Sunday, March 30, 2008

SUNNUNTAIPIRISTYSTÄBought the daffodil for one euro the other day.  It's pretty. It's growing. I feel I got my money's worth.

Olihan se narsissi tänäänkin kuvattava. Piristystä elämään koko sillä eurolla jonka ruukullisesta pulitin. Lisää piristää jos viimevuotinen sipulisto lykkää maasta parven samanmoisia pieniä narsisseja.

Mies yritti aamulla rangelle golfpalloja lyömään irlantilaisen ystävänsä ja tämän pojan kanssa mutta Paloheinän kenttä ei nyt ollutkaan auki.  Viikko sitten oli, eikö ollutkin? He kävivät kahvilla, ja puoliso palasi sitten kotiin. Pikkupoika oli tykännyt päästä meidän Alfan kyytiin joten pientä hupia hukkareissusta sentään koitui. 

Puoliso ja minä teimme kävelylenkin. Hän otti vanhan ipodini, minä omani, ja valitsimme kumpikin omat musiikit. Minä kuuntelin Shakiraa, hän laittoi päälle random-valikoiman, ja tiedotti muutaman kerran mitä korvissa kuului: "Nyt on NEK, nyt on Il Divo... ohhoh, onpa Julio Iglésiasilla vahva h-äänne!" Nautimme kostean raittiin ilman hengittämisestä ja näimme matkan varrella muutamia hupaisia haukkuja; pienen lyllerön ja isohkon terrierin. 

Pyykkäystä, ruuanlaittoa ja Los Serranoa TV:stä sunnuntaiaterian aikana. Siitä on muotoutumassa traditio. 

Lähetin aamusella englannin nettitehtävän. On jo viikko 12. Sen jälkeen laadin seuraavan italian nettitehtävän, joka on numero 10. Niitä lähettelen kurssilaisille yhden tai kaksi viikossa. Nettienglantia olen vetänyt syksystä 2005 lähtien. Italian aloitin vasta tänä keväänä.  Uutuutena aloin tällä kaudella tehdä tehtävät väreissä, mutta kävi ilmi että kaikki osallistujat eivät saa niitä värillisinä. Ilmeisesti ohjelmat eivät ole yhteensopivat. 

Niksi-Pirkasta: Muistatko Venäjän lipun värit? Muistisana on valkosipuli. Raidat ylhäältä alas valkoinen, sininen, punainen. Ei hassumpi. Valkosipulin li voi edustaa sanaa lippu.


2 comments:

 1. ei tuallaset muistisanat mua koskaan auta

  Ei kait golfipaikkojen pakko olla auki telvellakin...

  ReplyDelete
 2. Hannele: Niitä auttaa jotka ottavat ne omikseen. Tietenkään eivät auta ellei ole motivaatiota painaa niitä muistiin.

  Ovat taas menossa norkoilemaan, josko range on tänään auki... Netin mukaan on.

  Toivo on hyvä asia :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.