Friday, October 19, 2007

TYÖN JA HUVIN TASAPAINO

.

On a trapeze. Trapetsilla.

Millähän saisi englannin opiskelijat ottamaan omakseen tiedon että Z ei englannissa edusta ts eikä dz-äännettä vaan on soinnillinen s, kuten sanassa EASY tai ISN'T? / tr' PIIZ /

Työntäyteinen aamupäivä eilen, ja touhuntäyteinen iltapäivä. Tein ensin duunia puoli neljästä alkaen ja opetin kolmea eri puhelinoppilasta 11 asti, minkä jälkeen kävelin innoissani kahta ruokakassia kantaen Tapaninkylään. Ystäväni Mirkku toimii varamummona entisten naapuriensa kahdelle pojalle, ja nyt olimme saaneet yhteiskeikan pitää seuraa 7-vuotiaalle Villelle, joka oli koulusta syyslomalla. Siitäpä tuli hauska visiitti. Mirkku teki meille ruokaa ja Ville kyseli meiltä eläinaiheisia tietokilpailukysymyksiä kirjastaan. Suomen luonnossa elävien lintujen, hyönteisten ja muiden eläimien pituuksia, painoja ja ruokailutottumuksia mietimme. Varikset ovat painavampia kuin harakat. Jälkimmäiset painavat muistaakseni 220 - 280 grammaa. Saatan muistaa väärin, koska numerot eivät oikein pysy päässäni. Olen verbaalinen, en numeraalinen. Villessä puolestaan ilmeni matemaattinen lahjakkuus hyvin selvästi. Ennen kotiin lähtöäni vielä juoksimme hurjaa vauhtia taloa ympäri ja leikimme hippaa. Sitten pistin Juanesin soimaan korvalappuihin ja kuuntelin sitä tyytyväisenä 40 minuutin tallustelun ajan.

Erittäin onnistunut päivä! Työtä ja virkistymistä, huvia ja hyötyä, ulkoilua, liikuntaa, kaikkea sopivassa suhteessa.

Parin viikon kuluttua suunnitteilla Villen pikkuveljen vierailu. Nämä ovat hykerryttävän mukavia suunnitelmia.

Tänä iltana olisi taas yksi FIESTA LATINA. Ay qué pena että emme pääse menemään. Se alkaa kello 19 Helsingin keskustassa Vanhalla ylioppilastalolla, mutta kun huomisaamuna on opetusta...

TÄSSÄ KUTSU:

Fiesta Latina el próximo viernes 19 de octubre, a partir de la 19.00 horas en Uusi Ylioppilastalo, tercer piso sala Alina. Mannerheimintie 5 A.

Bienvenidos todos a disfrutar de una agradable velada con música, comida y por supuesto algún que otro traguito par calmar la sed.... Y todo esto a unos precios bastantes económicos.

El Club Colo-Colo en combinación con el Grupo 70 ( estudiantes de filología española ) desean que todos pasen un tiempo inolvidable en un ambiente latino y cosmopolita.

El precio de la entrada con guardarropa incluído es de 3 €.

____________________________________________

Latin celebration the next Friday 19 of October,
It begins at 19 p.m. in Uusi Ylioppilastalo, third floor Alina room. Mannerheimintie 5 A.

Welcome all to enjoy a pleasant time and
a good "traguito" to calm the thirst…. And all this to economic enough prices.

The Colo-Colo Club in combination with Grupo 70 (students of Spanish philology) wishes you all spend an unforgettable time in a Latin and cosmopolitan atmosphere.

The price of the entrance with wardrobe including is of 3 €.
.

6 comments:

 1. Niinhän pitäisi, mieheni sanoo, että hänen harrastus on työnä (vaikka paljon niitä harrastuksiakin on :)

  Ja nuorten vaikea keksiä, mitä haluavat..

  Harakoita en viitteis syödä, niistä en muuten enää tykkää, pilaavat paljon puutarhassa.

  ReplyDelete
 2. Hieno asiantila jos kokee työn harrastuksekseen! Minulla on enimmäkseen niin :)

  Otin juuri kuvia harakoista puun latvassa... :)

  ReplyDelete
 3. Oi kivalta kuulostaa. Onpa hauskaa, että on varamummoja heitä tosiaan tarvitaan. Siinä voi olla pelastus monille muutoin yksinäisyydessään kärvistelevälle vanhukselle. Suhteita on syytä solmia jo varhain sinun iässäsi jo jotta on nuorempia vierailijoita sitten kun on tosi vanha.

  Äidilläni OLI tuollainen oravametso ja oravien juoksentelua oli hauska seurata vaan sitten se poistettiin kaapelit pantiin maan sisään. Olisi pitänyt osoittaa mieltä asiasta.

  Asuisinpa lähempänä tuota kaikkea, ehkä joskus asunkin.

  ReplyDelete
 4. Siis oravametro eikä oravametso! Mikähän epäsikiö se oravametso olisi?:)

  ReplyDelete
 5. Hih, ehdin jo kummastella että onko kuvassa oravametso ja mikä ihme se on :D Onhan liito-oraviakin, miksi ei sitten muitakin ihmeellisyyksiä!

  Pidän ajattelutavastasi - kannattaa suunnitella vanhuutta jo etukäteen ja luoda tukiverkostoja ja kivoja ystävyyssuhteita :)

  Meidän lähellä on oravametro yhdessä talossa! En ole sitä ajatellut tuolla nimellä.

  ReplyDelete
 6. Tule, voi tule Ranskaan opettamaan englantia jos ahdistut ja soumalaistenkin ääntämisestä!!!
  Mikään ei ole niin hirveää kuin kuulla ranskalainen ääntämässä englannin th-äännettä. Se onnistuu oikein vain yliopistotason englanninopettajilta. Ilmeisesti äänne opetetaan päin puuta jo pienestä alkaen.

  Eli th äännetään siis sellaisena pehmeänä S:n ja Z:n välimuotona. Eli kuuntelija saa arvailla halutaanko sanoa "I think" vain "I sink".

  Mieleni tekisi välillä sanoa että "kieli etuhampaiden taakse, nyt heti!"

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.