Sunday, May 18, 2008

KIELIOPINNOT EDISTYVÄTEn päässyt tänään opiskelemaan iranilaisen ystävän kanssa koska kummallakaan ei ole kyytiä. Eilen minulla olisi ollut, mutta hän peruutti treffit. Emme siis opiskelleet yhdessä, mutta opiskelin yksin. En tiedä opiskeliko hän espanjaa yksin, mutta tuskinpa vaan koska on niin alussa.

Persian cd-kurssissa yllättäen enää kaksi puolituntista jäljellä. Äsken juuri pakersin toiseksi viimeisen osion. Huomenna suoritan sen uudelleen ja sen jälkeen olen päässyt viimeiseen puolituntiseen. Mitä sen jälkeen?

Puolison kanssa etsin Amazonista lisää persiaa... Hurraa! Sopivalta vaikuttava kurssi osui tutkaan. Tilasimme sen. Odotellessa taidan aloittaa tämän cd-kurssin uudelleen alusta. Se on interaktiivinen, eli etenee vuorovaikutuksessa kurssin vetäjien (=opettajien) kanssa. Valmentajat antavat potkua ja vauhtia suoritukseen. Hieno juttu kuulla ja puhua persiaa aina puoli tuntia kerralla. Paljon käytännönläheisempää kuin kirjasta lukeminen.

Kieliopintoni etenevät. Kielitaito karttuu. Mikä upea fiilis!

Ei juututa odottelemaan "parempaa aikaa", sitä että kaverit ehtivät mukaan... Eteenpäin vaan! 

8 comments:

 1. Ihailtavaa, Rita!
  Itselläni on edelleen yöpöydän alla pölyttymässä niin englannin, kuin italiankin erilaiset kielikurssi-kasetit, cd:eet ja kirjat.
  Ne ovat siellä sitä varten, josko innostun käymään sopivassa välissä niiden kimppuun. Edes siksi, ettei aivan kaikki jo oppimani unohdu ennen totaalista dementiaa :D

  No maalla kuuntelin taas joitakin kasetteja pötkötellessä ja laiskotellessa fyysisten hommien välissä. Tosin kuunteluahan voisi tehdä missä vain ja milloin vain.
  Kasvimaallakin.
  Mutta kaiketi parhaiten vieraita kieliä oppii kuten sinä, niitä puhuvien kanssa.

  ReplyDelete
 2. ensteks on keksittävä ja löydettävä kiva paikka, missä kielestä iloa

  ReplyDelete
 3. Leonoora ja Hannele

  Pidättäydyn ottamasta kantaa siihen miten "oppii parhaiten" koska se ei ole mikään yksiselitteinen asia, mutta sen verran voin lausuntoa antaa että isoin asia oppilaalle tavallisesti on motivaatio sekä se saako oikeanlaista ohjausta.

  Mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle, kannattaa myös pitää mielessä.

  Hannelen kommentissa on yksi avainsana: "Ilo". Se vie eteenpäin ja tuo tuloksia.

  Leonooran kommentista mieleeni muistuvat ne lukuisat tapaukset missä kielitaito viipyy kun odotellaan "parempaa aikaa" tai inspiraatiota...

  ReplyDelete
 4. Ketään nuorta en neuvoisi pelkästään opiskeleen kieltä,; ensteks ammatti ja sitten kielitaidot sen päälle.

  ReplyDelete
 5. Joo paitsi mähän opiskelin kieltenopeks, eli ensteks ja koko ajan kielet :D

  ReplyDelete
 6. juu, niitäkin tarvitaan :)
  Mut ei rikkaaks....

  ReplyDelete
 7. Kyllä maamme kouluissa jotain kielistä oppii, mutta ilman omaa innostusta ja kiinnostusta tulos jää melko köyhäksi.
  Sujuvaan puhetaitoon ja kielen monipuoliseen hallintaan (kirjoittamiseen) taitaa olla yo-kirjoituksistakin vielä pitkä matka, eli lisäopiskelua tarvitaan jatkuvasti.

  Itseäni on aina kismitti se, että tehtävissä vastauksiksi koulussa kelpasi vain aina juuri tietty, nimenomainen oppikirjan antama ilmaisu tai opettajan parhaaksi katsoma lause.
  Saman asianhan voi myös vierailla kielelläkin sanoa monella eri tapaa.

  ReplyDelete
 8. Leonoora: Noin se on niinkuin juttelet, oma kiinnostus ja ylimääräinen opiskelu se on mikä asiaa edistää. Kaavoihin kangistuminen näivettää kieliharrastusta. Jotain luovuutta ja hassutusta kaivataan :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.