Tuesday, June 26, 2007

SAHARASSA KUIVAA, SUOMESSA KOSTEAA

.

A vine in a friend's garden. Viinikäynnös ystävän pihassa Tapanilassa. Siihen näkyy tulevan viinirypäleitä. Tertut ovat jo kehittymässä.

Mihinkähän maapallon ilmastonmuutos meidät vie kun Suomessa kasvatetaan viinirypäleitä?

Katselin Espanjan aamu-TV:stä kiehtovaa ohjelmaa Saharan tienoon paikoista ja ihmisistä. Siellä mentiin kameleilla ja aaseilla, ja käveltiin paljasjaloin hiekkamaisemassa joka saisi ainakin minun jalkapohjani ärtymään jo ekoista askelista. Joku kiipesi taatelipalmuun ketterästi paljain jaloin ja leikkasi taatelirypäitä, jotka ojensi maassa odottaville. Kivaa ihmisvilinää torilla. Huomasin vasta kun selostaja sanoi että naisia ei ollut joukossa lainkaan. Sillä paikkakunnalla on tapana että naiset tekevät ostoslistan ja miehen käyvät tekemässä hankinnat. Autiomaassa kuvattiin elokuvaa. Siellä täällä makasi "tapettuja" sotilaita. Kai se oli joku sota- tai seikkailuleffa.

Kuivaa pölyistä maisemaa, mutta meilläpäin sataa tällä hetkellä. Oikein virkistävää. Neilikkaruusu on alkanut kukkia. Uusi sadevesitynnyrimme täyttyy.
.

9 comments:

 1. Liettualainen Zilga viihtyy hyvin Suomen vyöhykkeillä, ulkona, muitakin lajeja on.
  Kieltäydyn kirjoittamasta ostoslistoja, miesten on opittava itse ajattelemaan. Ystävätterini kauhisteli, että perheen ajokorttiset nuoret ihan oman päänsä mukaan saavat ostaa mieleistä ruokaansa. Hinta- ja laatutietoisia ovat. Hehän sen itse syövätkin ;)

  ReplyDelete
 2. Hih, minusta on kiva kirjoittaa ostoslistaa. Meillä mieheni hoitaa enimmäkseen kokkaukset. Positiivista että ruoka ei jää pelkästään yhden ihmisen huoleksi, ja erittäin positiivista että nuoret ostavat itse ruokansa, kunhan ei ole pelkkää pizzaa :)

  ReplyDelete
 3. Kun DD menee ostoksille han ostaa koko kaupan... taalla on muuten satanut koko kesakuun, ja sataa vielakin.
  Minkalainen on neilikkaruususi? Olisikohan samanlainen kuin ruusupensaani?

  ReplyDelete
 4. HPY

  Laitanpa huomenna kuvan neilikkaruususta.

  Meillä on taas aurinkoista! Sade virkisti kovasti, mutta nyt tuntuu taas niiin mukavalta kun paistaa :)

  ReplyDelete
 5. (kukaan ei ole moneen vuoteen syönyt pizzaa.
  Niin hyvää ruokaa laittavat ja maustavat.
  Näithän tyttären laittamat ylioppilasruuat veljelleeen.)

  Se ilman listoja ostaminen on hyvää muistiharjoitusta :)

  ReplyDelete
 6. Ai niin tosiaan! Tyttäresi laittamat laitokset olivat huippuhieno juttu! Absolut. Mutta jos siihen meni ilman ostoslistoja ostelemaan tarvikkeita, joutui varmaan palaamaan kauppaan. Oli niin monta eri sorttia purtavaa.

  ReplyDelete
 7. Rita, tuollaiseen hippaan tarvitaan tarkat suunnittelut ja logistiikka, että mitä voi tehdä minäkin päivänä, sellasetkin tytär osaa suunnitella.
  Mutta rakipäivään ei kait listoja tartte..

  ReplyDelete
 8. arkipäivään, kirjoitin kait

  ReplyDelete
 9. Hih, minulla meni hetki ennen kuin ratkaisin "rakipäivän" arvoituksen, mutta kekkasin sen itse ennen kuin luin korjauksesi! Minusta kielitunnella on aina mukavampi jos oppilas älyää itse. Nyt taas käytännössä huomasin että se todella ON nautinto kun ratkaisee jotain itse.

  (Sori, mutta funtsailen aina näitä opetus- ja oppimisjuttuja)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.