Tuesday, January 29, 2008

JÄNNÄT KUTSUT

Compré un nuevo libro de español. J'ai acheté un nouveau livre d'espagnol. Ho comprato un nuovo libro di spagnolo.  One of the authors is a friend of mine, Jorge Álvarez Reyes.
Aion aktivoida espanjaani, mikä sujuu luontevasti ja järjestelmällisesti lukemalla hyvää oppikirjaa. Fantástico osui kohdalle kirjakaupan hyllystä ja näyttää käyttökelppoiselta. Yksi tekijöistä on meksikolainen amigoni Jorge, Suomessa jo pitkään asunut aikuisopettaja. 
Eilen tuli lisäpuhtia espanjahaluihin. Tapasimme Kallen nimipäiväkutsuilla yllättäen latinotuttavuuksiamme, Erneston, Reneen ja Rodrigon. Mutta antakaapa kun kerron alusta alkaen.
Ajoimme Pitäjänmäkeen ja näimme jo kadulta - huom! espanjaksi "calle" - Kallen ekan kerroksen asunnon, vaikka emme olleet siellä aikaisemmin käyneet. Ihmisiä näkyi liikuskelevan valaistussa asunnossa jonka parvekkeella oli kuusi. Suunnistimme siis sinne. Porraskäytävässä välkkyivät kaiteeseen kiinnitetyt (joulu)valot, kellariin johtava ovi oli auki, koska osa kutsujen ohjelmaa oli siellä, ensimmäisellä porrastasanteella oli pikkupöytä ja matto... ei mikään porrasmatto, vaan kodin persialaistyyppinen matto, ja Kallen huoneiston ovi kutsuvasti auki. Makuuhuoneeseen oli järjestetty narikka, joku Kallen sukulaisista portsarina, ja keittiössä hääräili toinen sukulainen tarjoiluista huolehtimassa. Parvekekuusi ei ollut joulukuusi vaikka sellaiselta näytti. Se on Kallen "puutarha", ruukkuun istutettu ja siinä on kynttilöitä.
Huvittavaa kylläkin, heti sisään astuessamme havaitsimme tuttujen paljouden. Yllätys, koska olimme otaksuneet tapaavamme ainoastaan meille uusia suomalaisia ihmisiä. Semmoisiakin toki tapasimme, mutta kolmasosa väestä koostui tutuista kasvoista: Henrik, Eric, Pirjo, Jean Louis, Ernesto... Kerrostalon kellariin oli järjestetty Kallen tunteman Alaya Anneli Wilmanin terapiataidenäyttely, missä Willman itse esitteli asiaa. Sinne oli myös tekaistu drinkkibaari, baarimikkona Callen kummipoika Kimmo. Testasin baarin nauttimalla Pernod anislikööriä. Viittaan varmaan vielä tarkemmin tuohon taideterapiaan psykologisessa blogissani kunhan käyn Wilmanin nettisivuilla.
Olenkohan tietämättäni löytänyt Aladdinin taikalampun? Eilen esitin haaveen löytää espanjankielinen kotisiivooja ja kutsuilla tapasin sellaisen! Ay caramba, tanssi samba. Eikun nyt esitän seuraavan toiveen - Toivon että keksin jostain itselleni sopivan salsatanssikurssin. 
Kyllä oli kivat ja jännät kutsut. Otsikon "Maailma on pieni" alta kerron vielä että iranilaisyhteyksistämme tuttu perhe; Aram, Hanna ja lapset Onni ja Alda tupsahtivat paikalle. Kävipä siinä ilmi että Aram soittaa rumpuja. Tiedoksi niille jotka eivät vielä ole pitkään blogissani hengailleet: Olen intohimoinen rumpujen ystävä. Siksipä nautin tavattomasti Rodrigon soittaessa kitaraa ja Aramin säestäessä persialaisen näköisellä rummulla. Rodrigo lauleskeli Besame muchon ja muita canciones. Hän opettaa musiikkia muutamissa pääkaupunkisudun kouluissa. Olette saattaneet nähdä Aramin televisiossa, juontamassa mainiota SARVESTA HÄRKÄÄ - ohjelmaa, jota olen esitellyt toisessa blogissani syksyllä.
EL MUNDO ES UN PAÑUELO. IL MONDO È PICCOLO. IT'S A SMALL WORLD.

