Tuesday, April 01, 2008

KERÄÄ ROSKIS PÄIVÄSSÄI have bright pupils. Hah hah, that old joke...  Bright eyes or bright students.

A pupil = oppilas; pupilli
bright  = kirkas; välkky, terävä-älyinen

On niin teräväpäinen että vuodessa kuluu monta pipoa. Joo - vanha vitsi mutta voihan se jollekulle olla uusi, ja minä  ainakin nauran mielelläni vitseille jotka ovat pariksi kuukaudeksi unohtuneet.

Kevyt oli askel. Ekaa kertaa tänä vuonna lenkkarit jalassa. Ovesta ulos keväiseen aurinkoon, kainalossa jätepaperipino jonka pudotin ohimennessäni laatikkoon. Seuraava etappi postilaatikko. Sinnekin tipautin jotain, nimittäin pari laskua. Loppukuusta voi laskuttaa asiakkaita.  

Varpuset nokkivat maata tien sivussa. Kolme viidestä lensi pois kun kävelin ohi. Kaksi jatkoi nokkimista. Pelottomia kaupunkivarpusia. Ala-asteen matikan tehtävä: Jos maassa on viisi varpusta...

Pari pikkuheppua ajeli tyytyväisen ja touhukkaan näköisinä muovitraktoreilla. Toinen heistä hymyili minulle ja minä hänelle. Meillä oli kivaa ulkoilmassa.

Viikonlopun jälkeen tuttu näky Siltamäessä: Roskaa ympäristössä, tien sivuun heitetty pyörä, jalustastaan irrotettu kumolleen kaadettu roskis. Kerää roska päivässä - mottoa toteutan silloin tällöin. Nyt olisi pitänyt kerätä koko roskis. Saatan tarkoittaa Suutarilaa enkä Siltamäkeä... en ole ihan varma kumpi on kumpi.

Kevään merkkejä siellä sun täällä kävelyreitin varrella, ja myös reitillä. Nytpä on taas varottava pyöräilijöitä. Koska kuljen musiikit korvilla en kuule takaa lähestyvää pyörää. Pitää erikseen muistaa kävellä tien sivussa. Ja taas minut ohitti yksi jonka mielestä oli fiksumpaa mennä siltä puolelta mihin minun ja ojan väliin jäi 10 senttiä eikä siltä puolelta mihin jäi reilu tila. Ota nyt noista selvä.

Kevät. Kuten katua lakaisevalle naapurille juuri sanoin: Kevään tulo tuntuu mukavalta!6 comments:

 1. Laskut postilaatikkoon..? Netissään ne kätevästi.

  ReplyDelete
 2. (saa nähdä jos veroiloituksenkin laitan tietokoneessa)

  ReplyDelete
 3. Hannele: Meillä on niin paljon ikkunakuoria ostettuina että täytyyhän ne käyttää :D

  ReplyDelete
 4. Oli ainakin mulle uusi vitsi, kiitos siitä, opin taas jotain uutta :)

  ReplyDelete
 5. Ostan kukkia postimerkkien sijasta

  (vanhat kuoret kierrätän :)

  ReplyDelete
 6. A-R: Kiva kuulla :) Sanaleikit viihdyttävät meitä kieli-ihmisiä, muista en ole varma.

  Hannele: Kysäisin toimitusjohtajalta miksi emme laskuta sähköisesti. Hän sanoi että pitäisi tehdä pankin kanssa sopimus ja järjestelyjä jokaisen laskutettavan kanssa bla bla... .

  Omat laskut maksamme netissä.

  Minua ilahduttavat kukat, samoin ilahduttavat postimerkit koska voin antaa niille jotka keräävät. Yhä harvemmin näkee oikeita postimerkkejä.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.