Tuesday, June 12, 2007

KUKAT KASVAVAT JA VAATTEET KUTISTUVAT

.

Latest developments in the flowerbed. Pienen sateen raikastamana pioni on auennut vähän lisää.

Terveisin pionien ihailijalle KATRIINALLE.

Ulkoilu virkisti. Muutaman kuuman kuivan päivän jälkeen satoi hiukan ja heti on helpompi hengittää. Lisääkin saisi tulla. Puutarha kastui vain pintapuolisesti.

Meidät on kutsuttu huomenna Britannian Suurlähetystöön kuningattaren syntymäpäiville, kuten aikaisempinakin vuosina. Sovittelin garderobista yhtä sun toista. Pannahisen pannahinen! Olen pari kiloa pyörempi kuin viime vuonna ja muutama sovittelemani vaatekappale kiristi. Ei sitten kun ei sovinnolla. Achtung achtung eikä mahtung, mutta osuihan sieltä käteen vähän väljempääkin vällyä, ei sentään lähestulkoonkaan mallia teltta. Pitää olla varovainen jotta se päivä ei koita kun vaatteet ovat mallia teltta ja kengät mallia räpylä. Kääk!

Silitänkö asun tänään vai huomenna? Siinäpä pulma. Täytyy miettiä. Ehkäpä mietin asiaa yön yli.

Ensi yönä on helpompi nukkua, oletan. Sade ja pilvisyys viilentävät mukavasti. Olen parina yönä pitänyt peittona pelkkää pussilakanaa. Pussilakanapeitto on ihan liikaa.

Pussilakanasta tuli mieleen pussikeitto, ja siitä lounas. Nyt onkin lounasaika. Mitähän keittiöstä löytyy?
.

4 comments:

 1. Rita, piti tulla perässä kertomaan varmuuden vuoksi, että levitin väärää tietoa. Salmiakki suolaisesta maustaan huolimatta ei ole läheskään niin paha natriumin lähde kuin lakritsi. Zachen huomautus oli siis erittäin paikallaan, joten älä piilota siippasi salkkaripusseja.

  ReplyDelete
 2. Sepä kiva tieto, mutta lakritsit kannattaa sitten jättää ostamatta ilmeisesti. Yleensä syömme aikamoisen terveellisesti, mutta olemme viime aikoina löytäneet yrttilakritsia ja mehutoffeita, jotka käsitimme (tai toivoimme) vähemmän epäterveellisiksi kuin normaalit karkkiherkut ja päätimme kokeilla. Hyvin harvoin meillä salmiakkiakaan on. On hyvä katsoa mitä syö.

  ReplyDelete
 3. Yritän tänään vielä sellvittää tuota salmiakkiasiaa. Olin siis sittenkin ilmeisesti liian nopea, kun peruin puheeni. Ilmeisesti se salmiakkikaan ei oikein tee hyvää verenpaineelle, mutta nyt selvitän asian perusteellisesti ennen kuin sanon mitään...
  Niistä yrttilakritsoista en olisi kovinkaan varma; usein yrttituotteet mielletään terveellisiksi, vaikka näyttöä ei varsinaisesti olisi.

  ReplyDelete
 4. Hei Kirsi

  Tautikohtaisia ravintolistoja on olemassa; mitä suositellaan verenpaineesta kärsiville ja mitä kehoitetaan välttämään. Verenpainetaudista kärsivän kannattaa välttää esim. lakritsaa ja kaakaota, näin muistaisin lukeneeni - ellei se sitten ollut diabetes... Juu, tämmöistä se on. Tietoa on saatavilla, mutta ei se kaikki päässä pysy :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.