Sunday, July 29, 2007

AIKAKÄSITYS LOMALLA

.

Annankatu Street in the capital of Finland. Suunnilleen vastapäätä postitoimistoa jos ollaan suurpiirteisiä. Eivät ne ihan kohdakkain ole.

Muutaman lomapäivän jälkeen aikakäsitykseni venyy. Rutiinista poikkeavat tapahtumat luovat harhan ajan pituudesta. Eilisestä on muka hirmu pitkä aika. Aamulla Hietalahden kirpparilla ja kesäisen Hesan keskustan kaupunkikuvaa katselemassa, iltapäivällä ostoksilla... Ei mutta hetkinen. Tuon täytyi itse asiassa olla toissapäivänä, koska eilisaamuna pistäydyimme Tikkurilan torilla Vantaalla sekä läheisellä Simonkalliossa sijaitsevalla kirpputorilla ja vielä Tikkurilan Anttilassa. Vuosia sitten maailman suurin Anttila, kuten työkkärin italian opiskelijani Tikkurilan lukion toimipisteessä veistelivät. Mainokset mainitsivat vain Suomen suurimmaksi Anttilaksi.

Tein pari hyvää ostosta kutistuneessa Anttilassa. Ostin mustan hameen ALEsta ja Nanson yöpaidan YLEstä, eli normaalihintaisista. Ulos tullessamme havaitsimme kierrätyskeskuksen myymälän ja katsastimme sen. Siellä, samaten kuin Simonkallion kirppismyymälässä, tuntui että happi loppuu ja käytettyjen tavaroiden ja tekstiilien pölyt tunkeutuvat keuhkoihin. Mikä helpotus päästä ulkoilmaan!

Iltapäivällä puuhailtiin puutarhassa. Olin jättänyt rannekellon sisään ja sanoin miehelleni että minäpä yritän arvata paljonko kello on. Aurinko sattui olemaan pilvessä ja varoin katsomasta millä kohtaa taivasta se olisi jotta se ei vaikuttaisi arviooni. Sanoin: "Onko kello 3?" Heh, se oli varttia vaille 5.

Aika kuluu nopeammin kuin tavallista, mutta tuntuu että siihen mahtuu paljon enemmän äksöniä kuin tavallisesti. Olisko noin?

Puoliso palaa töihin keskiviikkona. Tänään vielä yksi loma-golf. Kierros alkaa kello 7.15. The tee off is at 7.15. Tea time? Five o'clock tea?

Minulla on koko päivä aikaa ihan mille vaan haluan. Ylellistä. Mukavaa. Lomaista. Meilailisinko kuulumisia Tiinalle eli Tii'lle? Tii pelaa golfia, joten ei ihme että hän putkahti mieleeni kun tiiausta ajattelin. Monta muutakin tuttua on joihin en ole ollut yhteydessä aikoihin. Voisin kirjailla pienen meilin ja lähettää saman tekstin kaikille. Hyvä idea. On muitakin viisaita kuin insinöörit, hehe.
.

4 comments:

 1. Harvoinhan minulla kello, tuleehan aina uusi ratikka ;)
  Lomalla ei päivätkään niin tärkeitä.

  ReplyDelete
 2. Ihana tunne mennä pysäkille ja katsoa mitä tulee, jos tilanne on se että aina tulee uusi ratikka tai bussi. Hiekkaharjussa asuessamme bussi numero 611 ååkkasi kerran tunnissa. Nykyään minun on mahdollista mennä ostarille kävelemällä. Voi jättää bussin odottamisen kokonaan väliin. Ah tätä vapautta.

  Opettaessa tietenkin työskentelen aikataulun eli lukujärjestyksen mukaan :)

  ReplyDelete
 3. Yks parhaimpia tunteita maailmassa tuo "Minulla on koko päivä aikaa ihan mille vaan haluan." (:

  ReplyDelete
 4. Memu: Niin on!

  Tulin juuri lukeneeksi selaamastani lehdestä vanhan totuuden: Jos päivän aloittaa positiivisilla ajatuksilla siitä mitä kaikkia mahdollisuuksia se tuo tullessaan, siitä muotoutuu hyvä päivä. Optimistin tunnistaa tuosta ajattelutavasta.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.