Monday, June 04, 2007

KESÄAIKA ALKOI

.

A quiet weekend in Northern Helsinki. Lilac trees. Syreeniä meidän seutuvilla.

Vapaa viikonloppu palautti voimat. Puutarhatöiden ja muun puuhastelun väsyttämänä menin nukkumaan jo ennen kahdeksaa illalla. Heräsin puoli neljältä uuteen aamuun ja uuteen työviikkoon. Selkä oli hiukan kipeä ruumiillisen työn jäljiltä, mutta ei ole enää. Olen valmis opettamaan yhtä live-oppilasta, ja muita kurssilaisia puhelinlangoilla. Saatiin lupa jatkaa puhelinopiskelua juhannukseen asti.

Aikakausi muuttui monella viikonlopun kuluessa. Kouluista kesälomaa opettajilla ja oppilailla. Tupakointikieltoa toisten elämän laadun parantamiseksi ja toisten kiusaksi. Liikennevälineissä harvempaa. Pyöräilijöitä enemmän katukuvassa. Kevyt pukukoodi. Asu vapaa mutta pakollinen. Iik, tulipa mieleen, että näin juuri satelliittiuutisissa installaation jossa suuri määrä ihmisiä poseerasi alastomina pyöreän rakennuksen parvilla tiiviinä riveinä. Se on hirveä päivä jolloin julistetaan täysi vapaus pukeutumiseen ja täysi sananvapaus töräyttää mitä vaan. Koska aina on ihmisiä jotka käyttävät vapautta hyväkseen väärällä tavalla.

Sikakivaa alkanutta kesää. Toivotaan että aina löytyy joku taho joka valvoo että emme pääse vapautta väärinkäyttämään. Lainaan erästä ystävääni joka takavuosina ryyppäsi niin railakkaasti juhannuksena, että hänen ystäviensä piti puuttua asioihin. Kaveri puuskahti myöhemmin: "Ei saa edes juhannuksena hukuttautua rauhassa!"

Holhoamisen ja huolenpidon ja suojelemisen välillä on näkemyseroja.
.

6 comments:

 1. Kivaa kesää, Rita!

  ReplyDelete
 2. Sitä samaa, Ally! Mä oon välitunnilla. Pistän yhden oppilaksen papereita pois ja otan seuraavan muistiinpanoja esiin... Niin, ja piipahdin blogissa, kuten huomaat :)

  ReplyDelete
 3. No niinpä muuttui meilläkin rytmit toiseksi. Vaimo jää kymmeneksi viikoksi makoilemaan aamuisin. Ei kuulemma tarvitse herätellä kun lähden töihin. **Hmph**
  Mutta myönnetään, on hän joutunut tekemään paljon iltahommia, kun itse jo vääntäydyin punkkaan.
  Joskus nuorempana uskalsin kuitata, että "se on ammatinvalinta kysymys".
  Nykyisin en enää uskalla - voipi kopsahtaa kaulimella. **Vitsvits**

  ReplyDelete
 4. Terve Kale :)

  Oletan että vaimosi on opettaja. Eipä kannata kuittailla, etenkään jos kaulin on sellaista järeämpää mallistoa. Parempi taktiikka on lausua että "olet kyllä totisesti ansainnut lomaa siitä hullunmyllystä". Sano antaumuksella, niin eiköhän kaulimella synny kohta leipomuksia rakkaalle, huomaavaiselle Kalelle:D

  ReplyDelete
 5. Jonna7:51 pm

  Kivaa kesän alkua! Suomessa "kotikodissa" äidin luona kukkii huoneeni edessä iso syreeni. Verhot ja ikkunan kun avasi aamulla, se tuoksui ja kukki niin kauniina!

  ReplyDelete
 6. Huomentapäivääiltaa, Jonna :)

  Olen aina pitänyt syreenien tuoksusta ja väristä. Eilen näin kahdessa paikassa tummanviolettia lajia, jota en muista ennen nähneeni. Haa, täytyypä varustautua kameralla taas tänään kun teen päivittäinen kävelylenkkini.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.