Sunday, October 07, 2007

KIVAA SÄPINÄÄ LASTEN SEURASSA

.

A card made by my 4-year-old friend Mikko. Hot from the press. Well - maybe not piping hot. He made it yesterday. There's a heart, and a star, which is not clearly visible, and a little angel. The white creature on top is a dinosaur. (Is that how it's spelt?)

Ei ihan uunituore, mutta melkein. 4-vuotias kaverini Mikko teki tuon kortin minulle eilen. "Varamummo" Mirkku oli ostanut askartelupakkauksen. Sydän on leikattu keltaisesta huovasta, samoin päällä oleva tähti, joka ei kuvassa erotu oikein selvästi. Tähden päällä makailee enkeli. Ylimpänä oleva valkoinen otus on dinosaurus, kyljessään kimaltavia tähtiä.

Isoveli Ville oli aika tekijä tietokilpailussamme jonka keksimme pöydän ääressä istuessamme, Mirkun laittamia ruokia ja jäätelöitä syödessämme. Missä eläimessä on raitoja? - Seeprassa, tiikerissä, tiikerihaissa. Tiikerihaita en olisi osannut itse tulla ajatelleeksi. Ekaluokkalaiselta tuli vastauksia tiiviissä tahdissa ja aina päälle kehoitus: Kysy lisää! Pojat olivat Pikku Kakkosesta oppineet että maailman pienin lintu on kolibri, ja saivat siitä oivallisen kysymyksen aiheen. Kaksi lasta ja kolme aikuista. Kaikki pärjäsivät hyvin, ja kaikki oppivat jotain. Jokainen keksi kiinnostavia kysymyksiä. Sitä en kyllä vieläkään muista millainen häntä pesukarhulla on. Se jäi vähän avoimeksi, mutta jatketaan seuraavalla kerralla.

Ihailen lasten innostusta ja nopeaa oppimiskykyä ja hyvää muistia. Ekaluokkalainen Ville muisti vieläkin kun vuosia sitten opetin hänet sanomaan alfa ro MEE o. Hänellä oli pienempänä ainakin miljoona autoa. Nykyään kuulemma tekniikka kiinnostaa, sekä eläinmaailma. Mikkoa viehättää kukkien maailma. Luontopoikia molemmat, ja paljon muuta.

Mirkku ja minä jäimme pihaan. Heiluttelimme pitkään kun pojat lähtivät 40 minuutin pyörämatkalle kotia kohti, Mikko urheilullisen äitinsä kyydissä, Ville omalla pyörällään. Toivottavasti taas pian nähdään!
.

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.