmisen elämän terrorisoiminen kotirauhaa häiritsemällä pitäisi lailla kieltää. Kaikenlainen kaupustelu pitäisi kieltää. Olen sitäpaitsi huolissani jatkuvien soittojen Pekka ja susi-efektistä: kun niihin lopulta kyllästyy niin, että lakkaa vilkaisemasta ja vastaamasta puhelimeen ollenkaan, niin jää se tärkeäkin puhelu huomaamatta.

  Miten tuollaisen kiellon voi tilata?!

  Onneksi tänne meille eivät sentään kaupustelijat löydä. Tai kerran kävi joku äijä myymässä hevosenlihaa, mutta lähti samantien eikä sen koomin tullut takaisin - tuo joskus tollo mutta tarpeen tullen niin ihana koiramme nousi sen auton ovea vasten seisomaan eikä antanut äijälle mahdollisuutta edes astua ulos. Ihan oma-aloitteisesti sen teki. Ilmeisesti päätti että meille ei kaupustelijoita!

  Siitä lähtien päätin, että meillä tulee aina olemaan iso koira ü

  ReplyDelete
 2. Puhelinmyyntikielto vihdoinkin hommaatu ja sepä ihanaa nyt, kun saa ruokansa ja dekkarinsa päättää rauhassa. Kulkukauppijoita harvemmin tänne maille, paitsi koululaisia ja halloweennoitia..

  ReplyDelete
 3. Miehelläni on hyvä keino läkähdyttää kaikenmaailman kaupustelijat. Hänellä kun on aikaa ja puutetta juttukumppaneista. Ei hän kyllä mitään osta, mutta turisee ihan mielikseen asiasta kuin asiasta, siihen asti kunnes kaupustelija-parat huomaavat vain tuhlaavansa omaa aikaansa.
  Itselläni on tapana lopettaa turinat lyhyeen, lyön vaikka luurin korvaan jollei muuten tehoa. Eikä meillä maalla paljon kaupustelijoita käykään, ne harvatkin mies hoitelee. ))

  ReplyDelete
 4. Kiitos teille kommenteista, V, Hannele ja Virtaska!

  En tiedä päteekö tämä koko Suomeen vai ainoastaan pääkaupunkiseutuun, mutta tällaisen mieheni löysi kun halusimme puhelinmyyntikiellon:
  ______________________________________________

  Puhelintarjonnan rajoituspalvelu

  Yksityisillä henkilöillä on mahdollisuus rajoittaa kaupallista puhelintarjontaa soittamalla palvelunumeroon 0600 13404 ma-pe klo 8.30-18 (puhelun hinta 0,39 €/min +pvm), johon ilmoitetaan nimi, numero ja osoite.

  Rajoituksen voi tehdä liittymäsopimuksen tehnyt täysi-ikäinen henkilö ja vain henkilökohtaisesti.

  Rajoitus on kerrallaan voimassa 3 vuotta.

  Kieltojen välittämiseen liittyvien järjestelyiden vuoksi kielto tulee voimaan n. 1-3 kuukauden kuluessa ilmoituksessa.

  _______________________________________________

  Virtaska, olipa hyvä kun et kuitenkaan Neiti Marplen innostamana murhannut sitä miestäsi. Hänestähän on hyötyä ja apua :)

  ReplyDelete
 5. Anonymous7:19 pm

  Koirista on hyötyä! Ystävättäreni vanhenpien kotiin tuli myös ikkunapooka kauppias, joka hetken kaikkea kyseltyään huomasi ystäväni koiran suuren ja mustan paimenkoiran, (mutta,ah niin kiltin ja lempeän) kysyi kauppias onko koira vihainen, johon ystäväni: en mene siitä takuuseen. Ja kas, koira nousi ylös ja mies kiireesti ulos.
  Postista saa kaavakkeita, joissa voi kieltää mainostamisen. Minun puhelimessani voi myös laittaa eston eri numeroihin. M-L

  ReplyDelete
 6. Huomenta M-L

  Hauska koirajuttu:)

  Tuosta en ole kuullutkaan että puhelimeen on mahdollista asettaa esto. Mitenkähän se sitten kun kaupustelijat ja rahanpyytäjät soittavat tuntemattoman soittajan numerosta?

  ReplyDelete
 7. Rita, itsänikin päivällä kesken jutunkirjoittamisen tuleva puhelinmyynti häiritsee. Yleensä vastaan siihen vain päivällä, että en voi puhua, olen töissä.
  Ovelta ovelle kaupustelu taitaa piinata enemmän omakotiasujia, sillä meille ei ole tullut edes perunakauppiaita (vaikka joskus kaipaisin niitä).

  ReplyDelete
 8. Heh, meillä käy pari kolme kertaa vuodessa yksi mukava perunakauppias, jolta ostamme säkin perunoita, pussin porkkanoita, sipuleita, ison kennollisen kananmunia. Se on aina kiva käynti, eikä ole vielä toistaiseksi sattunut sellaiseen aikaan kun minulla on yksityisoppilas. Hän taitaa käydä aina iltapäivällä ja minulla on oppilaat enimmäkseen aamupäivällä.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.