Monday, September 10, 2007

SAIPPUAKUPLIA JA PERSIALAISKISSA

.

Sunday morning sunrise through our bathroom window. Eilisaamun auringonnousu meidän kylppärin ikkunasta katsottuna.

Siinä meni yksi viikonloppu että humpsahti. Auringonpaistetta. Ulkoilua kävelylenkillä ja puutarhatöissä. Poistettiin vadelmapensaista marjoja kantaneet oksat, siistittiin muutamia syreenejä, siirrettiin pieni tuoksuvatukka, joka oli kätevästi kasvanut vanhan tuoksuvatukan viereen meille otettavaksi ja pihan toiseen kolkkaan istutettavaksi. Hassu sana tuo "kolkka".

Puoliso kävi eilen aamulla pelaamassa golfia vakiopartnerinsa, irlantilaisen Malcolmin, sekä italialaisen Marcon kanssa. Minä duunailin kotona ja menin sitten virkistävälle kävelylenkille. Ilma oli mitä hienoin. Kaunista, raikasta, nautinnollista. Ipodista valitsin persiankielistä soitantoa ja laulantaa. Saimme kutsun loppukuusta iranilaisen ystävän syntymäpäiväkutsuille, jäshne tävälod. Alan virittäytyä ajoissa persian kielelle.

Hauska kokemus kävelyllä. Poikkesin tutulta reitiltä Tilhitielle, jota en ollut ennen tallannut. Omakotialuetta. Yhden orapihlaja-aidan takaa pölähti ilmoille saippuakuplia... Ne leijailivat tien yli. Pysähdyin hetkeksi katsomaan.

Talitiaistiellä, myös kartoittamatonta aluetta minulle, näin jännän persialaiskissan, tummahkon harmaan. Kissa on persiaksi gorb, persialaiskissasta en tiedä. Eikä tiennyt ystäväni Shirinkään. Pitääpä kysäistä muiltakin iranilaisilta tutuilta.

"Tavallista pitempi kävelylenkki", aloin palattuani raportoida puolisolle, mutta sitten tajusin että kaksi kierrosta golfia Paloheinässä jätti sen varjoonsa. Hehe.

Tehtiin ruokaa ja latailtiin toinenkin persialainen cd minun ipodiini. Katsottiin yksi jakso TV:sarjasta Monk. Oivallinen. Vanhan naisen valekidnappaus. Oikea rikoksen kohde oli antiikkituoli jonka päällä hän istui kun kidnappaajat roudasivat hänet piilopaikkaan. Lunnasvaatimuksina he esittivät että sukulaisen oli kustannettava kodittomille kalkkuna-ateria. Sieppaajat yrittivät antaa vaikutelman että he kuuluivat aktivistiryhmään, mutta todellisuudessa he olivat antiikkia myyvä pariskunta. Pidän TV-sarjoista joissa on hoksottimille haastetta.


Unbelievably beautiful. Incroyable. Unglaublich. Otroligt. Uskomatonta. Incredibile.
.

3 comments:

 1. Meillä taisi olla samanlainen ilma sunnuntaina, aamulla ruskotti samannäköisesti. Otin kuviakin ovat vain vielä kamerassa. Täytyypä katsoa ne ja tarkastella oliko taivas samanlainen, lopun päivää pilveili ja satoikin välillä lämpöistä oli kuitenkin. Oikeastaan onko melkein yhtään päivää ollut ettei olisi satanut. Lauantai taisi olla pitkästä aikaa sellainen. Todella outo kesä. Täytyy tarkistaa ennustukseni kesäsäästä tässä joskus.

  ReplyDelete
 2. Bonjour ! Minulla olisi spostitse asiaa jos viitsit laittaa meiliä - aiheena Suomen koulusysteemi vs Ranskan...

  piparikuu [tavuviiva] 2006 [ättä) yahoo [piste]fr !

  Merciiiiiiiiiiii. =)

  ReplyDelete
 3. Komposti

  Onko tämä ollut outo kesä...? En ole tullut ajatelleeksi. Kovasti olen tykännyt. Minulle sopiva, ei liian kuuma. Ennustuksista puheen ollen; muistaisin jossain vaiheessa kuulleeni että tänä kesänä ennustukset eivät ole osuneet kohdalleen.

  Maurelita

  Tottakai laitan meilin tulemaan, mutta koulusysteemistä en taida paljon tietää. Olen aikuiskouluttaja. Koulu kaikissa muodoissaan kiinnostaa, joten eipä muuta kun sähköpostittamaan...

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.