Tuesday, March 18, 2008TALVESTA ON TULOSSA KEVÄT 

Hannelen joulublogi on muuttunut herkulliseksi pääsiäisblogiksi. Värejä, namuja, koristeita. Easter decorations and other beautiful pictures under that link. In Swedish. På svenska.

Siivooja tulee huomenna. Olen laittanut ohjeita ja toiveita kirjalliseen muotoon jotta en joudu ääntä rasittamaan. Ei sillä pitkälle vielä kähistäkään. 

Aasiakas-blogissa käytiin asiakaspalvelijoiden kesken mielipiteiden vaihtoa  siitä saako sairaslomaa helposti, vaikeasti vai ei ollenkaan. Jotkut joutuvat istumaan kaupan kassalla töissä flunssaisina koska työpaikalla on järjetön vaatimus kuumeesta ratkaisevana kriteerinä sairausloman saamiseen. Jotain on mätää, something is the matter, tuossa jutussa.  Mitä ihmeellisempiä tapauksia muutenkin oli ihmisillä esittää. Joku joutui vaatimalla vaatimaan itselleen lupalapun lääkäriltä joka väitti vastaan että 38 asteen kuume ei ollut iso asia.

Tietenkin on olemassa pinnareita.  Sellaisille allergisoituneet työnantajat ja lääkärit tiukentavat kuria, mutta eivät aina kovin onnistuneesti. Porsaanreikiä osataan porata systeemiin kuin systeemiin.

Tämä tuntui hullulta: Työntekijä kävi lääkärissä ja ilmoitti sairauden työnantajalle. Työnantaja vastasi kokeilevansa saada tuurajan. Jos saisi, toisen ei tarvitsisi tulla työvuoroon.  - Mutta siis muutenko täytyisi? Sairaana?

Olen estyneenä opettamisesta puhumalla koska ääni on mennyt. Ei tarvitse keneltäkään lomaa anoa.  Peruutan tunnit pahoitellen, ja samalla menetän opetuspalkkiotkin. Ensi viikolla palaamme normaaliin tahtiin. Tauko haittaa kieliopintoja yleensä ottaen, mutta nettiopetus pelastaa sitä minun kurssilaisteni kohdalla. Monimuoto-opetuksen hyviä puolia.  

Osittaisen sairausloman etuja: Loma on erittäin mukavaa. Olen siivonnut, lukenut ja kommentoinut blogeja, laatinut tulevia nettitehtäviä, meilaillut ystävien kanssa, rentoutunut. Vain tilapäisesti kokenut tuskastumisen hetkiä kun on pitänyt mykkänä olla, mutta jospa se jalostaa luonnetta.

5 comments:

 1. Pikaisia paranemisia ja nautinnollisia hetkiä!

  ReplyDelete
 2. Rita, onko nyt varmaa,siis tarkoin tutkittu, että äänesi käheys on flunssan syytä?
  Toivottavasti, sillä silloin se kyllä palaa entiselleen. Iineksellähän on se "äänihuulisairaus", joka taitaa olla eräs opettajien ja yleensä työkseen puhujien sairaus.

  Tervehdyttäviä vapaapäiviä sinulle nyt Pääsiäisen aikaan.
  Minä olen tilannut meille sinne etelämmäksi aurinkoa, vaikka nyt ei vielä säätieteilijät ole luvanneet muuta kuin räntäsateita, minä en ole vielä menettänyt toivoani.
  Hyvää Pääsiäistä jo nyt, ellen sitten pojan koneella kirjoittele sivulleni jotakin pääsiäisen aikana.

  ReplyDelete
 3. Gracias Jonna :)

  Leonoora

  Tutkittu ei ole mutta normaalilla kurkkukivulla alkoi, ja tavalliseen tapaan on yskäksi kehittynyt. Aion ottaa homeopaatiini yhteyttä.

  Kiitos pääsisäiskortista! Mukavaa lomaa!

  ReplyDelete
 4. Olen lapsellisen ihastunut pääsiäiseen :)

  ReplyDelete
 5. Se on kiva. Itse en ole viitsinyt vaivautua, mutta sinun blogisi nähtyäni aloin miettiä josko kuitenkin etsisin kaapista pääsiäiskoristeita esiin...

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.