Wednesday, December 19, 2007

ETSIVÄNTYÖTÄ

 • Katsottiin sellainen jakso Columboa missä murhaaja sai uhrinsa houkuteltua ulos käytävään mainoselokuvaa katsomasta, kun oli ensin syöttänyt tälle suolaista kaviaaria ja sitten liittänyt filmiin subliminal cuts, piilomainontaa, joka sai janoisen menemään water fountainin luokse - höh, onpa vaikeaa selittää. Sellainen vesijuttu josta koulujenkin käytävillä juodaan. Sori, selitän tosi huonosti. 
 • Murhaaja ampui uhrinsa, myöhemmin toisenkin, ja Columbo paneutui keissiin ankaralla aivotyöskentelyllä, muun muassa oppimalla mainostamisen ja filminteon yksityiskohtia.
 • Elämässä on paljon asioita jotka selviävät ajattelemalla. Kaikkeen ei tarvita jalkatyötä, käsillä duunaamista eikä minnekään menemistä. Joitakin asioita liiallinen fysikaalisuus, esineellisyys tai ruumiillisuus voi jopa haitata tai hidastaa. 
 • Onnistunut poliisityö lienee yhdistelmä edellä mainittujen yhdistämisestä, yhdistettynä kokemukseen, tietoon ja taitoon. Arvelisin. 
 • Oma työnikin on eräänlaista etsiväntyötä, pitää selvittää mikä on kielitaidon tiellä, mikä avaa  kielitaidon parhaiten, mikä haittaa ja mikä edesauttaa oppimista. Jokainen case on omanlaisensa, mutta kun on tarpeeksi monia nähnyt, alkaa huomata että yhtäläisyyksiä on. Ajanoloon kokeneesta aivojaan vaivanneesta opettajasta tulee varsinainen Columbo.
 • Yskä ja nuha vaivaavat, joten joudun peruuttamaan tämän viikon opetuksen. Koska en muuten tunne itseäni kovinkaan sairaaksi, uskon nauttivani lähipäivistä. Jatkan parin kirjan lukemista jotka minulla on kesken, Onnistujan Pikkujättiläinen ja De Mellon Herääminen, jota luen toista kertaa. Aamulla huomasin ihmeekseni että eräs elämäni tärkeä vaikuttaja oli haastateltavana BBC Worldissa; Martin Seligman. Luin hänen teoksensa Optimistin käsikirja vuosituhannen alussa ja tunsin  valaistuvani. Riemastuttava havainto että heppu itse sanoo olevansa synnynnäinen pessimisti. Yritän pitää silmällä BBC:tä. Haastattelun pitäisi tulla päivän mittaan uusintana. Ehkä osun sen alkuun. Nyt näin vain viisi minuuttia lopusta. 
 • Optimismi on sitä että yrittää. TV on päällä, BBC World valittuna.


4 comments:

 1. Pitäisiköhän minunkin lukea optimistin käsikirja, kuulostaa kiinnostavalta!

  Optimismi on varmaan yrittämistä, sitä että _uskaltaa_ yrittää ja ottaa askeleita, joista ei ole ihan varma, että löytyy kovaa maata jalkojen alta ilman ponnisteluja...

  ReplyDelete
 2. Inkivääri tsau!

  Optimistin käsikirja on jo vähän vanhentunut, enkä oikeastaan suosittele kirjailijaa itseäänkään, on tieteellinen ja hivenen raskassoutuinen. Asiasta olin niin innostunut että ahmin tekstin läpi. Kiinnostavaa sinänsä, että olin aika monessa kohdassa eri mieltä. Minulla on se etulyöntiasema oppineeseen professoriimme että olen synnynnäinen optimisti, hän synnynnäinen pessimisti :)

  Hyvin määrittelet optimismia, pidän tuosta selityksestä!

  Oma optimismini palkittiin. 11.30 TV:stä tuli Martin Seligmanin haastattelu, jee! Hienoa kuunnella ihmistä joka on antanut ajatteluuni niin paljon. Edelleenkään en ole hänen kanssaan kaikesta samaa mieltä, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Meitä kiinnostaa sama asia: Mikä tekee ihmisen onnelliseksi?

  ReplyDelete
 3. Pikaista paranemista "fluusta"! Pessimisti kyllä sanoisi heti perään, että tämä virus-flunssa kestää pitkään, jopa kuukauden.
  Columbo on hauska tyyppinä, semmonen vähän hajamielinen homsantuu, jos miehistä voi tätä sanaa käyttää :), mutta aina se jotenkin selvittää ne eteentulevat ongelmat.

  Tuli mieleen yks kaks äidin käyttämä miete: Ei onni tule etsien, onni tulee (hiljaa) eläen.
  En muista oliko se juuri noilla sanoilla, enkä tiedä alkuperää, mutta kai se noinkin saattaa olla :)

  ReplyDelete
 4. Leonoora

  Osuva tuo äitisi lause! Luen juuri de Mellon teosta Havahtuminen ja hiukan tuohon tapaan hänkin puhuu.

  Flunssa kestäköön sen minkä se kestää. En minä ole menossa minnekään :) Optimisti lisää kuulleensa että flunssan läpikäyminen tekee ihmisen sille immuuniksi. Samaan flunssaan ei sairastu uudelleen. - No joo, pessimistillä on siihen taas ... blaa blaa...

  Columbo elelee päänsä sisässä eikä huomaa tukkansa ruokkoamattomuutta ja muuta epäsiisteyttä :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.