Sunday, August 19, 2007

RASTILAA RISTIIN RASTIIN

.

Mmm... just like whipped cream. Kuin kermavaahtoa.

Ajettiin lauantai-iltapäivänä tuntemattomille seuduille, Itäkeskuksen ohi Rastilaan. Vähän eksyttiinkin ennenkuin löydettiin Retkeilijänkuja missä Jean Louis asuu, mutta siinä samalla tehtiin nähtävyyskierros: omakotitaloalue, Rastilan metroasema, campingalue. Merta ja laivojakin näkyi jossain vaiheessa.

Sitten tutustuttiin Jean Louisin kauniiseen kaksioon ja tavattiin muita syntymäpäiville tulijoita sitä mukaa kun heitä saapui. Poika Eric oli jo paikalla ja meidän kanssa yhtä aikaa tuli jazz-muusikko Ilkka. Muut: Kalle, Ilkka ja Merja, Mikko, Marina ja 3-vuotias Maria, Kyllikki, Belinda. Sanotaan että meitä oli 12 ja puoli, siltä varalta että joku on taikauskoinen eikä halua lukumääräksi 13.

Ericin äiti oli lähettänyt ihanaa raparperikääretorttua joka maistui Pariisilaiskahvin kanssa. Chileläistä ja ranskalaista punaviiniäkin oli tarjolla. Ihmiset olivat mukavia, samoin jutunaiheet. Suurin osa jengiä sattui olemaan suomenkielisiä, mutta ranskaakin vähän puhuttiin, ja tietenkin englantia.

Asuntoon alkoi tulla auringon vaikutuksesta saunaefektiä ja pakko oli alkaa hyvästellä vaikka ei yhtään haluttanut luopua hauskasta seurasta. Onneksi sentään yhtä aikaa kanssamme lähti muutama muu vieras niin saatiin ulkona kävellessä vielä jatkaa juttua jonkin aikaa. Muiden hypätessä metroon puoliso ja minä kävelimme pienen kierroksen Rastilaa ristiin rastiin ennen Alfa Romeoomme hyppäämistä. Auringon paahteesta huolimatta ajoimme ylimääräisen lenkin Vuosaaren kautta jotta näimme sitäkin seutua. Siellä sijaitsee kuulemma "Somali Alley" tai "Mogadishu Avenue". Näimme ohiajaessamme parvekkeellisen somaleja. Kivannäköinen perhe.

Kotoa tekstasin Jean Louikselle että ää en olisi halunnut vielä lähteä mutta oli pakko. C'est pas grave, hän tekstasi takaisin. Eikä olekaan. Ainahan on hauska odottaa seuraavia ystävien tapaamisia.

Ja nyt odotellaan että Kalle lähettää digikuvia.
.

7 comments:

 1. Mogadishu Avenue muuten sijaitsee jo siinä Rastilassa. Olikohan se nyt Meri-Rastilan tie. Joka tapauksessa se joka lähtee siitä metroaseman ja S-marketin ym. kupeesta. Olen siinä ihan Mogadishu Avenuen lähellä asunutkin puolisentoista vuotta lukion loppuvaiheessa.

  Rastila oli kyllä kivaa seutua kun oli meri niin lähellä ja kolme uimarantaakin kävelymatkan päässä, myös ihania huviloita. Olen asunut kymmenisen vuotta puskassa ja ilmankos on ahdistanut kun ei ole ollut merta! Ensimmäiset kahdeksan vuotta kuitenkin asuin satakunta metriä merestä ja puskassa asumisen jälkeen taas eri paikoissa meren lähellä, se taitaa olla elementtini ja toivonpa, että pääsisin asettumaan aloilleni rannikolle.

  ReplyDelete
 2. Ai Mogadishu Avenue olikin lähempänä kuin luulin:)

  Meillä on lähistöllä myös somaleja, puolen tunnin kävelymatkan päässä Malmilla.

  Meri on minulle eksoottinen elementti, mutta kun Tampereelta olen syntyisin, kaipaan veden läheisyyttä. Tässä on joku lähellä. Ei puska ole minullekaan sopivin asuinpaikka.

  ReplyDelete
 3. Olipa kansainvälistä.

  ReplyDelete
 4. Helsingin seutu on aika kansainvälistä ympäristöä, ja muuttuu koko ajan yhä kansainvälisemmäksi. Sujuu hyvin jos ymmärretään antaa kehityksen kulkea tasaista vauhtia, ei liian nopeasti eikä väärällä tavalla.

  ReplyDelete
 5. Niin, siellä Vuosaaressa, metroaseman lähellä on kivipuisto. Ihan tuli mieleen se, kun lukaisin aiempaa kivi-postaustasi. :-)

  Asua puskassa. Hah, hah, hah! :-D

  ReplyDelete
 6. Sidney or the bush, sanotaan Australiassa. Eli asuuko kaupungissa vai ei.

  Tarkoitit toisen minäni eli Kopsin postausta :)
  Vuosaaren kivipuisto on näkemättä. Kiva tietää, jos vaikka seuraavalla kerralla katsastaisi senkin.

  ReplyDelete
 7. Niin, tarkoitin kivi-aiheista postausta Arkiterapeutti Kopsilta, kun muistelin Vuosaaren kivipuistoa. Sorryt.

  Yritän tarkkailla jatkossa paremmin, missä olen milloinkin, etten sotke vahingossa muitakin.:-)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.