Thursday, September 13, 2007

PÄHKINÖITÄ JA MUTTEREITA

.

I'm not at all sure what that tree is. Any help from the audience? Mikä mahtaa olla tuo puu? Saanko apua yleisöltä? Muistelisin että tuolla kohdalla on syksyisin kastanjoita maassa, eli onko tuo hevoskastanja? A chestnut tree? Noita ei tule ihan joka nurkalla vastaan.

Onko kastanja pähkinälle sukua? Muuten en tulisi asiaa ajatelleeksi mutta sana chestnut pitää sisällään pähkinän purtavaksi, a nut. Screws and nuts = ruuveja ja muttereita. A doughnut, taikinamutteri eli donitsi.

Jospa kävisin kävelyllä jotta en nukahda töitten ääreen... If I don't get some fresh air I'm going to be nuts. Ruuvit on kohta löysällä, ja mutterit. Tämä oli taas sellainen aamu kun intoa pursuten nousin jo puoli 4.

Die Mutter, Mother, Mamma mia!
.

6 comments:

 1. Minuakin alkoi häiritä pähkinan ja kastanjan mahdollinen suhde. Tällaista tietoa löysin:

  "Italiassa kastanja-nimitystä käytetään kahdenlaisista kastanjoista: marron ja kastanja (chestnut). Marron on isompi ja hedelmä sisältää ainoastaan yhden pähkinän, kastanja (chestnut) sisältää usein 2-3 pähkinää."

  Koko stoori osoitteessa

  http://www.luontoyrittaja.net/269.html

  Tuosta puskasta en kyllä osaa sanoa. Yleensä onnistun tappamaan kaikki vihreät elolliset vahingossa. Jääkäämme odottelemaan, jos joku viisaampi tulee kertomaan ;-)

  ReplyDelete
 2. Ja sitten googletin pähkinäpensasta ja tein havainnon, että siinä on pyöreämmät lehdet kuin tuossa sinun kuvassasi. Sen perusteella kuvassa ei olisi pähkinäpensas. Toisaalta en minä tiedä onko p-pensaita useita lajikkeita.

  ReplyDelete
 3. Vautsi, upeaa, Elegia :) Tuostahan avautuu yhtä jos toista ajateltavaa. Kastanjasta on tullut ruskeaa merkitsevä sana muutamaan kieleen, sivumennen sanottuna. Italiaksi marrone.

  Ding, ding - ahaa-elämys! Joskus kun katsoin Kauniita ja Karmeita, sarjassa oli Massimo Marrone, ilmeisesti siis amerikaksi Max Brown :)

  Kyllä pähkinäpensaita on pakko olla useita lajeja koska pähkinöissä on ties mitkä hasselit ja saksanpähkinät - sitten on vielä maapähkinät...

  Älköön nyt kukaan menkö päästään sekaisin, mutta tammenterhotkin yhdistän mielessäni samaan kategoriaan kuin kastanjat ja pähkinät :D

  ReplyDelete
 4. Nyt tytöt hössöttävät pähkinöistä.
  No...
  Pähkinäpensas on sama kuin hasselpähkinä.
  Saksanpähkinä on valnöt ruotsiksi. se on se jolla on aivot kuoren sisällä.
  Kastanja on etelässä kasvava paahdettuna syötävä. Hevoskastanja ei ole syötävä, kai ehkä hevosille muttei ihmisille. Kuvassa on hevoskastanja.
  Maapähkinä ei ole edes pähkinä, vaan hernekasvi, jonka hedelmä hakeutuu kypsyessään maahan.

  ReplyDelete
 5. Maapähkinä ei ole edes pähkinä... ai, jaska jo ehti kirjoitella (ei pidetä yhtä terveellisenä kuin manteli, cashew)

  ReplyDelete
 6. Tuo puu on hevoskastanja, olit (vai olet?) oikeassa :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.