Thursday, April 17, 2008

SILIKONINEN IHMEVEMPAINPistä kananmunat kattilaan kiehumaan tässä telineessä niin säilyvät ehjinä ja niiden siirtely on helppoa. En ole vielä itse testannut, mutta mainos lupailee, samoin kuin oma järkeilynikin, että vaivatonta on.

Silicone egg-boiler

Bouilloire pour oeufs en silicone

Eierkocher aus Silikon.

Cuecehuevos de silicona.

Bolliuova in silicone.

Silikoninen munankeitin.

Tarvitaan myös kiehuvaa vettä ennen kuin ihmevempain toimii. Voidaan pestä tiskikoneessa. Kestää helvetillisiä lämpötiloja. (Esitteessä ei täsmälleen noita sanoja käytetty mutta kumminkin.)


19 comments:

 1. Kätevä, en ole nähnyt. Meillä sähkökeitin, joka ensteks mielestäni naurettava, kun näin ystävän luona - mutta sitä käytämme joka aamu.

  ReplyDelete
 2. Hannele: Me olemme keittäneet kattilassa jonka olemme vuoranneet voipaperilla ja silti silloin tällöin joku muna särkyy. Tämä uusi vekotin on tervetullut!

  Ystävälläni Charlotalla taitaa olla sähköinen munankeitin... Jag undrar om man behöver vatten med den? Kyllä kai?

  Sinulla on kivat siniset kukat kuvassasi :)

  ReplyDelete
 3. Charlotta3:16 pm

  Jep, minulla on sähköinen munankeitin. Siihen laitetaan vettä, jota mitataan mukana seuranneella mitalla sopiva määrä vettä riippuen munien määrästä ja halutusta kypsyysasteesta. Kananmunat asetetaan keittimeen, lisätään vesi, pannaan kansi päälle ja kytketään virta. Kun vesi on kiehunut pois (kannessa on pieni reikä), laite antaa äänimerkin. Ja kas, munat ovat kypsiä ja ehjiä. Luulin laitetta yhdeksi maailman turhimmista vekottimista, mutta olen ollutkin siihen hyvin tyytyväinen.

  ReplyDelete
 4. Sähköiseen munankeittimeen tarvitaan noin ½ dl vettä. Tehokas, säästää sähköä, ihan niin kuin vedenkeitin, joka myös ahkerasti käytössä päivittäin. Esimerkiksi pottuja tai pastaa keittäessä vesi kuumennetaan keittimessä ensteks.

  ReplyDelete
 5. (lapseni opettivat - he haluavat elää säästäen)

  ReplyDelete
 6. Charlotta ja Hannele

  Kylläpä kuulostaa hyvältä.

  ReplyDelete
 7. Kirjoitin pitkän rimpsun!
  Häipyi kaikki, taisin painaa väärää nappulaa,,,,hahaa!
  Matto on piristävä juttu ,,,tottakai!
  Meillä oli tuollainen muna juttu 70-luvulla, aluumiinista,,,,,ei enään. Ainoastaan suola ja kylmä vesi aloitteena,,,sitten aika mitä tarvitsee, löysää vai kovaa!
  Mukava viikon loppu Sinulle.
  terveiset m a k i

  ReplyDelete
 8. Kommentit häipyvät joskus täälläkin, ja 500 Internal iskee päin pläsiä. Munankeitin on kätsy. Oletko huomannut, että kolmen minuutin munaan menee nykyisenä seksiaikana viisi?

  ReplyDelete
 9. MAKI: Äh, on sattunut itsellenikin, kyllä harmittaa kun kirjoitukset häipyvät :( Jaksoit sentään uuden kommentin kirjoittaa - kiva!

  Luulin ensin että puhyuit alumiinimatosta mutta tajusin sitten että tarkoitit kananmunatelinettä :)

  UTUINEN: Saa nähdä miten uuden vekottimen kanssa toimitaan. Minä tykkään löysemmistä, mies kovemmista. Yleensä olen nostanut omani vedestä lusikalla ja jättänyt muut kiehumaan pidemmäksi aikaa. Luultavasti pois poiminen on helppoa tässäkin systeemissä.

  ReplyDelete
 10. No ratkesihan se arvoitus :) En kehdannut edes yrittää arvata, mikä tuo on. Ei ole ennen silmääni osunut. Kaikkea sitä oppiikin ;-)

  ReplyDelete
 11. Enpä minkään tiennyt kyseisen esineen olemassaolosta ennen kuin se stikkasi öögaan tavaratalossa :)

  ReplyDelete
 12. niin,tuo sähkökeitin hyvä siitäkin, et munase

  ReplyDelete
 13. ...saa aina niin löysäksi tai kovaksi kuin toivoo.

  ReplyDelete
 14. Tässä alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä että on mentävä ostamaan sähköinen munankeitin. Eihän sitä ilman voi olla :)

  ReplyDelete
 15. utuinen4:33 am

  Jo 30 v. sitten, kun tulin tänne USAan Amerikan akoilla oli kaapit täynnä sähköisiä vempaimia, yksi kullekin hommalle, sähkövuoka,-paistinpannu,-grilli,-pata,-popcornmaker, leivänpaahdin, appelsiininpuristin, maustemylly, kahvimylly,mehustin,sotkin, murskain, vatkain, raastin. Sittemmin kun monitoimikoneet olivat seisoneet tiskilla aikansa, tulivat leipäkone, pizza-uuni. Jätetunturit kasvavat. Mitä siitä sitten, jos munasta purkautuu keitettäessä pari rihmaa albumiinia ulos?

  ReplyDelete
 16. Meilläkin on kaapissa leivänpaahdin jota harvoin käytetään, sekä voileipägrilli jota käytetään vielä harvemmin. Kananmunankeitin joutuisi todennäköisesti samaan joukkoon. Sähkövatkainkin on siellä, mutta en ilmankaan halua olla.

  Johonkin pitää laittaa raja jotta sähköisiä vempaimia ei kasaannu, etenkään semmoisia joita ei tule koskaan käyttäneeksi. Eri asia jos on iso perhe ja todella käyttää ja tarvitsee koneita ja laitteita.

  (Hyh, "pari rihmaa albumiinia".)

  ReplyDelete
 17. utuinen4:02 pm

  No, jos puhtaassa vedessä ? keität munat, niin karkuun päässyt valkuainen on "samaa hyvää tavaraa" ja munankeittäjä hotkaisee sen saaden extra annoksen, hah!alb.

  ReplyDelete
 18. Menttu5:43 pm

  Vieläkö tuollaista kuvan kuppihärveliä näkyy kaupoissa? =) Ois ostoslistalla..

  ReplyDelete
 19. Enpä ole nähnyt kaupoissa sen jälkeen kun tuon ostin.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.