Wednesday, October 17, 2007

TYÖMATKOJEN MUISTELUA

.

How inviting! Sanoisinko että kutsuu kävelemään?

Olen juuri kävelylle lähdössä, aika kiireisen aamupäivän jälkeen. Ryhdyin selvittelemään meiliruuhkaa jo ennen viittä, otin ekan oppilaan vastaan klo 8, sitten opetin netissä ja puhelimessa vartin yli 11 asti. Pientä käheyttä alkaa esiintyä kurkussa, köh köh, mutta vannon että se ei johdu opiskelijoiden kovistelemisesta, hehe.

Mukavaa tehdä taas normaaleja töitä. Eilen jouduin poikkeuksellisesti lähtemään Helsingin keskustaan yhtä tapaamista varten. Matkantekoon tärveltyy aikaa, vaikka toisaalta vaihtelu virkistää. Aamuruuhkassa katselin liikennettä, mielenkiintoisia autoja ja rekisterikilpiä, maisemia, ihmisiä. Puolisko antoi kyydin stadiin, ja takaisin tulin bussilla. Onpa upeaa kun ei enää tarvitse kuluttaa isoja aikoja vuorokaudesta työmatkoihin. Olen jo jonkin aikaa saanut nauttia kotona ja kotoa käsin työskentelyn etuja. Monta vuotta tuli sahattua työmatkoja busseilla ja vaihtobusseilla, ennen Pohjois-Helsinkiin muuttoa junilla ja busseilla Hiekkaharjusta sinne sun tänne. Tai oikeastaan sieltä sun täältä Hiekkaharjuun, koska enimmäkseen olen kimppakyyteillyt puolison kanssa aamuisin, ja sitten palannut julkisilla.

Bussimatkoja voi käyttää hyödykseen ja virkistyksekseen, totta kai. Ei ole tarkoitus valittaa, vaikka ylistänkin bussitonta olotilaani. Voi lukea, kuunnella korvalapuista musiikkia tai kielikursseja, ajatella luovia ajatuksia. Se plussapuolella, ja miinuspuolella on esimerkiksi että joutuu kuuntelemaan ihmisten kovaäänisiä kännykkäpuheluita, palelemaan pysäkeillä ja väistelemään röökinsavua, tasapainottelemaan ruuhkabussissa etcetera. En kovinkaan usein kärsinyt mainituista miinuksista, koska suurimmaksi osaksi matkustin ennen ruuhka-aikaa. Monesti bussimatka tarjosi tervetulleen ajattelutuokion tiiviin opetuspäivän päälle.

Nyt pääsen toteuttamaan virkistäytymistuokion ulkoilmassa kävellen, ilman että täytyy missään kulkuneuvossa istua. Apostolinkyydillä.

Tykkäättekö istua bussissa? Miten saatte sen ajan kulumaan? PIdättekö kävelemisestä?
.

5 comments:

 1. Jaa Korvatunturille? :D

  ReplyDelete
 2. Käänsin vain tuon inviting...

  ReplyDelete
 3. Rakastan kaikenlaista matkustamista, ratikassakin kököttämistä. Katselen ikkunasta ja nautin. Harvemmimhan ventovieraitten kans jutellaan, joskus... pitemmillä reissuilla. Rakstan tunnelmaa lentokentillä, juna-asemalla ja autolauttaa odotellessa.
  Koko ikäni olen voinut pahoin kulkuvälineissä, enkä voinut lukea, mutta nyt alkaa sekin hellittää :)

  ReplyDelete
 4. Kiva. Ikä korjaa monta vaivaa :) Olen huomannut itsessäkin. Migreeniä ei ole enää ollut aikoihin till exempel.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.