14 comments:

 1. Rumpukursseille siitä vain! Mieheni meni saxofonikursille 37-vuotiaana vasta-alkajana, soittanut orkesterissa, mutta nyt pyöräillen on sakxofoni iso instrumentti, niin hän vaihtoi klarinettiin. Nyt mieheni tyytyyttelee onnellisena pojan trumpetilla - ja viime viikolla hän löysi käytetyn vasta-alkajan viulun. Viikonlopulla hän puhui yhden miehen kanssa ja aikoo katsella nappula-haitaria, vanha haave...

  Rumpuja on ilman ääntäkin.

  ReplyDelete
 2. P.S.
  Rummut halvemmat kuin golffivarusteet.

  ReplyDelete
 3. Hannele

  Kuulostaa erinomaiselta, kaikki mitä sanot. Hinnoista en osaa yleisesti sanoa, mutta rumpuja soitin ihan ilmaiseksi 8 kk yhtenä vuonna kun sain lainaksi tutuilta, ja mieheni on kerännyt golfvarusteet järkevästi pikkuhiljaa, ei kalliisti, ja aluksi pelannut lähes ilmaiseksi koska ystävä vei hänet vieraanaan golf-klubiin.

  Tosi on, Rytmejä saa aikaa ilman ääntäkin. Myös tanssimalla ja muuten liikkumalla :)

  ReplyDelete
 4. Kuulostipa mukaville ja eläväisille juhlanne:) Ja mitä, ihan oikeastiko palkkasit siivoojan niiltä sijoitasi vai...8] Minun on pitkään tehnyt mieli siivoojaa, mutta olen niin paljon itse kotona, että kuitenkin tullut tulokseen, että on se tehtävä itse...

  ReplyDelete
 5. Hei Inkivääri

  En toki vielä palkannut. Pitäähän asiasta neuvotella, kysellä tietoja ja silleesti. Joku kunnollinen kevätsiivouskin olisi poikaa. Ei tavallinen työtä tekevien ihmisten suorittama viikkosiivous kunnon kuuraukselle vedä vertoja.

  ReplyDelete
 6. Sinulla Rita, mukavaa menoa ja meininkiä näyttää riittävän, ja varmasti on rentouttavaa, ja antoisaa tavata eri kulttuureista lähtöisin olevia iloisia ihmisiä.

  Hannele, sinulla tuo huumorinkukka kukkii kauniisti!

  ReplyDelete
 7. Leonoora, oletko kokeillut :)

  ReplyDelete
 8. Mahatanssi on hyvä harrastus, mainio selälle. Eräs ystäväni on näyttänyt liiikkeitä.

  Kiitän kommenteista... kurssitouhuissa menee aikani mutta käväisen aina välillä blogissa :)

  ReplyDelete
 9. Mahatanssi alkaa olla suosittua täällä
  (raskaille äideille tosi hyvää)

  ReplyDelete
 10. Et tu pourras visiter l'Alambra, c'est magnifique, tu connais peut être?

  ReplyDelete
 11. Bonjour Lyliane

  Moi, je ne voyage pas, mais peut être je pourrais quand-meme voyager en visitant ton blog :) J'ai vu que tu aimes voyager.

  ReplyDelete
 12. Kieliharrastus on hieno homma, mutta valmennammeko suomalaisia viemään rahansa Välimerenmaihin. Vanhanaikaista! Thaimaahan kuulemma nyt liikenne suuntautuu, hah!
  TARVITSEEKO SUOMALAISEN NIIN KAUHEASTI KANSAINVÄLISTYÄ, kun itsellä on aivan ainutlaatuinen kulttuuri vaalittavana????
  Kyselee Usasta "käsin" Utuinen

  ReplyDelete
 13. Hello Utuinen Usassa :)

  Hyvä kysymys, johon vastaan omalta kannaltani näin: Opetan englantia ja italiaa firmassa jonka kautta Suomeen TULEE rahaa, joten en valmenna ketään viemään rahojansa Välimerenmaihin.

  Espanjaani ja persiaani pidän yllä siitä syystä että olen tekemisissä Suomessa asuvien maahan muuttaneiden ulkomaalaisten kanssa. Heidän kanssaan on kyse kulttuurinvaihdosta ja suomalaisen kulttuurin antamisesta heille, joten en siinäkään ole Suomelle karhunpalvelusta tekemässä, enkä ylipäätään näe omassa kieliharrastuksessani enkä työssäni kieltenopettajana muuta kuin pelkkää myönteistä ja rakentavaa asiaa.

  Yleisellä tasolla vastaus voi tietenkin olla ihan erilainen, mutta kuten sanottu, vastasin vain omalta kannaltani.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.