Thursday, June 28, 2007

SURFFAILUA TV-KANAVILLA

.

Peony. Sade on piiskannut pionin ja rododendronin viimeisten kukkien viimeiset terälehdet säälittävään kuntoon. Kuva vangitsi pionin ohimennyttä loistoa. Rodo kukki kauemmin, mutta nyt sekin on mennyttä. Kuinka ollakaan, molemmissa mainituissa on näyttävät lehdet, jotka kaunistavat ympäristöään.

Telkkari on sitten hauska. Italian TV sai hymyn huulille pitkäksi aikaa. On se italia hassu kieli jo itsessänkin, saati sitten kun sanovat "uuver". (Hoover) Hassuus korostuu kun aamu-TV:n porukka toimii aitoon italialaiseen tapaan, eli kaikki toistavat sitä mitä yksi on juuri sanonut ja hän itsekin toistaa sitä. Jos koskaan on ollut kansa joka nauttii puhumisesta, se on varmasti italialaiset.

Suomen TV näytti joku vuosi sitten espanjalaista sarjaa Médico de familia jota tykkäsin katsella ja kuunnella. Minulta jäi huomaamatta että siihen tuli jatkoakin. Harmitti kun asian huomasin. Olin luullut uusinnoiksi. Pari viikkoa sitten huomasin että sitä tulee YLE TEEMA - kanavalta. Jatko-osat ovat juuri alkaneet. Mikä säkä! Espanjan kieltä on helppo seurata suomenkielisen tekstityksen avulla. Parin päähenkilön nimet naurattavat; Nacho ja Chechu. Ch lausutaan kuten englannin sanassa "much" ja espanjan sanassa "mucho", siis /tsh/.

Muuten mistähän johtuu että suomalaiset ovat alkaneet kirjoittaa kielten nimet isolla? Yhtä mittaa näen tekstejä joissa lukee Englannin kieli, opiskelen Englantia jne. Samat ihmiset kirjoittavat english pienellä, vaikka pitäisi olla isolla.

Vielä sananen telkkarin hauskuudesta. Katsoimme saksankielistä sarjaa Kettu ja nauroimme runsaasti henkilön nimelle Hans Pröttel. Sitä kun toistelee särähtävällä R:llä saa ihan ilmaiset huvit. Huvia tuotti myös puolalaisen henkilöhahmon nimi Turski. Hänen siskonsa oli Turska, ilmeisesti samaan tapaan kuin Suomessa naishenkilön nimen voi pistää muotoon Virtaska.

Nyt on naurettu tarpeeksi. Lähden katsomaan CNN:n uutisia ja juomaan toisen kupin kahvia. Sitten on valmistauduttava kello 8 tulevaan yksityisoppilaaseen. harjoittelemme th-äänteitä. Parasta varata isot lasit vettä valmiiksi.
.

2 comments:

  1. I like much the flowers, but here in Normandy the peonies they are already faded.

    ReplyDelete
  2. Hello Lyliane!

    Our peonies are gone, too, but the photos remain:)

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.