Wednesday, June 27, 2007

LITUSKAA, LÄTYSKÄÄ, PULLUKKAA JA KUKKURAA

.

Part of our hedge. Hawthorne. Pala pensasaitaamme. Orapihlajaa. Hui hirvitys. Leikkaamisurakka edessä.

Kävelylenkki jäi kokonaan väliin kun on niin märkä päivä. Mukavuudenhalu taisi voittaa. Tuntuu pientä hapenpuutetta keuhkoissa. Sade on oivallinen juttu puutarhalle ja nyt uusi sadevesitynnyri on kukkurallaan vettä. (Kukkurallaan? Outo pintajännitys.)

Puolison loma alkoi juhannuksesta. Minullakin vain osapäiväistä duunia nyt syksyyn asti. Ehdimme käydä shoppailemassa eilen. Ostimme uudet pulleat tyynyt entisten littanoiden tilalle. Lituskat olivat jo aika lätyskät.

Siitäpä sopiva aasinsilta keittiöön. Paistoin eilen pieniä ohukaisia. Nam. Viipale vaniljajäätelöä ja mansikkahilloa päälle.

Lounaalla graavilohta. Sekin jotenkin litteää, mutta varhaisperunat olivat pyöreänpuoleisia.

Pitäisköhän mennä hetkeksi vaakasuoraan? Alkoi uuvuttaa kun puoliso meilasi olevansa vieläkin töissä. Hän on periaatteessa lomalla, mutta joutui kuitenkin tänään menemään töihin. Hooh. Sama juttu joka vuosi. Ei voi pullikoida vastaan eikä pullistella. En tarkoita että hänellä joku esimies tai käskijä olisi, mutta ei ole ketään muuta paikalla.

Tuesittekö muuten että kun suomeksi sanotaan että juoma "väljähtyy", englanniksi se menee litteäksi? This Coke has gone flat.
.

4 comments:

 1. Eihän hilloja nyt lettuihin, kun tuorettakin tavaraa on.
  Leikkaaminenhan kaikkein hauskinta hommaa on,
  tänään nautin pitkällä teleskooppisahallani.

  ReplyDelete
 2. Hannele, puhut asiaa, mutta ekaa kertaa eläessäni minun teki mieli mansikkahilloa. En yleensä pidä hilloista. Kaavin ne pois jos löytyy jäätelötuutista.

  Eipä silti, mansikkahillo piti heittää pois. Puoliso huomasi että siihen oli merkattu vuosi 2006 viimeiseksi suositukseksi :D

  Teleskooppisaha? Hih. Saiskohan siitä nähdä joskus kuvan blogissasi?

  ReplyDelete
 3. Eka kertaa? Oletko raskaana :)
  Kyllä pitäisi kertoa näistä naisen käteen sopivista japanilaisista työkaluistani.

  P.S.
  Niin paljon säilytysaineita noissa, et anna kielen päättää, jos huonoa, jos ei purkkia avattu, niin ei se aikuista tapa.. Eihän meidän lapsuudessa ollut päivämääriä missään, homeet vaan kuorittiin pois päältä :)

  ReplyDelete
 4. Isoäidilläni oli semmoinen vanhan kansan käsitys että kaupasta ostetussa makaronilaatikossa ei ollut mitään vikaa kunhan kuori homeen pois yhdestä kulmasta. Huh huh, nykyään ollaan eri mieltä. Hän oli ruokakaupassa töissä, taisi saada ilmaiseksi noita eineslaatikoita. Mainittakoon että hän eli 99-vuotiaaksi. Ties vaikka homeessa olisikin elinvoimaa :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.