Thursday, February 07, 2008

KIELESTÄ TOISEEN

Andrea Bocelli is singing in Spanish while I drop a few lines. If one is a singer it's nice to sing songs in different languages. I find some songs are the best in the language they were originally written in. Besameee en un beso enamoradoooo.... Quiere me hasta la locuuuraaaa....

Hienoa jos osaa laulaa useilla kielillä kansainvälistä repertuaaria. Kuuntelen juuri italialaisen lempitenorini laulua espanjaksi. Viime aikoina olen itsekin vaihdellut eri kielien välillä harvinaisen paljon. Olen käyttänyt espanjaa latinoystävien kanssa, aloittanut italian alkeiden opettamisen, katsellut iltaisin saksaksi Ketun ja Derrickin tallenteita puoliskon kanssa. Sunnuntatraditioksi on muodostumassa Los Serranon seuraaminen videolta. Tänään otin tunnin lenkille mukaan persiankielen cd:n, aikomuksena yrittää mainittua kieltä puhua tai edes jonkinverran köhiä uuden vuoden juhlissa iranilaisten tuttujen kanssa. 

Hyvä ihme, tuo Andreahan ääntää espanjaa kauniisti. Recuerdos qué vuelven nunca más... Menivätköhän aksentit paikoilleen? Niitä ei Andrean laulusta kuule niin selvästi. - Ah, nyt hän vasta ääntääkin hienosti: Amore, fai presto... Se tu non arrivi non esisto... Ai joo, sehän onkin hänen äidinkieltään. Il giorno muore lentamente, non mi resta che tornare a casa mia, alla mia triste vita... La la la lala laaa...

Laulujen kuunteleminen tai laulaminen ovat mitä mainiointa eri kieliä ylläpitävää harjoitusta. Tämän voisin tietysti jättää sanomattakin, mutta sanon silti: Parasta olisi kuunnella vain ihan oikein ääntäviä laulajia, ei niitä jotka eivät ole vaivautuneet opettelemaan kunnolla. Väärä tarttuu helposti. Minulla on muutama mieluinen musiikkikappale joita kuunnellessani myötäilen laulajien tapaa ääntää ulkomaalaisesti, vaikka tiedän miten sanat kuuluu sanoa. Jos en tietäisi, siinähän sitten olisin oppinut väärin. Turvallisinta siis kuunnella ainoastaan sanoja jotka jo valmiiksi osaa ja tietää. Haha ha.

Tosi mukava fiilis huomata tänään persiaa kuunnellessa että monet sanat ovat jo ihan tuttuja, ja jotkut epävarmemmat varmentuvat aina kuunnellessani cd:tä uudestaan. Kunpa vaan levyllä ei puhuttaisi niin paljon englantia. Vähemmän selityksiä ja enemmän käyttökelpoisia sanoja ja fraaseja, kiitos.


9 comments:

 1. joo, Frank Zappa laulaa Olavi Virran Satumaa blogissani :)

  ReplyDelete
 2. Hah, kiitti videolinkeistä, siellähän on Frank Zappaa eri vuosikertoina, ja Arsenio Hallin vieraana, jee... Jospa ehdin , käyn tsiigaamassa tarkemmin.

  Tiesittekö että sana "zappa" on italiaa ja merkitsee kuokkaa?

  ReplyDelete
 3. en tiänny
  Doctor Ammondt laulaa tangoja ja Elvistä latinaksi!

  ReplyDelete
 4. Sirpa9:48 am

  Pakko taas kertoa, että laskurin luku on nyt 75957 kun kävin täällä tänään. Andrea Bocelli on minunkin suosikkejani ja espanjankieliset laulut ihan parhaita.

  ReplyDelete
 5. Kävin Hannelen blogissa kesken työpäivää ja meinasin juuttua You Tube - videoita katselemaan :)

  Sirpa, aivan kuin sinun kunniaksesi - hehe - just kuuntelin You Tubessa kun Andrea lauloi espanjaksi Besame mucho! Klikkaapa joskus tuohon laskuriini ja mene katsomaan sinne kulissien taakse mistä blogiini on tultu, montako kävijää oli eilen, montako tänään on käynyt tähän mennessä jne. Aika mielenkiintoista, kyllä lähes joka päivä käväisen kurkkaamassa. Se on se pyöreä symboli johon pitää klikata.

  ReplyDelete
 6. Paavi Benedictus XVI antoi jopa mitallin Doctor Ammondtille, että hän laulaa latinaksi. Suomalaiset ääntävät latinaa parhaiten.

  http://www.drammondt.com/

  ReplyDelete
 7. miäs haluais tangokurssil

  ReplyDelete
 8. Menkää ihmeessä tanssikurssille. Tanssi on kaikinpuolin hieno harrastus. Itse haluan tanssia lattareita, salsaa ennenkaikkea.

  ReplyDelete
 9. salsaa ollaan vähän opeteltu, nyt Lindy Hop-kurssi päättynyt

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.