Monday, August 20, 2007

SINIVUOKKOJA JA TUOKSUVATUKKAPENSAITA

.

Leaves of a blue anemone in our garden. Sinivuokon lehtiä pihassamme.

Sunnuntaina kohennettiin puutarhaa. Meillä on semmoinen aivastuksen verran kesämökiltä näyttävä talo ja pihankin olemme pitäneet osaksi luonnonvaraisena, osaksi istutuksin koristeltuna. Sini-, valko- ja keltavuokot ovat sitä villiluontoa suosivaa osaa. Eilen haimme puutarhamyymälästä pari tuoksuvatukan taimea (tainta?). Yritämme niiden avulla saada peittoon pari aukkokohtaa naapurien ja meidän välisessä syreeniaidassa, joka alkaa vanhuuttaan oireilla, mutta pitää jättää jotain aukkoa naapurin rouvan ja minun väliseen juttutuokioon. Mukavampi jutella kun näemme toisemme. Tuntuisi varmaan pöhköltä huudella pöheikön läpi. Ei silti että usein jutskaisimme, mutta pari kertaa kesässä nyt ainakin.

Irrotimme kaksi sinivuokkoryhmää lapiolla omissa multatöppäreissään ja siirsimme ne ison koivumme alle. Sinivuokot ovat olleet syreenien alla, mutta nyt halusimme ne pois tuoksuvatukoiden tieltä ennen kuin häviävät ryteikköön kasvun alettua kohista. Nämä kaksi kuvaa olen ottanut muutama viikko sitten. Sen jälkeen sinivuokot ovat ehtineet kasvaa ja tehdä lisää lehtiä. Poikasiakin on runsaasti. Minä olen aina luullut että sinivuokko on hidas leviämään. Ei taida olla perää.
Tänään menen käymään ystävälläni Mirkulla Tapanilassa. Luulenpa että tuon väriminttua hänen pihastaan meidän pihaan. Siitä oli puhetta viimeksi. Jos jätän syksympään, voi olla että kiireet ovatkin silloin jo päällä enkä tulekaan menneeksi... menekään tulleeksi...ööö Kesä alkaa jo olla lopuillaan. Siitä on merkkejä. Puutarha alkaa paikka paikoin näyttää syksyiseltä ja huomasin että eilen en saanut yhtään uutta ötökänpuremaa pusikoissa pöyhiessäni.
.

2 comments:

  1. Luulin että se on rauhoitettu siitä syystä että on hidas leviämään. Siksi hämmästelenkin sitä kun näyttää leviävän ainakin meidän pihassa.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.