Monday, January 28, 2008

KOHTA KALLENPÄIVILLE

 • I just love a sunny winter's day. Una giornata invernale quando c'è il sole mi piace molto. (En kai kirjoittanut erehdyksessä infernale?) 
 • Erittäin kivaa hauskaa mukavaa Charlottan kanssa lauantaina iltapäivästä iltaan. Suomalaisen kirjakaupan alesta tulin raahanneeksi jokusen opuksen kotiin. Niistä myöhemmin koska aika rientää, ja niin kohta minäkin. Meidät on kutsuttu illalla Kallenpäiville. Nautin etukäteen ajatuksesta tavata muutama vanha tuttu, ja kyläillä ensimmäistä kertaa Kallen kotona ja tutustua uusiin ihmisiin. Nämä saattavat pitkästä aikaa olla kutsut minne ei tule kuin suomalaisia... en tiedä. Ranskalainen ystävämme Jean Louis tosin tulee.
 • Tässä yksi sympaattinen blogi joka antoi minun blogilleni kehukukkaset. Sitä kirjoittaa Laura.
 • Yhdestä jutusta olen haaveillut, minkä Charlotta mainitsi lauantaina - kotisiivous ammattilaisen tekemänä. Kuulin että maksaa 28 euroa tunti. Olisipa ylellistä saada kotisiivousta. Jos vielä saisi espanjaa taitavan meksikolaisnaisen siivoamaan kuten amerikkalaisissa leffoissa. Sanoisin että istu sinä tuohon niin minä siivoan sillä aikaa kun puhut minulle espanjaa. Jejeje. Lausutaan hehehe.

4 comments:

 1. Charlotta4:00 pm

  Kivaa hauskaa mukavaa - niin oli. Oikein erikoisen kiva lauantai-iltapäivä!

  ReplyDelete
 2. Un pomeriggio simpaticissimo :) Otetaan uusiksi monta kertaa tänä vuonna!

  ReplyDelete
 3. Ei voi olla totta! Tajusin vasta nyt tuon "jejeje = hehehe", vaikka olenkin käyttänyt sitä aktiivisesti espanjalaisten ystävieni kanssa - kirjoittaen, tietysti. Mutta tosiaan, niin, eihän se vastaakaan suomen "jeejeejee"-tuuletusta. Aina sitä oppii ja tajuaa uutta. :)

  Miten kääntyy suomeksi - tai vaikka espanjaksi - "mi piace molto"?

  ReplyDelete
 4. Hola Laura

  Mi piace molto - Me gusta mucho. Helppo kääntää espanjaksi. Suomeksi monimutkaisempaa, mutta tässä analyysi: "Minua se miellyttää paljon" eli siis "Pidän siitä paljon. Es gefällt mir sehr.

  Jejeje - Melkeinpä luulen että ajattelin yeyeye kun näin sen ekaa kertaa... Mitenkähän hahaha ilmenee espanjankielisessä tekstissä? Tuleekohan siitä Jajaja?

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.