Monday, May 26, 2008

RIKSHAKUSKITKasaantuneitten töitten kasa tasaantuu. Pikkuhiljaa alkaa helpottaa. Maanantaiaamun sarastaessa pistin kahvin valumaan, tarkastin oppilaitten nettitehtäviä, vastailin sähköposteihin. Kello on 20 yli viisi, ulkona ihan valoisaa.

Silmäilin eilisen Hesaria. C6, otsikon "Kaikki rikki" alta kirposi makeat naurut. Asiana se että kaupunkipyörät ja kaikki muukin yhteiseksi tarkoitettu tavara rikotaan on mitä masentavin, mutta netistä poimittujen kommenttien joukosta nousi helmi:

"Kiinni jääville alaikäisille voitaisiin harkita yhdyskuntapalvelua, jossa he vetäisivät ihmisiä rikshalla." 

Hah hah! Sen haluaisin nähdä. 

Eilen tein aamusta ja aamupäivästä töitä, sen jälkeen perkailin vähän aikaa puutarhaa. Kesäinen ilma. Kauppaan oli asiaa ja sinne pääsikin klo 12 sunnuntaiaukiolon ansiosta. Matkalla kauppaan huomasimme että Gigantin parkkipaikalla on kirppis, jota päätimme piipahtaa katsomassa. Harvassa oli myyjiä, mutta kolmesta myyntipöydästä teimme tosi kivoja löytöjä, ja erittäin halvalla. Tukkaa tuivertavasta tuulesta huolimatta väki vaikutti hyväntuuliselta. Se auringonpaiste se kai on mikä tekee suomalaisista positiivisesti virittyneitä.

Kirpparilöytöjämme näette jossain vaiheessa täällä netissä, mutta nyt jatkan duunia. Enkun oppilas tulee kahdeksalta. Pidämme päättäjäiset ja samantien suunnittelemme jatkoa. Mainio ajansäästö olla kotona töissä, mutta jos minulla olisi työmatka taitettavana - hah hah - se riksha ei olisi hassumpi ajatus ja ajopeli. Alaikäiset vandaalit kuskaisivat opettajatätiä.


7 comments:

 1. Rikshalla monessa suurkaupungissa, ei vain Kiinassa, tule Göteborgiin katsomaan.

  ReplyDelete
 2. (siis vapaaehtoisesti, työnä tekevät.
  Moottoripyörä taksikin oli, kesäisin.

  ReplyDelete
 3. Jopa oli kuuluminen! Göteborgissa rikshoja :) KIva kulkuneuvo kun ei saastuta ympäristöä.

  Mikäs se moottoripyörätaksi lienee? Istuuko asiakas sivuvaunussa?

  ReplyDelete
 4. Rikshoja nähnyt eri maissa, en nyt mene vannomaan ja valehtelemaan, mut olisko Englannissa, ei Roomassa taisi olla.

  Moottoripyörätaksin asiakas istuu moottoripyörän pallilla, ajajan takana, jolla myös kypärä lainattavaksi.

  ReplyDelete
 5. cykelbud också vanligt, både i Göteborg och i Stockholm, säkert i de flesta städer, går snabbt.

  ReplyDelete
 6. Heh heh, minä tavasin tuota otsikkoa moneen kertaan, että mitä ihmettä nämä riks-hakuskit ovat, luulin että persiaa taas haastelet. Suomen kielen yhdyssanajaottelu ei aina enää eka näkemällä mene tajuntaan. Meillä kun ei ole niitä rikshojakaan.

  ReplyDelete
 7. Hannele; Kiitos selvennyksestä!

  Sirokko: Hihii :D Hesarissa sana oli kirjoitettu s:llä jonka päällä on hattu mutta en saanut sellaista aikaan näppäimistölläni, vaikka se onnistuu ihan hyvin a:n kanssa: â ja e:n kanssa: ê.

  Hahahaa - Riks hakuski!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.