Wednesday, June 13, 2007

KUHINAA JA PÖRINÄÄ

.

Kylläpä nuput paisuivat yhdessä vuorokaudessa. Miksikähän muuten muurahaiset viihtyvät pioneissa? Niitä kulkee kaiken aikaa ylös ja alas varsia ja ympäri kukkanuppuja. En ole huomannut että niitä olisi muissa kasveissa. Maassa sen sijaan on ainakin miljoona muurahaista. Kauhea kuhina.

Parina päivänä sisätiloihin on lentänyt pörrääviä otuksia. Kärpäseen en juuri kiinnitä huomiota mutta ampiaiset, mehiläiset ja kimalaiset pyrin heti saattelemaan ulos postikortin ja tyhjän viilipurkin avulla. Kohtalaisen helppoa poimia pörisijät ikkunalasista. Kesän ekan ampiaisen kanssa oli hankalaa. Postikortin kulma oli taittunut talvikätköissä enkä tahtonut saada purkkia keploteltua kohdalleen. Homman hoidettuani hain uuden koirankorvattoman postikortin valmiiksi seuraavaa lentiäiskuljetusta varten.

Jotenkin hermostuttavaa kun ampiainen pörrää ansan sisässä siirron aikana. Vapauttamisen hetkellä toivoisin että minulla olisi pidemmät käsivarret jotta pistiäinen olisi mahdollisimman kaukana minusta. Puolisolla ei ole samanlaisia estoja. Eilen hän esitti ampiaista viilipurkissa pihalle saatellessaan muka ajavansa sillä partaansa.

Hyi sitä ampiaisvyötäröä ja pärinää. Pötkövartaloiset eivät ole ihan niin luotaantyöntäviä, ja ne älyävät itsekin poistua siitä ikkunanraosta josta ovat sisään lentäneet. Kimalaisia, eli niitä pörröisiä raidallisia paksukaisia ei ole vielä tänä vuonna tullut sisään. Jotkut niistä ovat melkein varpusen kokoisia.

Ei vielä yhtään hyttysen puremaa. En ole kuullut ininää, mutta lehdessä kerrottiin että hyttysiä tulee olemaan runsaasti. Kerrankin voi olla kiitollinen hämähäkeistä joiden verkkoon hyttysiä ja muita ei-toivottuja hyönteisiä joutuu, vaikka hämähäkit muuten ovatkin puistattavia. Huh.

Toivottavasti ihonne ei alkanut kutista ja korvat soida...
.

3 comments:

 1. Suoloinen kuva taas! Näiden seuraaminen päivästä toiseen on varmaan suuri ilo.

  Kyykittyäni muutamana päivänä pihahommissa ihmettelin punaisia jälkiä siellä sun täällä. Työkaverini valaisi, että ne ovat polttiaisten syömiä. Ne nousevat maata pöyhiessä, liikkuvat vaatteiden alla, puraisevat palasen ja iho punottaa viikkoja sen jälkeen. Uutta minulle.

  ReplyDelete
 2. Hei Katriina

  Kävin juuri pihalla kuvaamassa taas pioneja :)

  Huh, polttiaiset kuulostavat ikäviltä, ja hyh, nyt muistan myös punkit, paarmat ja mäkäräiset. AARGH! Ne jotka käyskentelevät metsissä joutuvat tekemään tuttavuutta kaikenlaisten ötököitten kanssa. Minä taidan pysyä poissa sieltä :)

  ReplyDelete
 3. Pioonia jotkut sanovat kukkien kuningattareksi.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.