Monday, September 03, 2007

AAMUPUURO KULLAN KALLIS

.

We planted two bushes. Autumn is a good time for that. Istutimme pari tuoksuvatukkapensasta. Yksien naapureiden ja meidän välinen syreeniaita alkaa olla niin ulos ja ylös kasvanut että pitää alkaa keksiä jotain korjaavia toimenpiteitä. Syreenin runkoa siinä taustalla sekä naapureiden asentamaa verkkoa. Se pitää koiran heidän omassa pihassaan, mutta saisi se Sandra tulla vierailemaan. Ruskea labrador. Pari vuotta vanha.

Kuuntelin aamuvarhaisella sadetta. Lehti kolahti postiluukkuun puoli 4. Toivottavasti jakajalla oli sadeasu, ajattelin. Sitten nousin mukavalta Bonnelpatjaltani ja siirryin mukavaan, lämpimään kuivaan keittiöömme. "On se vaan hyvä kun on tullut sen verran käyneeksi kouluja että on päässyt sisätöihin", hekotteli aikanaan Old Baker'sin portsari Sakke pakkasella, eikä se ihan pelkkää vitsiä ole. Käykää lapset koulua, jotta saatte kunnolliset työpaikat sitten aikanaan.

Laitoin keittiössä kahvin valumaan ja pyöräytin mikroaaltouunissa Elovenasta kaurapuuroa. Ikkunaluukusta näin sen pullistelevan hauskasti yhdessä kypsymisvaiheessa, mutta seuraavassa hetkessä puuro taas laskeutui. Ajoitus on ensiarvoista näissä vakoilupuuhissa. Maitoa ja puolukoita puuroon ja lusikka sekaan. Lähetettyäni nettitehtäväkurssin ekan tehtävän, Task 1, sähköpostitse osallistujille, aloin lukea eilistä Hesaria, ja sen luettuani korkkasin kauan sitten ostamani houkuttelevan teoksen TEMPERAMENTTI JA KOULUMENESTYS. Luen mielelläni Liisa Keltikangas-Järvisen sujuvaa tekstiä, ja luonnollisesti muutenkin kasvatusalan asia kiinnostaa.

Vetäisenpä pätkän kirjasta: "Kodin jälkeen koulu on lapsen tärkein kasvuympäristö. Lapsi viettää koulussa yhtä paljon, joskus enemmänkin aikaa, kuin omien vanhempiensa kanssa. Kyse ei silloin ole vain oppimisesta, vaan koulun vaikutuksesta lapsen koko kasvutapahtumaan eli hänen sosioemotionaaliseen kehitykseensä, minäkuvaansa ja itsetuntoonsa."

Ups, kello on jo 10 yli 6. Nyt pitää virittäytyä englanninkieliseksi aamuopetusta varten. Aion tehdä sen satelliitti-TV:n uutisten seurassa. Sitä ennen suosittelen vielä Liisa Keltikangas-Järvisen opusta HYVÄ ITSETUNTO, joka tököttää niinikään kirjahyllyssäni.
.

15 comments:

 1. Eihän ulkotyössä mitään vikaa ole; puutarhatyötäkin käytetään terapiana. Sisätyöläiset eniten narisevat niskoistaan ja selistään...

  ReplyDelete
 2. Ihania kukkakuvia taas, niin hortensiat kuin tuoksuvatukatkin.

  ReplyDelete
 3. Koulu on todellakin suuri vaikuttaja. Kirjoitin tänään blogiini, että syyskuun alku, entinen koulujen alkamisaika, on minulle emotionaalisesti tärkeämpi vuoden jakaja kuin uusi vuosi.

  ReplyDelete
 4. Hannele

  Olet aivan oikeassa ja huulenheittoahan tuo osaksi on, mutta sade, tuuli ja pakkanen voivat tuoda epämukavuutta siinä missä konttorityötkin. Oikea pukeutuminen ja ergonomia apuun.

  Katriina,

  Hih, silmiini osui kommentistasi "siat", nimittäin horten-siat :) Tuoksuvatukka jakautuu tunnetusti näinkin: tuoksuva tukka.

  Anneli

  Absolutely voin allekirjoittaa saman. Lähdenpä heti lukemaan tekstisi!

  ReplyDelete
 5. Ups, Sorry Anna, kiireessä nimesin sinut Anneliksi :)

  - Ja taas mentiiin....

  ReplyDelete
 6. ...ja minä se vaan tavasin täällä moneen kertaan, että tuoksuva tukka. :-) Mutta oikeinhan tuo sitten näyttikin menneen, kun keran muutkin voivat sen noin lukea..-) Eikä siinäkään mielessä mitenkään kaukaa haettua ehkä, koska pesaisin eilen illala tukan varta vasten työpäivää varten ja täällä sitä nyt puikkelehditaan hiusalan opiskelijoiden parissa.:-)

  ReplyDelete
 7. Ja aikuisena sitten viettaa eniten aikaa tyossa. Ainakin mina.

  ReplyDelete
 8. M

  Tämä lukihäiriö vaan jatkuu; nyt luin sinulta että mikä ihmeen "hiusala", tiedän kyllä sukunimen Tiusala :D Opetin männävuosina hiusalan opiskelijoille franska och engelska ruotsinkielisessä ammattikoulussa.

  HPY

  Ja sekin näkökohta on asiaan, että minä olen nytkin työpaikallani :) Mutta on reilu työnantaja - se olen minä itse!

  ReplyDelete
 9. Huulen heittoa niin, ajat muuttuvat, kaikki tutkimukset näyttävät, et tavallinen "työläinen" tienaa enemmän ja rakentaa talonsa aikaisemmin kuin velkaiset kouluja käyneet.
  Maailma muuttuu, ei kannata opettaa lapsia edes laittaan rahoja säästöpossun, kun inflaatio ne syö..

  ReplyDelete
 10. Elovena onkin se kaikkein paras puuroaines...=)

  ReplyDelete
 11. Kunnon ruispuuro puolukan kans..

  ReplyDelete
 12. ILs sont magnifiques les hortensias cette anée, il a beaucoup plu, mais je ne connais pas ces fleurs violettes, comment s'appellent elles?

  ReplyDelete
 13. Hannele

  Totta mitä sanot. Silti allekirjoitan aina vaan ohjeen lapselle: Käy koulua, hanki kunnon opit, niin saat hyvän työpaikan ja hyvän elämän. Olipa työura sitten konttorissa, öljynporauslautalla, yhtiön johtoportaassa tai missä tahansa.

  Kuutar eli Hallatar :)

  Elovenaa sen olla pitää!

  Ai niin, ruispuurokin on olemassa, Hannele.

  Lyliane,

  Les fleurs violettes... That's a bush, the berries are very much like raspberries. Comme des framboises, mais pas comestibles. Je ne sais pas comment il s'appelle en français ou en anglais. La couleur des fleurs me plaît beaucoup.

  ReplyDelete
 14. (ihan oikeessa elämässä ollaan mekin sanottu, et lukion käyt, sitten en välitä, mitä teet :)

  ReplyDelete
 15. Tuoksuvatukkapensas leviää melkoisesti, istuttaisin sen pohjattomaan sankoon.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.