Friday, March 21, 2008

PITKÄPERJANTAI JA UUSI VUOSIBeautiful narcissi...narcissuses... daffodils! Ihania narsisisteja, narsisisseja, natseja... pääsiäisliljoja. Narcisi bellissimi. Narsissit narisi narikassa. Kissat olivat hiljaa. Se oli nau-lakko.

Good Friday is a good day for reading and commenting blogs. 

Långfredagen år så lång att man hinner blogga. Glad påsk! Iloisia poskia. Nu äter man inte korv. Nyt ei syödä korvia, sanoi suomenruotsalainen kannibaali, vaan poskia.

Tänä vuonna usea juhlapäivä osuu kalenterissa toisen kanssa päällekkäin. Meillä on tänään tilanne jolloin pitkäperjantaina juhlimme myös Iranin uutta vuotta. Persialaiset ystävät kutsuivat bahaikeskukseen tänään iltapäivällä. Huvitin eilen itseäni kääntämällä pitkäperjantain persiaksi, vaikka olen aika varma että se ei siitä vaan käänny. Mikä ei meikäläistä tietenkään estänyt: Jom'e ye boländ. Naurut naamioin yskimiseen ja hanskalla peittelyyn eilen kauppaan kävellessäni ja omia käännöksiä harrastaesssani, omille vitseille nauraessani.

Eilinen vesikatko tai veden palaaminen taisi aiheuttaa hämminkiä tiskikoneelle. Se ei näytä ottavan vettä, eikä nyt saa korjaajaakaan paikalle. Eipä muuta neuvoa kuin pestä astioita käsin ja yrittää keksiä mihin niitä märkinä latoo. Kuivauskaappiin ei mahdu kuin osa laseja ja lautasia.

Mutta hei, pääasia että on VETTÄ.


10 comments:

 1. Narsissi ei olekaan oikeasti kukka, paitsi että Turussa on. Sielä ne kysyy vaik et "onks mul kukka soittanu". Siksi se narsissi on siäl kukka. Tään muual se onki vaa sissi. Mut se on oikeesteen melkein sama. Sissi ja kukka. Ja narinaa viä päälle. Aika mämmiä.

  ReplyDelete
 2. Niin, Minna Canthin liputuspäiväkin viikolla, nyt maailmanmestaruuskisoja katsomaan, äitini plast-barnbarn kilpailee.. Hyvää pääsiäisen osotusta.

  ReplyDelete
 3. (suamalainenkin kaunoluistelutyttö Göteborgissa nyt)

  ReplyDelete
 4. (ei väärin kirjotettu = turkulaisittai vaa :)

  ReplyDelete
 5. Mää kattosin et onks mul kukka käynyt blogiis ja täälhä on turkkulaissii... (Meniköhän tuo sinne päinkään?) KIva kun kävitte mukavia juttelemassa :)

  ReplyDelete
 6. Joskus on hyvä ja kivakin palata ajassa taaksepäin, vaikka pesemään astioita käsin. Pari vuotta sitten, juuri joulun alla jouduimme elämään ilman autoa. Kuskasimme pulkalla lasten lisäksi ruokaa, paketteja ja posteja. Se olikin hauskaa ja tunnelmallista!

  ReplyDelete
 7. Hei Minna: Olet ihan oikeassa. Huomasin nauttivani tiskaamisesta käsin :) Me jouduimme olemaan yhtenä kesänä 5 viikkoa ilman autoa, mikä ei toisaalta ollut ihan helppoa, koska ei ole ruokakauppa lähellä, mutta hyvällä ilmalla pyörä oli ratkaisu.

  ReplyDelete
 8. Niin se tiskikoneen vedenmittaaja helposti tukkoutuu... yritä puhdistaa tiskiharjalla ja pestä 60°C.

  ReplyDelete
 9. (lado putaat tiskit tyhjään tiskikoneeseen)

  ReplyDelete
 10. Kiitos vinkeistä! Kokeillaan...

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.