Sunday, July 29, 2007

BLACK 'N' WHITE

.

What an elegant window display, clothes in black and white only. Tyylikäs ikkunasomistus. ainoastaan mustavalkoisia vaatteita.

Minun ensimmäinen ruotsinopettajani koulussa käytti vain mustia, valkoisia ja harmaita vaatteita, hopeisia koruja. Musta tukka, kerran punainen vyö.

Kunpa olisin pitänyt ruotsin kielestä jo silloin, mutta en saattanut. Se oli ruotsia suomeksi äännettynä. Outoa. Luonnotonta. Niin sen koin. Opin sitä paremmin vasta myöhemmin kun koulu loppui ja aloin kuunnella ja puhua Ruotsin ruotsia. Televisio, musiikki, elokuvat, ystävät. Se istui minulle.

Mitähän entiselle tyylikkäälle ruotsin opelleni kuuluu? Missä asuu, elää ja vaikuttaa? Entiselle englannin opelleni pitäisi kirjoittaa, Tampereelle kotiosoitteeseen tai vanhainkotiin. Minulle on molemmat osoitteet, koska olemme aina pitäneet yhteyttä ennen muutaman viimeisen vuoden katkoa.
.

6 comments:

 1. Vahan varia piristamaan - punainen vyo on hyva esimerkki miten "striktista" pukeutumisesta saa jotain hauskempaa aikaan. Ja kuitenkin tyylikasta.

  ReplyDelete
 2. Olen samaa mieltä. Hyvä maku, tyyli, piristys - eivät ole edes rahasta kiinni.

  ReplyDelete
 3. Eksyin, tännehän kait minun piti kirjoittaa, et eivätpähän Suomessa ruotsinkieltä puhuvat tykkää riikinruotsista, pitävät huonona kieleä, suomenruotsi on "oikeaa" ruattii heitin mielest.

  ReplyDelete
 4. Hannele

  Ai miten hienoa että tulit oikein liputuksen kanssa!

  En muista miten ruotsiksi sanotaan "makuasioista ei sovi kiistellä" tai "makunsa kullakin". Muuten sanoisin ruotsiksi :) Smaksak - näyttääpä hassulta sanalta.

  ReplyDelete
 5. Smaken är som baken, delad :)

  ReplyDelete
 6. Fy Fabian! Muistini oli varmaan torjunut tuon sanonnan kun en saanut sitä mieleeni :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.