Thursday, January 31, 2008

OIKOTIE ITALIAAN MUIDEN KIELTEN KAUTTA

This morning I taught Italian. Ce matin j'ai enseigné l'italien. Esta mañana enseñé italiano. Heute Morgen hab'ich Italienisch gelehrt. Stamattina ho insegnato l'italiano. Tänä aamuna opetin italiaa pitkästä aikaa, kahdelle henkilölle. Aloitimme kurssin, jatkamme lähiopetustunteina ja mahdollisesti laajennamme nettitehtäviksi ja puhelinitaliaksi.
Miten helppoa ja sujuvaa saada kurssittaa ihmisiä joilla on muiden kielten suomaa ja tuomaa taitoa, tietoa ja ymmärrystä. Minun ei tarvitse väkisin vääntää rautalankasiltoja suomen ja italian kielen välille. Voin sanoa että c'è ja ci sono vastaavat englannin there is, there are - systeemiä. Toinen kurssilaista osaa venäjää. Kuultuaan että italiassa -i on tyypillinen monikon pääte, hän yhdisti sen heti venäjän kieleen. No comments, koska en osaa venäjää, mutta tässä näyte italian yksikkö - monikko - vaihtelusta.
Un litro (1 litra)  -  due litri  (2 litraa)
Un bambino, tre bambini, un chilo, quattro chili... siitä vaan torille ostoksille.
Menen takaisin töihin. Työniloa teillekin, BUON LAVORO! (= "hyvää työtä". Painotus Buon la VOO ro.

7 comments:

 1. niin, akkusatiivi ja partitiivi

  ReplyDelete
 2. Tarjoan leipävanukasta resepteineen

  ReplyDelete
 3. toivottavasti maistui :)

  ReplyDelete
 4. Kiitos! Herkulliset kuvat. Tulostin ohjeen kuvineen väriprintterillä talteen :)

  ReplyDelete
 5. Un link utile per te:
  http://www.dizionario.rai.it/

  E' il DOP, il dizionario "ufficiale" della pronuncia. Ho capito che non è ancora completo, ma ci sono già più di 90.000 voci. Utilissimo!

  ReplyDelete
 6. Itse en osaa italiaa, mutta hämmästyn italialaisia leffoja katsellessani, miten paljon ymmärrän latianan perusteella.

  ReplyDelete
 7. Grazie Sari

  Löysin linkin blogistasi jo eilen tai toissapäivänä ja otin talteen mutta en ole ehtinyt tutustua. Outo kiire vaivaa :) Tuhannet tänkjuut sinulle.

  Kirsi

  Älä muuta sano! Jopa engannin perusteella voi jummartta latina ja italiano, koska englannin kielessä piilee latinaa runsain mitoin. Sinulla on taas hyvää aiaa postauksessasi, kuolemakeskusteluista. Tulen kommentoimaan jos vaan ehdin!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.