Monday, March 17, 2008PÄÄSIÄINEN HÄÄMÖTTÄÄ

It's beginning to look like Easter... My throat is a bit easier this morning, but my voice is in no working order. No alternative but to cancel all the language lessons. Well, except the ones online.

Aavistuksen verran helpompi kurkku tänä aamuna, mutta tunnit on pakko peruuttaa. Paitsi ei tietenkään nettiopetusta. Aion itsekin opiskella persiaa netissä. Äsken jo katsoin Iranin TV:tä joka meillä sijaitsee maan alla. Ehe ehe, siis kellarikerroksen televisiosta näkyy.

Nautinnollinen kieli. Se on kuin musiikkia. Ymmärrän sanan sieltä, toisen täältä. Kuulemista auttaa ratkaisevasti se että olen kiinnittänyt ääntämiseen erityistä huomiota alusta lähtien. Upeat äänteet. Soljuvasti sujuu tuollaisen kielen puhe. Kaunis lausemelodia. Persialaisten äänenkäyttökin vaikuttaa jotenkin musikaaliselta. Sanat eivät lennä kuin konekivääristä eikä puhe ole täynnä korisevia kurkkuäänteitä. Sanat hyväilevät korvaa. Runoutta. Musiikkia. Musighi. 

Ystäväni Mirkku on asunnonvaihtopuuhissa. Paritalosta kerrostaloon. Kaupunginosasta toiseen. Pohjois-Helsingissä pysyy, mutta uuteen kohteeseen en enää pääse kävelemällä. Hyvä bussiyhteys kylläkin. Yli 10 vuotta olen kyläillyt hänen luonaan ja vaihdellut puutarhojemme kasveja. Hänen avullaan ja neuvoillaan aloitin puutarhan kun omakotitaloon muutimme.  Fillarilla roudattiin kasveja. Ekat kukat olivat tarha-alpi, pikkusydän ja muut helpot perennat. Viimeiset vuodet olen suosinut apostolinkyytiä. Meiltä on hänelle noin 35 minuutin kävely. Tietty bussillakin pääsisi mutta mitä minä niitä odottelemaan.

Hesari on vielä lukematta. - Hassu sanonta, koska tarkkaan ottaen perheen herrahenkilö on sen jo lukenut ja duuniin lähtenyt. - En ole vielä lukenut Hesaria. Mitä nyt sarjakuvasivua kurkkasin...
4 comments:

 1. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 2. Hello! Since someone has tried to deliver a virus to my computer via my blog three times last week, I have no choice but to delete the friendly-looking comment and its link. Terribly sorry, if the comment was for real!

  Pakko poistaa ystävälliseltä vaikuttava kommentti linkkeineen, koska viruksia on yritetty tuoda kolme kertaa viime viikolla. Pahoillani jos sattui olemaan oikealla asialla.

  ReplyDelete
 3. Il y a un air de printemps aussi là haut! bonne semaine.

  ReplyDelete
 4. Des fleurs, mais aussi de la neige ici à Pâques. Aujourd'hui une journée grise, mais on attend le printemps :) Bonne semaine à toi aussi!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.