Friday, April 04, 2008

EI SAVUA ILMAN KAKISTELUALovely crocuses. Let's hope they don't croak too soon. Great croaking crocuses! Oops, I stepped on one. Crunch! Crunching crocuses!

Duunia duunia aamusta alkaen, sitten siivooja, minkä jälkeen kävelylle kamera mukana. Ekoja kevään kukkia jonkun pihassa. Kauniita krookuksia. Aukaisevat kukkansa päivänvalossa, yöksi sulkeutuvat kuten muutkin mestat. Aukioloaika riippuu päivästä. Arjet ja pyhät.  

Voi vitsi: Kevään tuoksujen joukosta nuuhkaisin ulkoillessani yhtä; vasta sytytetyn savukkeen nautinnollista tuoksua. En kiellä ettenkö sitä olisi miellyttäväksi kokenut, vaikka en tupakointia harrasta enkä kannata. Toisesta blogistani luettavissa ajatuksiani tupakoinnista. Idealistinen toiveeni on savuton ympäristö kaikille, mutta vähempäänkin tyydyn. Lapset pitäisi ainakin suojata savulta. Kammottavin esimerkki sisällä tupakoinnista lienee vauva tupakoitsijan kohdussa.

Elegia kirjoittaa omassa blogissaan vetoomuksen tupakoitsijoiden oikeuksien puolesta. Hän ottaa näkökulmaa myös siten että jos kieltolakeja ja vainoja otetaan aseiksi niitä pitäisi soveltaa muihinkin kuin tupakoitsijoihin, esimerkiksi liikalihaviin ja alkoholisteihin. 

Arkiterapeutti Kopsin kantava ajatus kirjoituksessa on että tupakkakeskustelu on muuttunut parempaan suuntaan. Tupakoimattomatkin saavat puhua ilman että moralisteiksi heti leimataan. 


6 comments:

 1. Hei taas ja kiitos linkityksestä. Tämä tupakka-asia on minulle enemmän periaatteellinen kuin omakohtainen. En tietenkään yritä edes kieltää, etteikö se olisi omakohtainenkin, mutta toissijaisesti. :)

  Enpä ole vielä muuten huomannut yhtään leskenlehteä tai muutakaan kukkasta. En tosin ole päässyt ulos muutamaan päivään. Mutta kuvassasi on kyllä selkeät keväänmerkit, kivaa :)

  ReplyDelete
 2. Peikkokin tunsi tarvetta kantaa kortensa kekoon. Kumma juttu.

  ReplyDelete
 3. ELEGIA: Leskenlehtiä olen nähnyt jo muutamana päivänä. Tuon krookuskuvan jälkeen sain eilen räpsäistyä yhdestä leskenlehdestä kuvan. Toivottavasti pääset pian ulkoilemaan.

  Tupakkakeskustelusta tulee erinomainen jos pistetään syyttelyt ja puolustelut syrjään ja puhutaan kaikesta ilman niitä. Sikäli kun se on mahdolllista. Minä olen ainakin halukas.

  ISOPEIKKO: Olet osannut linkittää kommenttilaatikkoon... Mitenkähän se nykyään tehdään Bloggerissa? Täytyy tuumia.

  Kannoit kortesi kekoon, mutta ei ollut korsi porsaan suussa vaan piippu :D Kiinnostava ajatus heräsi, nimittäin se miten miehet kodeissaan eläisivät ellei olisi naisen vaikutusta, äidin, siskojen, vaimon?

  ReplyDelete
 4. Silloin tällöin näkee äidin tupakoimassa suljetussa autossa pienten lastensa kanssa...

  ReplyDelete
 5. Hannele: Se on hirveää. Kun asuimme kerrostalossa, 15 vuotta sitten, aamuisin naapurit lähtivät juuri meitä ennen autolla, noin 7-vuotias tyttönsä kyydissä, ja perheen äiti sytytti aina siinä vaiheessa tupakan. Voi että minua suretti lapsen puolesta, mutta kamala riitahan siitä olisi tullut jos olisi mennyt asiaan puuttumaan, ja sitten se olisi kostoksi sytyttänyt kaksi röökiä :(

  ReplyDelete
 6. tätä näen 2008, joskus, valistus ei mennyt perille

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.