Wednesday, October 03, 2007

PERUNOITA NÄKÖPIIRISSÄ

.

Variable landscapes, changing sceneries, incredible colours. Maisema muuttuu, näköalat uudistuvat päivä päivältä, uskomattomat värit.

Jo keskiviikko. Alkuviikko on ollut aika kiireinen, koska töiden lisäksi on ollut hyväntekeväisyyspuuhia ja yhteydenpitoa sukuun ja ystäviin. Yhden kaveriporukan kanssa suunnittelemme nyyttäreitä. Joku heitti idean että kaikki tekisivät jotain perunasta. Teemamme tulee olemaan peruna.

Mainitsin asiasta ystävälleni Mirkulle eilen hänen luonaan käydessäni. Hah, Mirkku antoi minulle kaappiensa kätköistä vanhan perunareseptikirjansa. Koko kirja täynnä ideoita perunaruuiksi. Perunaleivoksiakin löytyy.

Onko teillä koskaan tunne että kohtalo tai joku tuonpuoleinen opastus auttaa teitä? Ei tuo perunakirja vielä mitään mutta illansuussa ovikelloamme soitti perunakauppias. Hän käy muutaman kerran vuodessa. Ostamme yleensä säkin perunoita.

Onko peruna kohtaloni?

Keitetyt perunat, paistetut perunat, valkosipuliperunat, perunalaatikko, perunakeitto, perunasose, perunapaistos, imelletty perunalaatikko, perunagratiini, perunalimppu...

Jatkakaa listaa sillä aikaa kun vedän henkeä.

Piipahdan jossain vaiheessa kaupassa. Pidetään peukkuja että en vahingossa osta perunoita :)
.

9 comments:

 1. Jos ostat pottuja, osta myös kermaa. Ei terveellistä, mutta hyvää... siis kermaperunat. NJAM!

  ReplyDelete
 2. Muistin jättää perunat ostamatta. Niitä on siis säkillinen nyt varastossa. Kerman jätin ostamatta muista syistä mutta nyt on pakko kertoa tämä juttu:

  Asiakas tilaa: Kahvi ilman kermaa.
  Tarjoilija: Meillä ei ole kermaa. Käykö kahvi ilman maitoa?

  ReplyDelete
 3. Minä olen perunahullu. Syön lähes joka päivä perunaa jossain muodossa: uuniperunaa, perunamuussia, kasviskiusausta, jossa on paljon perunaa, keitettyjä perunoita, perunarieskaa jne...

  Voisin tulla synttäreille syömään kaikki juhlaperunat (ja ruuat, jotka siitä teette, nam! Itse olen ihan käsi keittiössä). :)

  ReplyDelete
 4. Aah, perunamuusi on suosikkisafkani. Juuri päätettiin puoliskon kanssa että tehdään perunamuusia viikonloppuna :)

  Tervetuloa vaan, mutta eivät ne ole synttärit vaan nyyttärit. Joudut siis itsekin väsäämään perunasta etu- tai jälkiruuan, leipää tai perunaviiniä :D

  En tiedä vielä mitä väkerrän mutta jotain helppoa sen pitää olla. Ei ole taitoja, rutiinia eikä pitkäjännitteisyyttä.

  ReplyDelete
 5. Ei ole perunareseptia tarjolla, vaikka kyseinen vihannes onkin kotikuntani ylpeys. Mutta olisi tarjolla lisää kauppahuumoria kipparikvartettihöystöllä: Kauko Käyhkö meni kauppaan ja tiedusteli:"Olisiko maksaa?",johon kauppias vastasi:"Ei ole maksaa, mutta käykö keuhko?".

  ReplyDelete
 6. Hihihii - "käykö keuhko" - hah hah HAAA.

  Tälle voikin nauraa lopun päivää tai siihen asti kunnes on keuhkot kipeinä :D

  ReplyDelete
 7. Hupsista, synttäreissä ja nyyttäreissä on liikaa y:tä ja ä:tä: tuppaavat menemään sekaisin ;-))

  ReplyDelete
 8. No, bileet kun bileet :)

  ReplyDelete
 9. juu, usein asiat sopii yhteen

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.