Monday, June 18, 2007

KESKIKESÄ LÄHESTYY

.

Sadepäivä. Virkistävää. Kasvit kukoistavat ja rehottavat sateen ja auringon vuorottaisesta vaikutuksesta. Kuvassa rodomme.

Alkaa tämän kesän viimeinen viikko puhelinenglantia, Juhannuksen jälkeen on vain live-oppilaita, ja heistäkin osa lomalla joinakin viikkoina.

Juhannuksesta minua jaksaa ihmetyttää vuosi toisensa jälkeen ne suomalaiset joiden mielestä kesä päättyy siihen. Siis Suomen kesä päättyy KESKIKESÄN juhlaan? No joo. Kai he tilaavat keski-iässä hautakivensä ja tekevät testamentin?

Positiivareiden aamumeilistä:

"Pessimistit laskevat jo, kuinka monta viikkoa
on talvirenkaiden vaihtoon."

Keskikesä lähestyy. Keskioluet esiin. Kokko alulle ellei vielä ole kyhättynä. Bisset ja braasut ja veden läheisyys ovat Suomen juhannusta. Vesi kantaa ääntä tehokkaasti kun vesillä hoilotetaan. Ääni voi katketa pulskahdukseen kun hoilaaja putoaa paatista. Onneksi juhannus on vain kerran vuodessa. Vai oliko se niin että se on joka vuosi? En koskaan muista.
.

10 comments:

 1. Kesähän alkaa juhannuksesta ;)

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:22 pm

  Oih. Testamentti on tehtynä, mutta hautakivi tilaamatta. Tosin ehkä saisin nimeni isän ja äidin hautakiveen. Arkkurahatkin on kasassa. :=)
  Elokuu ja kuhilaspimiät on melkeinpä parasta kesää. Ja lakkojen poimiminen + puolukkametsä.

  ReplyDelete
 3. Minun kokemukseni mukaan tavallisesti hellekesä on ollut vasta heinä-elokuussa, mutta kesä on kesää ja kivaa joka vuosi ainakin kesäkuun, heinäkuun ja elokuun. Tänä vuonna alkoi jo toukokuussa.

  Voi Anonymous, on siinä taltalla töitä kun hautakiveen hakataan Anonymous :) Se on melkein kuin Tuntematon sotilas. Vai tunnenko sinut, ja unohdit allekirjoittaa?

  ReplyDelete
 4. Ja taalla kesa alkaa vasta talla viikolla. Tahan asti on ollut kevat. Niin ainakin sanotaan vaikka tata uskoisi enemman syksyksi jos ajattelee saata!

  ReplyDelete
 5. Hei Rita!

  Käväisin pitkästä aikaa lueskelemassa plokejasi. Ihania kasvikuvia olet ottanut ja mielenkiintoisia artikkeleita löytyi puhelinmyynnistä ja roskaamisesta.

  Hauskaa päivänjatkoa!

  ReplyDelete
 6. HPY

  Ranska on aika mielenkiintoinen maa säävyöhykkeitä ajatellen. Saman maan sisästä löytyy esimerkiksi Välimerenilmastoa ja Atlantin puolella muunlaista. Tulipa yliopistossa Ranskan kulttuuritaustakurssi käytyä :)

  Hei Salka

  Minäkin olen nyt kesäkuussa ehtinyt paremmin käydä blogeissa, mutta pakkohan se on myöntää että kun on kauan blogannut, blogikavereita on niin iso joukko että ei pysty kuin murto-osaa joka viikko lukemaan. Se on kyllä kiva että jutut eivät häviä, vaan voi takautuvastikin lukea :)

  ReplyDelete
 7. ja syksy alkaa ja laululinnut vaikenevat. Lokit, varikset, harakat, närhet ja naakat jatkavat mesoamistaan.

  ReplyDelete
 8. Mesoamistaan jatkavat myös viskisiepot Suomen suvessa. Jostain kaukaa kuuluu kaljabasso. Ehkä se kajahtaa Karjalasta. Vedessä pulskahtaa kännikala :)

  ReplyDelete
 9. Muta eipä huolta. Parin päivän päästä alkaa päivä taas lyhenemään ja voimme ruveta suunnittelemaan joululahjojen hankintaa. Jookos.

  ReplyDelete
 10. Joo!!! Ja nyt yhteen ääneen: "Jouluyö, juhlayö..."

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.