Wednesday, May 28, 2008

MOPOILEVAT HULTTIOTKouluvuoden viimeinen viikko. Kaikille ei koulu maita. Eilen kävelin jalkakäytävää kun mopo lähestyi edestäpäin. Kaksi koululaista mopon päällä, takimmainen heitteli lentolehtisiä - tai niin oletin. Katsoin tarkemmin. Kadulla oli saksankirjan irtosivuja. Ehdin vielä nähdä miten tyyppi repäisi lehtiä yksi kerrallaan ja heitti taakseen. Pukinmäenkaarelta koko Katajamäentien pituudelta saksan kirjan irtolehtiä. Poimin pari maasta. Sivu 60, kappale 4A, Eine Cola, bitte! Vuorokeskustelu: "Ich möchte einen Hamburger und eine Flasche Cola, bitte." "Hier, bitte schön. Sonst noch etwas?"

Oi aikoja, oi tapoja. O tempora, o mores. Näin päivittelivät jo muinaiset roomalaiset kun nuoriso ajeli niillä kaksipyöräisillä hevosten vetämillä vaunuilla pitkin foorumin laitaa ja heitteli pergamentinkappaleita maahan. Kai niissä oli kreikan aakkosia.

12 comments:

 1. utuinen4:55 am

  Sori, sä oot liian nykyaikainen. Ei niillä ollut hevoisia eikä kärryjä eikä papyrusta eikä pal aakkosiakaan, joita vihata. Vain tämänpäivän nuorilla on kaikkea, (jota heidän vanhempansa ovat ahkeroineet ja säästäneet), mitä vihata. Me vaan siivoamme jälkiä.

  ReplyDelete
 2. Utuinen: :) Mielenkiintoinen näkemys, jota voisi melkein totena pitää - ainakin kun katselee Dr Philin ohjelmia... Arvelen että tietyt ongelmat ovat ikiaikaisia, riippumatta siitä onko paperia tai papurysta.

  En sillä tarkoita sanoa että joka perheessä olisi ongelmia.

  ReplyDelete
 3. Hahahaaa!

  Saksankieli ei maistunut enää!!! ;D

  ReplyDelete
 4. Hallatar: Donnerwetter! Kävin aamulla kommentoimassa mainiota runoasi mutta kommenttini hävisi - blääh.

  Runosta huokui fiilis: "Viis allergioista ja muista kesän vaivoista; pääasia että on kesä!" Kiva runo ja ihanan väriset tulppaanit kuvassa.

  ReplyDelete
 5. Tuuri etteivät lyöneet opea kirjalla päähän :)

  ReplyDelete
 6. (sen takia omia lapsia hankin, etten vanhana tätinä ravistelisi päätäni ja sanoisi nuorista: "Mopoilevia hultioita!"

  ReplyDelete
 7. Hannele: Tosi mielenkiintoinen syy hankkia lapsia :D

  ReplyDelete
 8. juu, munsta olisi ilman niitä tullut äkäinen täti :)

  ReplyDelete
 9. Että pitikin sattua lukemaan tämä. Alkaa ahdistaa.

  ReplyDelete
 10. Kirlah: Ymmärrän ahdistuksesi! Opettaja yrittää parhaansa, tekee töitä oppilaiden hyväksi ja sitten laiskotellaan ja lopuksi revitään oppikirjat...

  Tulen lukemaan postauksiasi koulusta. Kiva kun tulit käymään!

  ReplyDelete
 11. niin, ainoan kerran tuo oppikirjan 7 läsyjen repiminen otti päähän, kun yöllä väsyneenä olin korjannut aikuisoppilaan tehtävät, ja hän nenän alla repi ne paperit...

  ReplyDelete
 12. Hannele: Kaikenlaista saa opettaja kokea, ja ongelmaluokkien opettajat hermoraunioitumiseen saakka, mutta omalta osaltani voin sanoa että aika pieni osuus kokemuksista on ollut kamalia, jos prosentuaalisesti ajattelen.

  Jännää sinänsä että minkäikäinen oppilas tai opiskelija tahansa saattaa käyttäytyä kuin kakara...

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.