Saturday, June 23, 2007

JUHANNUSFIILINKIÄ

.

Olutta myydään aina juhannuksen alla valtavasti. Mekin tulimme ostaneeksi muutaman hauskan olusen. Join eilen puolet tuon Sol-pullon sisällöstä. Toinen puoli on jääkaapissa odottamassa hurjia juominkeja. Oikeanpuoleinen juoma kuvassa on jamaikalaista. Ei aikaisempaa kokemusta. Asiaa täytyy koeluontoisesti tutkia jonain iltana. Puoliso nautti eilen erikoisen tumman oluen. Pahus kun en tullut sitä valokuvanneeksi. Mahdollisesti Stoutia.

Parempi kaatosade kuin kaatokänni. Meillä ei ollut kumpaakaan. Erittäin hieno juhannussää ja uskomattoman valoisaa illalla nukkumaan mennessäni ja aamulla neljältä herätessäni. Yksi ainoa irrallinen möykkä-ääni kuului yöllä kadulta, muuten on vallinnut ylellinen rauha. Epäilemättä jossain päin Suomea kännikalat ovat heiluneet kaatosateessa kaatokännissä, mutta kun tänään ei tule sanomalehteä, emme tiedä siitä mitään. Mitä vähemmän ihmiset sellaisesta joutuvat tietämään ja sellaista kokemaan sitä parempi. Ikävä totuus on että alkoholisteja ja alkoholistien läheisiä on Suomikin sumeana. Aikuisia ja lapsia poksahtelevien maksojen ristitulessa. Löytyykö jostain ihminen jonka suvussa tai tuttavissa nyt ei moista ilmiötä ole? Nyt tai menneisyydessä? Ehkäpä maahanmuuttajien keskuudessa? Uudessa monikulttuurisessa yhteiskunnassamme? Kuka sopeutuu kenen kulttuuriin vai pitävätkö kaikki omansa? Ensi juhannuksena yhteiskunta tulee hiukan holhonneeksi kun oluen hintaa nostetaan. Jengi kantaa mäyräkoirien asemesta jotain lyhyenläntää koiraa kaupasta kotiin tai kesäkalliolle.

Mäyräkoira. Miten mäyräkoirasta on tullut olutkäsite? Eikö lonkero olisi pitkulaisuudessaan sopivampi? Tässä kun muotoja ihmetellään niin ihmetellään saman tien sitä että noissa kuvan pulloissa on saman verran vetoisuutta vaikka Solia näyttää olevan enemmän kun se on korkeampi... tai siis pitempi... Äh, kun paljon käyttää englantia on vaikea sanoa "pitkä" kun tarkoittaa korkeaa... tai siis... äh! Anyway, now I need a tall glass of water. Menempä lueskelemaan eilisen Hesaria. Minulla on kesken iranilaisten blogeja käsittelevä artikkeli. Sen mukaan iranin kansa alkaa olla kyllästynyt sortovaltaan ja tahtoo demokratiaa. Kannatan. Kenenkään ei pitäisi joutua alkoholistien tai diktaattorien alistamaksi.
.

7 comments:

 1. Hyvää Juhannusta, Rita!

  Tulin katsomaan, että onko Blogistanissa hiljaista. Ainakin, jos nyt ajelisi maanteillä niin luulisi ihmisten kadonneen maapallolta.

  Eipä sinulla ollut kovin kostea juhannus. ;P

  Ei ollut minullakaan. Mehän olemme olleet absolutisteja 1,5 vuotta. Sitä katsoo tätä alkoholikulttuuria ihan toisella tavalla nykyään.

  Telkkarissa näytettiin tyypillistä lapsiperhettä juhannusostoksilla: kärry täynnä ruokaa ja 2 korillista olutta. Pisti silmään nuo kaksi korillista. Oliko vain perheelle vai sitten kaikille juhlijoille (pari perhettä kylään)?

  No, on sitä itsekin aikoinaan ostanut kaksi korillista olutta vain kahta henkilöä varten juhannukseksi. Mutta on se kyllä aika kauhea määrä!

