Saturday, August 04, 2007

KAVEREISTA KUULUU

.

A wheelbarrow in a friend's garden. Kottikärryt Päivin pihassa saivat minut nauramaan. Juuri pari postausta sitten heitin hetulaa ja siinä yhteydessä kertoilin Päivin ja minun kasvien kuskauksista. Meidän välillä on vain yksi katu, kävelymatkaa muutama minuutti, olivatpa sitten kottikärryt mukana tai eivät. Kerran vein syysasterin. Päivin vanhempi poika nosti sen käteensä ja kysyi: "Mihin tämä asennetaan?"

Kävelin Päivin kanssa eilen joenvarsilenkin. Kauniit ulkolumaisemat. Otin muutaman valokuvan. Pistän ne tänne esille lähiaikoina. Päivi kertoi kesätöistään ja muutenkin vaihdettiin monet kuulumiset. Ei olla nähty aikoihin, mutta nyt korjataan tilanne. Teimme seuraavat kävelytreffit maanantaihin.

Lomani pääsi tuskin alkuun kun jo alkoi loppua. Työneuvotteluita eilen ja ensi viikkoa buukattu puolilleen. Viikonloppuja pidän vielä vapaina tässä kuussa niin pitkälle kuin voin.

Ystäviä palailee maisemiin. Ranskalaiselta Jean Luisilta sain meiliä jokin aika sitten, myös meksikolaiselta Jorgelta. Molemmat asuvat täällä Helsingissä.

Tuttavaperhe lähetti postikortin Toskanasta, postileimassa Firenze, tekstistä kävi ilmi että olivat nähneet Pisan kaltevan tornin ja jopa sinne kiivenneet. Nyt voivat todistaa että vino se on. Sama fiilis varmaan kuin junan seistessä Tapanilan asemalla; vino päivä. In vino veritas. Vinossa on totuus. No, no, älkää nyt hymyilkö noin viistoon. Postikortin tänne saapuessa voimme olettaa että kohta tai heti lomalaisetkin ovat back to Vantaa. Jezt oder gleich. Nyt tai heti.

Ailaa taidan turhaan odottaa Suomeen. Meilistään kävi ilmi että hän on hoidellut muuttokuormansa Pariisista Brysseliin minne hänet on jätetty yksin vartioimaan duunipaikaa muiden lähtiessä lomille. 300 kilometrin muuttomatka, huhhuijaa. Eipä sen jälkeen kai viitsisikään heti Suomen matkaa tehdä. EU-edustuston ylimmässä johtokerroksessa hän kertoo sijaitsevansa. Minulla on nyt siis "friends in high places", kirjaimellisestikin. Jos haluaisin kehuskella. Kehuminen ei oikein sovi suomalaisuuteen. Siitä hyvin herkästi näpäytetäänkin (mistä kirjoittelen taas jonain päivänä psykologisessa blogissani). Ailakin näyttää kutsuvan Brysseliä Rysäläksi, heh. Pientä hienostuneisuutta sain lukea meilin lopusta sekä Ailan briljanttia huumoria:

"Bon weekend au Minerai, eli hyvät viikonloput Malmille".

Laivalla työskentelevä sukulainen meilasi kotoaan. Saa olla välillä maissa. Mahtaako maisema huojua vai onko kaveri tottunut vaihdoksiin? Täytyypä kysäistä. Itse huojuin pahan kerran ARS-taidenäyttelyssä, poistuessani huoneesta jossa heiluvilla lampuilla oli saatu keinuva vaikutelma aikaan. Sanoin seurassani olevalle Charlotalle että ohhoh, on kuin Ruotsin laivalla. Charlotta katsoi kummissaan ja kysyi "miten niin?"

Vielä mainitsen yhden meilin josta ystävien ja kylän miesten kuulumisia kävi ilmi. Tänä viikonloppuna on yhden tuttavan polttarit. Toivotaan että kaveri ei herää ulkomailta muistinsa menettäneenä. Häätkin on kalenteriin merkattuina, onneksi sen verran myöhemmin että ehtii toipua. Hölmöä olisikin sijoittaa polttarit iltaan ennen hääpäivää, kuten muistaisin jonkun joskus tehneen. Saattaisiko jopa olla niin että se oli ennen tapana?

Aurinko paistaa. Tästä tulee kaunis päivä. Mitähän kivaa keksisi?
.

4 comments:

 1. Eräs ehdotus: Jospa pötkähtäisit sinne ihanalle pihanurmikollesi. Katselisit taivaalle, kuuntelisit luonnon ääniä, nuuhkisit ilmaa, (ja kukkien tuoksua) ja nauttisit olostasi ihan minun luvallani tekemättä mitään.
  No jos tuo ehdotus ei kuitenkaan käy, vie pikkuiset possuset ja muut kotieläimesi ulos aurinkoon kirmailemaan. Mielikuvituksen kehittämiseksikö edellistä leikkiä voisi nimittää :) ?

  Rumpuja ei kai sentään voi viikonloppuna viedä pihalle? Helteessä muutamat rumpusoolot käyvät hyvin juoksulenkistä, jos liikuntaa halajat?

  No, mitä tahansa näistä edellisistä valitset, suloista kesäistä viikonloppua joka tapauksessa! Minä alan nyt silittämään eilen auringossa liehuneita vaatekappaleita, hellalla kiehuvien sienten tuoksussa.

  ReplyDelete
 2. Lauantaita!

  Toteutin ensimmäisen ehdotuksesi - tavallaan - eli menin ulos. Kiertelimme Hietalahden kirpparilla helleauringon alla yli 2 tuntia! Tori oli lähes täynnä.

  Pukkaan lastun ja kertoilen tarkemmin.

  Kiva kuulla silityksestäsi ja sienistäsi :)

  ReplyDelete
 3. Muutamia ostoksia olen minäkin Hietiksen kirpparilta lomareissuilla tehnyt.
  Täällä asuvan tuttavani Hesassa asuvat lapset käyvät siellä joskus myymässä. Poikanikin on siellä joskus ollut myymässä tavaroita jotka eivät ole sopineet kaappeihinsa.

  Ihan mukava siellä on kierrellä kauniilla ilmalla, vaikka aina ei ainutlaatuisia löytöjä kohtaisikaan.

  ReplyDelete
 4. Minäkin ajattelin eilen että olisi kiva myydä siellä, mutta en toisaalta enää jaksa vaivautua. Olemme jo muutaman vuoden vieneet ylimääräiset vaatteet ja tavarat Pelastusarmeijan kirpputorin myymälään tai pistäneet UFF:n laatikkoon.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.