Thursday, March 20, 2008

VIITTÄ VAILLE VETTÄ VAILLAUp and down the tree trunk...  Does Mr or Mrs Squirrel see something interesting on the ground? Ylös, alas, sivulle huimaa vauhtia. Näkeekö Herra Rouva Neiti Kurre maassa jotain mielenkiintoista?

Siivouspäivästä sukeutui jännittävämpi elämys kuin aavistinkaan. Ystäväni Charlottan suosittelema siivooja Piia saapui ovellemme klo 10.30, siivousainetta ja pölyrättejä sisältävä ämpäri kädessään. Meidän talosta  oli katkennut vedentulo tuntia aikaisemmin ilman ilmoituksia, tuosta vaan. Iik. Arvatkaa milloin se palasi? Pyhä Murphyn laki sentään: 10 minuuttia ennen siivoojan lähtöä. Kiva että hän sai sentään kädet pestyä.

Piti käyttää järkeä ja siivota ilman vettä. Sikasiistiä jälkeä syntyi näinkin. Suihkupullosta ainetta rättiin ja pintoja pyyhkimään. Imurointi onnistui ilman muuta, ja mattojen ravistelu. Koska ääneni on vielä käheä, olin kirjoitellut ohjeita ja toiveita paperille, sekä tietoja siitä missä mitäkin välineitä ja tarvikkeita säilytämme. Koska olin raivannut siivouksen tieltä suuren määrän esteitä, ja koska Piia osoittautui rivakan toiminnan ihmiseksi, hommat hoituivat uskomatonta vauhtia. 

Mitä tehdä vailla vettä kun aikaa  ja intoa vielä riitti...? Muistin Charlottan kertoneen että Seija, joka hänelle oli tätä siivoojaa suositellut, silitytti vaatteitaan kotisiivouksen yhteydessä, joten ehdotin silitystä. Höyrysilitysrautaan kaadoin vettä jääkaapissa olevasta hiilihapotettua vettä sisältävästä pullosta. Hurraa Soda Jet systeemi. Piia silitti ja laskosti kaksi pinoa mieheni t-paitoja, sanoisinko ällistyttävää vauhtia omaan hiturin työtahtiini verrattuna. Tarjosin hänelle vielä teetä ennen kuin hän lähti. Olin juuri ennen vesikatkoa keittänyt vettä termokseen. 

Ilahduttavaa että ensimmäiseen laskuun tulee kaksi ja puoli tuntia, ei pyöristystä kolmeen tuntiin, vaan ihan oikea työtuntimäärä. Lisäksi sain omin silmin todeta että siihen todella tehtiin työtä eikä nojailtu siivousvälineen varteen. Luulisin että kun ihmisellä on oma liikeyritys, hän tekee työtä poikkeuksellisen tunnollisella ja kunnollisella asenteella. Se ei ole sanottua niiden suhteen jotka ovat toisen palveluksessa, jos kohta ei ole takuuvarmaa myöskään niihin nähden joilla on oma yritys. Kukin osaa varmaksi sanoa vain omasta puolestaan. Itse teen opetustyötä omassa firmassa täysin palkein, sekä päällä että sydämellä.

Kaiken kaikkiaan: Kiva kokemus saada harjaantuneen siivoojan apua. Puolison reaktio silitetyt vaatteensa nähtyään: "Jeee!"

Tehopakkaus tulee seuraavan kerran ensi  keskiviikkona. Huhti- toukokuussa suunnitelmissa saunan pesu ja ikkunat.  Hieno fiilis. Hyvin pyyhkii!

Jos joku haluaa siivoojani yhteystiedot, voi kysyä minulta meilitse. Meiliosoitteen saa Pretty Pollyn kotisivuilta; sivulinkki, silvuplee. Piia asuu Klaukkalassa pääkaupunkiseudulla. 6 comments:

 1. Voi että kateellisena täällä lueskelen, kuulostaa niin hyvältä:) On se niin iso urakka tuo kunnon siivous, että apu olisi tarpeen.

  ReplyDelete
 2. Skär-torsda - finska nationalsdagen :)

  ReplyDelete
 3. Inkivääri, siitä vaan toimeen. Raha ja muut lahjukset on keksitty!

  Hannele: kiva juttu se pääsiäisblogisi. Yritänpä itsekin ehtiä jotain tunnelmaa tänne loihtia...

  ReplyDelete
 4. inte skära, bara rispa

  ReplyDelete
 5. Siivousapu on tietenkin kaikille tervetullutta, mutta, pelkästään
  kemikaaleilla!? Oh, veden puutteessa tietenkin.

  ReplyDelete
 6. Utuinen

  Better than nothing. Ensi viikolla veden kanssa :) Kyllä kai jotkut pyyhkivät pölyjä kuivallakin rievulla? Köh köh - häiritsevä ajatus.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.