  Me ei nykyään paljon käydä missään ihmisten illanistujaisissa. Ei kutsuta ja mekään ei patistella ihmisiä tänne meille "juhlimaan". Muista kai on jotenkin vaivaannuttavaa, jos seurassa istuu kaksi raitista, kun muut juovat. Sen huomaa, etteivät he uskalla ottaa oluita itselleen mukaan (jos tulee esim. sukulaisia yökylään). Höh. Heidän oma asianhan se on. Ei tarvitse omasta nolostua juomisestaan, jos kaikki eivät halua juoda. Me olemmekin juottaneet lähes kaikki meidän vanhat juomat vieraillemme. ;)

  Vielä viime vuonna saimme joulutervehdykseksi pari viinipulloa. Eihän me toreilla julistaneet uutta elämäntapaamme, joten ihmiset ostivat meille sitä mitä ennenkin. Minäkin sain synttärilahjaksi pari likööripulloa viime vuonna. Niitä sitten on ollut tuolla kaapissa odottamassa vieraita.

  Hmmm.. tästä nyt tulee kohta liian pitkä kommentti. Ehkä kirjoitan joskus alkoholista omaankin blogiin. :)

  ReplyDelete
 2. Ennen juhannusta meikäläinen tuli päivitelleeksi kotiin jätettyjen nuorten möykkää Helsingissä. Juhannuksena sitä möykkää ei kuulunut. Nuoret lienevät olleet massa juhannustapahtumissaan. Sen sijaan pihapiirissämme oli muutama juhliva porukka. Puoleltaöin humalaisten aikuisten kovaääninen örvellys oli ikävää kuultavaa. Kesäisessä yössä olisi ollut ihania luonnon ääniä. No, örvellystä oli varmaan monessakin mökkirannassa myös.

  ReplyDelete
 3. Hei Heidi ja Kirsi!

  Hyvät kommenttikirjoitukset. Mielenkiintoinen ilmiö tuossa Heidin kirjoittamassa se miten ihmiset suhtautuvat absolulisteihin. Se on postauksen arvoinen, pistä ihmeessä blogikirjoitus. Minäkin voisin terapeutin blogiini pistää, mutta nyt just en ehdi. Olemme lähdössä yhden absolutistin luo brunssille :D

  Kirsin mainitsema aikuisten örvellys ja naapureiden häiritseminen ja häiriintyminen ja kaikki siihen liittyvä ihmisen psykologia on myös asia joka ei lakkaa minua ihmetyttämästä. Juuri tänään minulle tuli mieleen... eikun parasta tehdä blogiteksti sitten kun ehdin!

  Nyt lähdemme absolutistiystävän puutarhaan brunssille. Ilakoivat äänemme kuuluvat varmaan pientaloalueen rauhassa pitkälle. Pitääkin varoa juttujaan :D

  ReplyDelete
 4. Niin, toisaalta voi ajatella, että ystävämme ja sukulaisemme ovat kohteliaita haluessaan viettää lauantai-iltaa kanssamme ilman juomia. Sehän on hieno juttu!

  Mutta kun tietää, että lauantai-illan rentoutumiseen kuuluu heillä olutta, niin itselle tulee olo kuin ilonpilaajalla. Ehkä asia vaivaa vain minua? En tiedä.

  ReplyDelete
 5. Tuota jamaicalaista join Fridhems Folkhögskola, olin kesäkirjotuskursseilla, taisko olla viime kesänä, ihan ok, jamaicalainen ystävänikin suosittelee. Rakastan kaljaa, eniten tummaa englantilaista, mieluten huoneen lämpöisenä.. Jouluolutta litkin juhannussillin kera.

  ReplyDelete
 6. Heidi

  Me suuntaudumme tiettyihin vierailuihin siten että ei juoda alkoholia kun tiedetään että muut eivät juo, ja jos ollaan juomapaikoissa saatetaan ottaa tai jättää. Yleensä juhlissa on luonnollista että osa juo, osa ei. Sitä ei tarvitse edes ajatella koska tuttavapiiriin ei kuulu ketään joka kiskoo alkoholia olan takaa.

  Se mikä minua ihmetyttää on että parikin ystävää on kertonut että heidän juomattomuudestaan on joillekin heidän tuttavilleen ongelmaa. Sitä minun on vaikea käsittää. Siis että alkoholia juomaton joutuu silmätikuksi :O

  Hannele

  Minä olen nyt vasta huomannut meidän ruokakaupassa jamaikalaisen oluen. Se veti puoleensa kun pidän Jamaikan englannista :) Fantastinen aksentti.

  Pidän oluesta mutta puoli lasia kerralla riittää. Punaviiniä saatan juoda kutsuilla pari lasillista. Tumma olut on joskus kivaa, kuten Guinness. Oh, tulipa jano... (lähtee keittiötä kohti...)

  ReplyDelete
 7. Ruokakaupassa...?!
  Joo, eihän se määrästä ple kiinni, vähän ja hyvää ;)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.